logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Clubul Bariatric al Spitalului Sf. Constantin
14.10.2013 10:32 Vechime: 5 yrs
Categorie: Oncologie medicala

Noutati in terapia oncologica la Spitalul Sf. Constantin

Personalizarea terapiei citotoxice si citostatice in functie de profilul molecular al tumorii


Sectia Oncologie Medicala a Spitalului Sf. Constantin s-a aliniat tendintei avangardiste actuale din oncologia moderna: personalizarea terapiei citotoxice si citostatice in functie de profilul molecular al tumorii ("evidence-guided tumor profiling services").

Principiul este unul logic: identificarea cailor ("pathways") prin care tumora maligna prolifereaza si metastazeaza, in vederea identificarii unui tratament personalizat, individualizat, care sa asigure un raspuns terapeutic durabil.

Acest lucru a devenit posibil si in Romania, la Brasov, prin colaborarea cu cei de la Caris Life Sciences, compania americana (Phoenix, Arizona) specializata in astfel de analize moleculare, lider mondial in domeniu.

Aceasta colaborare de data recenta da posibilitatea pacientilor nostri actuali si celor viitori de a-si personaliza in mod eficient tratamentul oncologic. Eforturi pe linia individualizarii chimioterapiei au fost depuse de peste un an, printr-o colaborare unicat in Romania, cea cu laboratorul Santomar Cluj: testarea prin tehnici de IHC (ERCC1, TOPO1, TOPO2A) si FISH (HER2).

De aceasta data, tehnicile utilizate de laboratorul american sunt fara precedent in istorie: imunohistochimie (IHC), Fluorescence/Chromogenic in situ hybridisation (FISH/CISH), Next-Generation Sequencing (NGS) si Quantitative Polymerase Chain Reaction (qPCR).

Pina la 45 gene din genomul tumoral pot fi analizate prin NGS, cele mai importante si cu implicatii terapeutice importante.

Pentru acest lucru sunt necesare blocurile de parafina de la o biopsie tumorala cat mai recenta. Acestea pot fi recuperate la cerere din Serviciul de Anatomo-Patologie al spitalului unde a avut loc biopsia.

Doar cunoscand cu adevarat boala canceroasa, in cele mai intime detalii, o vom putea invinge, speculand punctele ei slabe! 

Terapia individualizata este singura solutie reala in lupta contra cancerului, abordarea personalizata inlocuind 100% tratamentul empiric.

Nu uitati: fiecare pacient este unic in felul lui!

 

Cei interesati se pot adresa prin e-mail la adresa: eugeniu.banu@spitalulsfconstantin.ro


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped