logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Spitalul Sf. Constantin Brasov reia seria implanturilor cohleare
23.05.2013 12:55 Vechime: 5 yrs
Categorie: Neurochirurgie

Chirurgia cranio-cerebrala la Spitalul Sf. Constantin

La Spitalul Sf Constantin Brasov au demarat in cursul lunii mai operatiile in sfera cranio-cerebrala, in urma unor investitii in dotari necesare sectiei de neurochirurgie pentru acest tip de interventii complexe.


In cazul de saptamana aceasta s-a abordat patologia hidrocefaliei (dilatarea sistemului de cavitati cu lichid din mijlocul creierului ce apasa pe tesutul cerebral inconjurator). Pacienta, in varsta de 66 ani, cunoscuta cu diabet zaharat, hipertensiune arteriala, multiple accidente vasculare cerebrale, de multi ani, in ultimele luni a prezentat tulburari de mers pana la mers cu cadrul, imposibilitatea mentinerii posturii, tulburari de urinare, deteliorari ale intelectului.

S-a efectuat un examen CT craniu si RM cerebral ce au decelat aceasta hidrocefalie.

Echipa de medici neurochirurgi a Spitalului Sf. Constantin (Dr. Dan Bentia si Dr. Mihail Dancescu), in colaborare cu Dr. Dan Suiaga, medic specialist neurochirurg la Clinicco Brasov, a decis efectuarea unui drenaj intre cavitatile dilatate din interiorul creierului si cavitatea abdominala–peritoneala, trecand un tub dotat cu o valva ce regleaza presiunea sub piele prin regiunea gatului apoi prin toracele anterior pana la nivelul ombilicului de unde acesta a fost introdus in cavitatea peritoneala.

Operatia a fost efectuata cu anestezie generala, a durat aproximativ o ora si a fost un succes. Pacienta s-a ridicat din pat la 1 zi dupa operatie, a inceput sa se deplaseze mult mai usor fara cadru si doar cu un sprijin usor al unui apartinator, au disparut problemele de urinare, rezultate care vor fi urmarite in timp si care vor evolua in sens pozitiv in timp. Pacienta se va externa la 3 zile postoperator, controlul tomografic aratand bine si va reveni la control la 1 luna, la 3 luni, la 6 luni, la 1 an.

„Datorita experientei acumulate in practica noastra medicala dorim sa dezvoltam si sa diversificam  chirurgia cranio-cerebrala prin introducerea in practica de rutina si a interventiilor minim invazive cerebrale: endoscopie cerebrala in tratamentul hidrocefaliei (incizie de 1 cm la scalp, o singura zi de internare, rezultate foarte bune  la distanta). In urma cu o saptamana a mai fost operata de aceeasi echipa de medici o tumora cerebrala profunda de asemenea cu rezultate pozitive si ne mentinem dorinta de rezolvare a cat mai multor cazuri complexe cu tumori cerebrale, malformatii vasculare cerebrale in cadrul sectiei noastre de neurochirurgie” a declarat Dr. Dan Bentia, medic specialist neurochirurg la Spitalul Sf. Constantin.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped