logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Spitalul Sf. Constantin participa la proiectul RAID (Rational Molecular Assessments and Innovative Drugs Selection)
19.04.2013 13:04 Vechime: 5 yrs
Categorie: Oncologie medicala

Departamentul de Oncologie Medicala al Spitalului Sf. Constantin introduce tehnici unicat de cronomodulare legate de administrarea chimioterapiei citotoxice

Principiul este de a reduce toxicitatea si a creste eficacitatea, conform rezultatelor publicate in studiile clinice prospective multicentrice, majoritatea europene.


Cronoterapia se adreseaza in special cancerelor colo-rectale metastatice, neoplasme cu o mare incidenta in regiunea noastra geografica. Administrarea citostaticelor se va face conform unei distributii orare foarte clar definite pentru fiecare citostatic in parte. Aceste proceduri au fost dezvoltate in principal de catre scoala franceza de oncologie digestiva (ex.: Hopital Paul Brousse, Dr Francis Levi).

Pacientii interesati pot avea acces la aceasta tehnica de administrare incepand cu luna mai 2013, la tarife diferite fata de cele practicate in administrarea conventionala "in platou". Motivele acestor diferente sunt legate de costurile specifice ale infrastructurii si personalului dedicat acestei proceduri particulare cat si cresterii duratei totale de specializare.

Printre obiectivele pe termen scurt ale Departamentului de Oncologie din cadrul Spitalului Sf-Constantin figureaza urmatoarele:

  • introducerea tehnicilor de chimioterapie intra-arteriala (prin cateterizarea arterei hepatice) in cancerele metastatice de colon si rect, dublata de cronomodulare, ca metode sinergice de crestere a ratei de raspuns la tratamentul citotoxic;
  • chimioterapia intra-peritoneala asociata celei sistemice in cancerele ovariene operate.

Ambele proiecte vor fi dezvoltate in parteneriat cu Sectia de Chirurgie condusa de Dr Bogdan Moldovan.

  • second-opinion asigurata de catre Prof. Stéphane Oudard, leader de opinie in oncologia franceza, Sef al Departamentului de Oncologie Medicala, Spitalul European Georges Pompidou din Paris, Franta. 

Am initiat aceasta consultatie din dorinta de a oferi pacientilor cea mai buna optiune terapeutica, in completarea unei prime consultatii cu membrii staff-ului de oncologie din spitalul nostru. Aceasta "a 2-a opinie" se practica deja in centre private din Romania, in special Bucuresti, cu medici din Austria si Germania, in principal.

Pacientii care doresc sa beneficieze de o astfel de oportunitate, pot afla detalii suplimentare la secretariatul sectiei de oncologie, dupa data de 1 mai 2013.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped