logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Infectiile aparatului urinar
10.04.2013 14:48 Vechime: 5 yrs
Categorie: Chirurgie generala

O noua reusita in chirurgia hepatica la Spitalul Sf. Constantin

Sectia de chirurgie generala a Spitalului Sf. Constantin s-a confruntat de curand cu un caz oncologic dificil.


Dupa un neoplasm de laringe radio si chimiotratat, de pe urma caruia a ramas cu traheostomie permanenta, acest pacient a fost diagnosticat anul trecut cu neoplasm recto-sigmoidian std. IV cu metastaze hepatice multiple. Prima interventie de rezectie a tumorii colonice a pus numeroase probleme atat anestezice (intubatie dificila pe sonda de traheostomie) cat in perioada postoperatorie, dar cu externare a 9-a zi postoperator. A urmat chimioterapia care a determinat reducerea substantiala atat a numarului metastazelor cat si a volumului celor mai mari. A devenit astfel posibila rezectia acestora prin hepatectomie majora dupa principiul rezectiei R0 (absenta macroscopica a tumorii in organism la sfarsitul interventiei).

Echipa anestezica, asistata de cea ORL, a avut un rol major in pregatirea pacientului pentru operatie, in anestezia dificila precum si in perioada critica postoperatorie.  „Noi chirurgii am intervenit in echipa completa pentru a efectua o hepatectomie dreapta reglata. Prin controlul direct al vaselor hepatice am obtinut excluderea vasculara totala a hemificatului drept, ceea ce a facut posibila rezectia aproape ex-sang (cu pierderi sangvine minime). Acest lucru a permis o evolutie postoperatorie usoara, fara evenimente, cu externare in  ziua a 5-a postoperator” a explicat Dr. Serban Vasile, medic primar chirurg la Spitalul Sf. Constantin. 

Pacientul care a avut incredere si ales sa fie tratat de echipa medicala a spitalului nostru, a fost externat si a trecut cu succes de a doua etapa chirurgicala si cea mai problematica – rezectia majora hepatica.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped