logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Departamentul de Oncologie Medicala al Spitalului Sf. Constantin introduce tehnici unicat de cronomodulare legate de administrarea chimioterapiei citotoxice
15.05.2013 15:28 Vechime: 6 yrs
Categorie: Generale

Spitalul Sf. Constantin este in finala pentru desemnarea celui mai curat spital din Europa

Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii se vor afla la Brasov pentru o vizita de audit la Spitalul Sf. Constantin, vineri, 17.05.2013


Spitalul Sf. Constantin din Brasov ar putea fi desemnat cel mai curat spital din Europa, in urma unei evaluari a expertilor OMS ce va avea loc in data de 17.05.2013. 

Înca de la inaugurare, in urma cu doi ani, Spitalul Sf. Constantin Brasov si-a stabilit ca obiectiv „excelenta în sanatate”. Fiind un spital cu specific chirurgical, un domeniu prioritar de activitate l-a reprezentat preventia si controlul infectiilor intraspitalicesti. În acest sens a fost implementat un sistem integrat de masuri ce privesc atat personalul medical cat si pacientii, unicat in Romania, dezvoltat impreuna cu Spitalul Universitar din Geneva: programul Vigigerme.

Coordonatoarea Vigigerme la Spitalul Sf. Constantin Brasov, Dr. Moldovan Andreea, medic primar Boli Infectioase, a prezentat rezultatele obtinute de spitalul brasovean la numeroase conferinte si congrese de specialitate din tara si strainatate, inscriind Spitalul Sf. Constantin în competitia europeana pentru „Premiul de Excelenta în Igiena Intraspitaliceasca” (”Excellence Hygene Award” Aesculap Academy).

Un juriu format din 8 personalitati europene de anvergura au desemnat Spitalul Sf. Constantin ca finalist, împreuna cu alte 3 spitale din Luxemburg, Germania si Irlanda, desemnarea castigatorului urmand a avea loc in urma unei vizite de audit în cele 4 spitale. În cursul acestei saptamani expertii OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) se vor afla la Brasov.

Doua mari personalitati ale Epidemiologiei  mondiale se vor afla joi si vineri la Spitalul Sf. Constantin

Profesorul Didier Pittet, „Parintele” igienei intraspitalicesti de la Geneva si initiatorul proiectului „Vigigerme”, Directorul Programului de Control al Infectiilor din cadrul Spitalului Universitar Geneva si al Universitatii de Medicina din Geneva, Seful Programului OMS de Siguranta a Pacientilor intitulat „Îngrijire curata = îngrijire mai sigura”. Alaturi de domnia sa, Doamna Profesor Maria Moro, Directoarea Agentiei de Preventie si Control al Infectiilor din Regiunea Emilia Romagna, Italia.

„Speram într-o clasare cât mai buna în marea finala a celor 4 cele mai curate spitale din Europa si suntem mandri de recunoasterea internationala pe care spitalul brasovean o câstiga, atât prin excelenta în ramurile chirurgicale, cât si prin excelenta în îngrijirea pacientilor, igiena intraspitaliceasca si combaterea infectiilor nozocomiale” a declarat Dr. Andreea Moldovan, coordonatorul departamentului de prevenire si control al infectiilor nosocomiale.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped