logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< O noua reusita in chirurgia hepatica la Spitalul Sf. Constantin
12.04.2013 16:55 Vechime: 5 yrs
Categorie: Neurochirurgie

de catre: Dr. Dan Bentia, medic specialist neurochirurg

NEUROCHIRURGIE DE TOP LA SPITALUL SF. CONSTANTIN BRASOV

Spitalul Sf. Constantin va sta acum la dispozitie si pentru operatii in sfera cranio-cerebrala


Daca pana acum unitatea medicala s-a remarcat, in special, prin operatii care tin de patologia spinala, de la 1 martie 2013, in urma achizitionarii unei aparaturi de ultima generatie, aici se realizeaza si operatii in sfera cerebrala, atat prin aborduri clasice, cat si aborduri microchirurgicale, aborduri endoscopice.

Din patologia abordata enumeram: patologie tumorala cerebrala; patologie traumatica - fracturi craniene, hematoame subdurale, hematoame epidurale, plagi cranio-cerebrale, hematoame intracerebrale posttraumatice; patologie infectioasa - abcese intracerebrale, empieme subdurale; patologie vasculara - hematoame intracerebrale primare, anevrisme, malformatii vasculare, patologia hidrocefaliei, cazuri care se vor rezolva atat prin aborduri clasice, cat si microchirurgicale in functie de caz.

In curand in cadrul Sectiei Neurochirurgie a Spitalului Sf. Constantin va fi introdusa, in premiera, chirurgia minim invaziva cerebrala prin abordul endoscopic al ventriculilor cerebrali, pentru hidrocefalie, diferite tumori ventriculare; abordul endoscopic transnazal al hipofiziei in tumorile hipofizare, cranio-faringioame, tumori de ventricul III.

 

De ce sa alegeti  Spitalul Sf. Constantin daca trebuie sa va operati la cap?

In primul rand beneficiati de experienta deosebita a celor doi medici neurochirurgi, adevarati  profesionisti in domeniu,  care pot realiza operatii  pentru o patologie foarte variata (inclusiv  tumori baza de craniu, patologie vasculara)

in al doilea rand beneficiati de cea mai buna dotare a unei sectii de neurochirurgie cu cele mai noi instrumente de operatie, de unui microscop operator de ultima generatie care va asista neurochirurgul in realizarea unui act chirurgical de performanta

in al treilea rand, in premiera in Brasov,  vom introduce chirurgie cerebrala minim invaziva (interventii endoscopice)  cu o incizie minima (1-2 cm), cale de abord minim, spitalizare scurta 1-2 zile, recuperare rapida

in al patrulea rand veti beneficia de  asigurarea unei sederi cat mai  placute, cu un confort foarte ridicat, beneficiind de conditii de cazare la nivel de hotel de 4 stele, de mese personalizate aduse de la restaurantul Teo Lunch, de personal sanitar dedicat si instruit capabil sa faca fata oricarei solicitari din partea pacientilor 

nu in ultimul rand costul interventiilor si al spitalizarii este la un nivel acceptabil pentru clasa de mijloc din Romania, noi considerand a fi cel mai mic din domeniul privat din Romania, cu un raport cost/beneficiu foarte ridicat. Prin conceptul “ingrijire complexa”, pe perioda spitalizarii, in acest cost  asiguram  toate consulturile interdisciplinare si analizele necesare, investigatiile imagistice, procedurile de recuperare postoperatorie  si  controalele postoperatorii. De asemenea, acest cost va putea fi scazut prin suportarea de catre Casa de Sanate Brasov a unei parti din plata, la pacientii asigurati.

Sectia Neurochirurgie a Spitalului “Sfantul Constantin” beneficiaza de aportul profesional de exceptie  a doi medici neurochirurgi : Dr. Mihai Dancescu ,medic primar, doctor in stiinte medicale,  personalitate marcanta a lumii medicale brasovene, cadru universitar si Dr. Dan Razvan Bentia, medic specialist neurochirurg, doctorand, cu o bogata experienta profesionala la Spitalul de Urgenta Floreasca si in marile centre universitare neurochirurgicale. De asemenea, beneficiaza de o dotare materiala de de exceptie in Brasov: microscop operator de ultima generatie, masa de operatie de neurochirurgie de ultima generatie. Blocul operator este validat conform standardelor internationale pentru camere curate, iar sistemul de management al calitatii spitalului este certificat conform SR EN ISO 9001:2008. 

Sectia  Neurochirurgie a Spitalului “Sfantul Constantin”, desi functioneza de doar doi ani, s-a remarcat prin realizarea cu succes a cca 500 de operatii, unele cu un grad ridicat de complexitate. De asemenea, in cadrul unitatii medicale au fost facute interventii in premiera pentru Brasov. Printre operatiile efectuate se numara spondilolistezisiul toraco-lombar, fracturi toracale si lombare compresive pe maduva, tumori spinale cervicale, toracale, lombare atat primare cat si metastatice unele rezolvate prin un abord combinat anterior si posterior, stabilizare spinala la bolnavi cu spondilita anchilozanta, hernii de disc cervicale, hernii de disc toracale, hernii de disc lombare recidivate operate in mai multe randuri in diverse centre neurochirurgicale in trecut etc.

Va asteptam cu drag si va asiguram ca suntem 24 ore/zi la dispozitia dvs.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped