logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare

Arhiva Newslettere

Excelența în chirurgia oncologică

Echipa chirurgicală a Spitalului Sf. Constantin din Brașov și-a făcut o misiune din lupta împotriva cancerului, spitalul nostru punând la dispoziția pacienților oncologici o gamă extrem de largă de proceduri chirurgicale, unele unicat în România și Europa de Est, alături de o tehnologie de nivel european.

Atenție la înțepăturile de țânțar în această perioadă!

Dr. Andreea Moldovan subliniază de importanța prevenției înțepăturilor de țânțari, mai ales că specialiștii de la Institutul Cantacuzino avertizează că din 2005 nu s-au mai confruntat cu atât de multe cazuri de infecție West Nile.

Încheiem luna iulie a acestui an celebrând operatia cu numărul 500 pe secția de Chirurgie Generală a Spitalului Sf. Constantin. Pancreatectomie caudală robotică DaVinci pentru tumoră neuro-endocrină. 

Luna iulie a adus un număr record de intervenții chirurgicale robotice la noi in spital.

Startul unei noi vieți pentru pacienții supraponderali: Cel mai nou si mai dinamic program de chirurgie bariatrică din România aniversează 7 ani la Spitalul Sf. Constantin Brașov

Cuvântul ”bariatric” a fost introdus în secolul al XX-lea și își are originile în grecescul ”baros” (greutate) + "-iatric" (tratament medical). Chirurgia bariatrică - sau ”chirurgia obezității”- include o varietate de proceduri adresate pacienților care suferă de obezitate. 

Noutăți despre protecția datelor cu caracter personal 

Dragii noștri, 

Din data de 25 mai 2018, intră în vigoare Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Regulament care va fi aplicat de toate statele Uniunii Europene. 

Vino în echipa medicală a Spitalului Sf. Constantin! 

Noi, românii, avem rădăcini adânci în pământul patriei noastre. Noi cunoaștem însemnătatea cuvantului DOR, al cărui sinonim se regăsește greu în alte limbi. Noi vrem să trăim și să muncim în România, vrem să ajutăm, să vindecăm, să însemnăm ceva pentru cei din jurul nostru. 

Luptăm împotriva cancerului pulmonar la Spitalul Sf. Constantin!

CHIRURGIA TORACICĂ: PREMIERE ȘI EXCELENȚĂ LA SPITALUL SF. CONSTANTIN


În fiecare dimineață, un gând despre privilegiul de a trăi, de a respira, de a păși într-o nouă zi, ar trebui să ne fie călăuză. Conștienți de aceste binecuvântări, am îngriji cu siguranță mai atent darurile vieții, ne-am prețui mai mult timpul și trupul, ne-am corecta obiceiurile nesănătoase, așa încât calitatea vieții noastre să sporească. 

Spitalul Sf. Constantin vă urează Sărbători Fericite!

Reduceri între 20 și 40% la intervențiile de chirurgie și ginecologie robotică în perioada 1 noiembrie – 31 ianuarie 2018

Pentru a veni în întâmpinarea pacienților care necesită intervenții chirurgicale ce pot fi efectuate cu ajutorul robotului daVinci, în domeniul chirurgiei generale și al ginecologiei, Spitalul Sf. Constantin oferă în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2017 reduceri cuprinse între 20% și 40%.

Primul transplant renal asistat robotic din sistemul medical privat din România

Vineri, 13 octombrie 2017, a avut loc în cadrul Spitalului Sf. Constantin Brașov o intervenție chirurgicală de transplant renal în cazul unui pacient cu vârsta de 55 de ani din Cluj, diabetic, care a primit un rinichi de la soția lui. 

CROSUL PENTRU TRANSPLANT, 8 OCTOMBRIE 2017, Parcul Sportiv Tractorul Brașov

Eveniment sportiv caritabil cu strângere de fonduri pentru bolnavii care au nevoie de transplant de rinichi. 

Chirurgia robotică: tehnologia viitorului la Spitalul Sf. Constantin

În cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brașov a fost inaugurat de curând Centrul de excelență în chirurgia robotică, prin achiziționarea unui sistem daVinci Si.

Cum prevenim arsurile solare?

Iaurtul și gheața calmează pielea arsă de soare, ne-o confirmă Dr. Daniela Cățănaș, medic dermatolog la Spitalul Sf. Constantin. Mai important însă, doamna doctor ne învață cum să evităm aceste arsuri și, dacă avem alunițe, cum să le ținem sub observație. 

Noi intervenții de chirurgie robotică în premieră la Spitalul Sf. Constantin Brașov

Primul Gastric Bypass robotic efectuat în România; colecistectomie, cura herniei epigastrice și miomectomie daVinci – în premieră pentru sistemul privat din România.

Intervenții de chirurgie robotică în premieră pentru sistemul privat de sănătate din România: prostatectomie radicală, nefrectomie, gastric by-pass

Primele intervenții efectuate cu ajutorul robotului daVinci Si au fost în domeniul urologiei (prostatectomii radicale), efectuate de o echipă de urologi coordonată de Prof. Dr. Ioan Coman.

Spitalul Sf. Constantin aniversează 6 ani de activitate

În data de 10 martie 2017 Spitalul Sf. Constatin din Brașov a împlinit 6 ani de la înființare, perioadă în care au fost internați în spitalul privat peste 40.000 de pacienți, au fost efectuate mai mult de 200.000 de servicii în regim ambulatoriu și peste 10.000 de intervenții chirurgicale. 

Spitalul Sf. Constantin vă urează Sărbători Fericite!

Campanie pentru conștientizarea riscurilor diabetului zaharat și promovarea depistării precoce a acestuia lansată de Spitalul Sf. Constantin

În fiecare an, la nivel internațional, ziua de 14 noiembrie este cunoscută ca Ziua Mondială a Diabetului (World Diabetes Day), concept inițiat in 1991 de Federația Internațională de Diabet (IDF – International Diabetes Foundation) împreună cu Organizația Mondială a Sănătății. 

Luna octombrie, dedicată prevenției și depistării precoce a cancerului mamar

Preț special la pachetul Gastric Sleeve laparoscopic!

În perioada 1 septembrie - 31 octombrie 2016 intervenția Gastric Sleeve laparoscopic, efectuată de Dr. Dumitru Pocreață sau Dr. Marius Nedelcu are un tarif promoțional de 5200 euro. 

Cea mai complexă proteză de hemibazin montată vreodată în România, la Spitalul Sf. Constantin Brașov

În data de 11.07.2016 a fost efectuată la Spitalul Sf. Constantin o intervenție chirurgicală deosebit de complexă, în cazul unei paciente în vârstă de 62 de ani din Tg. Jiu, diagnosticată cu recidivă tumorală de os iliac, o tumoră de mari dimensiuni ce cuprindea toată jumătatea dreaptă a micului bazin. 

Spitalul Sf. Constantin a aniversat 5 ani de chirurgia obezității

In prezența pacienților, a echipei medicale și a reprezentanților mass-media, Dr. Bogdan Moldovan, seful sectiei de chirurgie, a prezentat cele mai interesante cazuri și concluziile celor 5 ani impliniti de la prima operație de micșorare a stomacului (Gastric Sleeve) efectuată la Brașov.

Primul centru privat de transplant renal din România

Primul centru privat pentru transplantul renal din România se află la Brașov. Este vorba despre Spitalul Sf. Constantin, care a primit recent acreditarea Agenției Naționale de Transplant. 

Inițiativa ”Mâini curate pentru sănătate!” continuă și anul acesta

Spitalul Sf. Constantin vă invită să luaţi parte, în data de 5 mai 2016, între orele 13:00 şi 16:00, în Piața Sfatului din Brașov, la campania de informare publică ”Mâini Curate pentru Sănătate”. 

Spitalul Sf. Constantin a aniversat 5 ani de activitate

În data de 10 martie 2016 Spitalul Sf. Constatin din Brașov a împlinit 5 ani de la înființare, perioadă în care au fost internați în spitalul privat peste 30.000 de pacienți, au fost efectuate mai mult de 140.000 de servicii în regim ambulatoriu și peste 6500 intervenții chirurgicale. 

Tratamentul chirurgical al herniei de disc prin implantarea discului artificial

În data de 16 februarie 2016, în cadrul secției de neurochirurgie a Spitalului Sf. Constantin a fost efectuată o intervenție chirurgicală deosebită: implantarea unui disc artificial în coloana cervicală, intervenție numită și artroplastie totală de disc, anual în România fiind efectuate doar 3-4 astfel de intervenții. 

Ce optiuni de diagnostic si tratament ofera ortopedia moderna?

Dr. George Muntean, medic primar ortopedie-traumatologie la Spitalul Sf. Constantin dezbate pe larg acest subiect in urmatorul interviu: https://www.youtube.com/watch?v=rRVYUpRXj8g&list=PL8BD9D185D83C9DB2&index=6.

Surpriza noastra in prag de sarbatori. La multi ani tuturor!

In prag de sarbatori, ne bucuram sa oferim tuturor celor ce sunt aproape de Spitalul Sf. Constantin o noua sursa de informare, un nou spatiu virtual in care sa dialogam, sa oferim raspunsuri la intrebari, informatii si noutati din domeniul medical: Blogul Spitalului Sf. Constantin

Va invitam asadar, sa va abonati la postarile blogului nostru, in speranta ca vom reusi sa venim mereu in intampinarea dumneavoastra cu informatii de interes.

La numai 13 ani, Gabi cantarea 180 de kilograme. Viata lui s-a schimbat radical cu ajutorul Spitalului Sf. Constantin

Cand a venit pentru prima data in cabinetul D-lui Dr. Bogdan Moldovan, la sfarsitul lunii iunie 2015, Gabriel cantarea 180 de kilograme la varsta de doar 13 ani, fiind diagnosticat cu superobezitate morbida si avand un BMI de 56,5. Suferind si de alte boli asociate, baiatul lua in fiecare luna in greutate si nicio dieta nu il mai putea ajuta. 

Spitalul Sf. Constantin Brasov a organizat, in 29-30 septembrie 2015 Simpozionul cu participare internationala "Chirurgia citoreductiva si chimioterapia hipertermica intraperitoneala (HIPEC)"

Tema centrala a evenimentului a constituit-o interventia HIPEC (Chimioterapia hipertermica intraperitoneala), un proiect unic pentru un spital privat in Romania si in Europa de Est, lansat in iunie 2013 la Brasov si dedicat pacientilor cu tumori abdominale avansate, extinse la seroasa peritoneala (asa-numita "carcinomatoza peritoneala"). 

Oto-neurologia, diagnosticul complex al tulburarilor de echilibru

Dr. Luigi Marceanu, medic primar ORL, doctor in stiinte medicale, ofera servicii specializate de diagnostic oto-neurologic si tratament pentru o gama larga de afectiuni, probleme si simptome asociate ametelii si tulburarilor de echilibru. 

Peste 240 de destine schimbate in cei 4 ani de chirurgia obezitatii la Brasov

In 2011, Spitalul Sf. Constantin a initiat un program de chirurgie bariatrica in cadrul caruia poate fi efectuata toata gama de interventii necesare pentru tratarea obezitatii. Programul a devenit cea mai eficienta modalitate de a combate obezitatea si excesul ponderal, cu rezultate remarcabile pe termen lung, pana in prezent la Spitalul Sf. Constantin fiind operati 241 de pacienti care au slabit impreuna 6.700 kg. 

243 de destine schimbate: 4 ani incununati de succes in cazurile de chirurgie a obezitatii la Spitalul Sf. Constantin din Brasov

Spitalul Sf. Constantin din Brasov a aniversat vineri, 26 iunie, implinirea a 4 ani de Chirurgie Bariatrica la Brasov. 

Cu mainile curate... aducem sanatate!

Provocarea #hi54life pentru promovarea campaniei "Maini curate pentru sanatate", initiata de Fundatia Clinica Sf. Constantin si Spitalul Sf. Constantin a reusit sa atraga o comunitate numeroasa de sustinatori din toata tara. 

Fundatia Clinica Sf. Constantin din Brasov, cu sprijinul Ropharma si B. Braun anunta lansarea campaniei nationale "Maini Curate pentru Sanatate"

Peste 500 de brasoveni au participat, marti, 5 mai 2015, In Piata Sfatului, la evenimentul de lansare a campaniei nationale "Maini curate pentru Sanatate", o campanie de educatie sanitara, cu privire la riscurile asupra sanatatii care pot aparea ca urmare a igienei precare a mainilor, campanie derulata de Fundatia Clinica Sf. Constantin din Brasov, cu sprijinul Ropharma si B. Braun. 

La multe sarbatori fericite impreuna!

Am ajuns in pragul Sarbatorilor de Paste. Agitatia zilelor de munca se risipeste usor si incepem sa fim acoperiti de cea a pregatirilor pentru Invierea Domnului. Ne retragem incet in sanul familiei si ne pregatim sufletul pentru mai bine. 

Reducere 5% la toate interventiile chirurgicale efectuate sau programate in luna martie pentru pacientele Spitalului Sf. Constantin.

Pacientele Spitalului Sf. Constantin care efectueaza sau programeaza interventii chirurgicale in perioada 5-31.03.2015 beneficiaza de un discount de 5%. 

Interventia de chirurgie bariatrica cu nr. 200 la Spitalul Sf. Constantin

In 23 ianuarie 2015 a fost efectuata cu succes la Spitalul Sf. Constantin interventia de chirurgie bariatrica cu numarul 200.

Incepand cu luna ianuarie 2015, chirurgia pediatrica este disponibila la Spitalul Sf. Constantin

Standardul ridicat de calitate al serviciilor chirurgicale oferite de Spitalul Sf. Constantin adultilor va fi disponibil incepand cu luna ianuarie 2015 si pentru copii.

Doar in luna noiembrie, procedura de litotritie ESWL se efectueaza GRATUIT la Spitalul Sf. Constantin

Pacientii cu pietre la rinichi au sansa unui tratament modern si fara bisturiu! 

Luna octombrie este luna dedicata preventiei cancerului mamar. Vino la control sa stii ca esti bine si aminteste-le si celor dragi!

Ce presupune tratamentul onco-chirurgical al cancerului mamar?

Spitalul Sf. Constantin Brasov, singurul centru din tara in care se efectueaza interventii chirurgicale combinate pentru Sindromul de Apnee in Somn

Sindromul de Apnee in Somn (SAS) este o problema de sanatate publica, el afectand 1/5 barbati si 1/9 femei dupa varsta de 30-40 de ani. Se manifesta prin sforait si pauze in respiratie ce depasesc 10 secunde, numarul lor depasind 5 pauze pe ora (apnee moderata) sau chiar peste 50/ora (forma severa). 

Unul din cei mai mari chirurgi de transplant ai lumii a primit la Brasov titlul de Profesor Onorific al Universitatii Transilvania

Probabil cea mai importanta personalitate medicala care a vizitat Brasovul, autorul primului transplant intestinal din lume intre gemeni monovitelini (pacienti romani din Brasov), Prof. Morel a avut o contributie exceptionala la progresul chirurgiei de transplant la nivel mondial.

Ce urgente deservim?

1. Apendicectomia laparoscopica si LESS;
2. Cura herniilor ireductibile si incarcerate pe cale clasica, laparoscopica si LESS etc.

Incepand cu data de 12 mai 2014, cabinetele Dr. Liliana POPA, medic specialist diabet zaharat, nutritie si boli metabolice si Dr. Melinda MIHALI, medic specialist neurologie sunt in contract cu CAS Brasov.

In categoria mare a suferintelor degenerative ale coloanei vertebrale, hernia de disc ocupa un loc important prin numarul mare de cazuri si prin intensitatea suferintei produse. In functie de stadiul de evolutie al herniei de disc, multi pacienti au ca indicatie terapeutica tratamentul neurochirurgical.

Spitalul Sf. Constantin Brasov aniverseaza astazi trei ani de la inaugurarea oficiala. In acesti trei ani de activitate, peste 3.000 de interventii chirurgicale au fost efectuate la Spitalul Sf. Constantin si peste 13500 de pacienti au beneficiat de servicii medicale in cadrul spitalului.

CENTRELE DE EXCELENȚĂ
ale Spitalului Sf. Constantin

În cursul celor peste 6 ani de activitate medicală, Spitalul Sf. Constantin a impus un nivel ridicat de competență, oferind servicii la standarde internaționale.

Centrul de transplant renal „Profesor Gilles Mentha” Centrul de excelență în chirurgia robotică Chirurgie oncologică și HIPEC Obezitate
Ortopedie modernă: „Sarcoma Center” Neurochirurgie spinală și cerebrală Studii clinice

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped