logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Pacientul zilei la ATI - 15.01.2014
10.03.2014 15:39 Vechime: 5 yrs
Categorie: Generale

Spitalul Sf. Constantin Brasov implineste 3 ani de activitate

Spitalul Sf. Constantin Brasov aniverseaza astazi trei ani de la inaugurarea oficiala. In acesti trei ani de activitate, peste 3.000 de interventii chirurgicale au fost efectuate la Spitalul Sf. Constantin si peste 13500 de pacienti au beneficiat de servicii medicale in cadrul spitalului.


Brasov, 10.03.2014. Spitalul Sf. Constantin Brasov aniverseaza astazi trei ani de la inaugurarea oficiala. In acesti trei ani de activitate, peste 3.000 de interventii chirurgicale au fost efectuate la Spitalul Sf. Constantin si peste 13500 de pacienti au beneficiat de servicii medicale in cadrul spitalului. Pacientii care au trecut pragul Spitalul Sf. Constantin au avut incredere in serviciile medicale si profesionalismul echipei medicale, gasind rezolvarea problemelor lor de sanatate.

La inceputul anului 2010, cand a luat fiinta acest proiect, managementul spitalului a stabilit cateva principii de baza ce urmau sa ghideze activitatea spitalului: echipa medicala de exceptie, care sa se dedice exclusiv acestui spital; dotari de ultima generatie si conditii deosebite de confort pentru pacienti; reguli stricte de control al sterilitatii si igienei in spital; aducerea noilor metode operatorii si de tratament si oferirea posibilitatii pacientilor de a avea acces la proceduri inovative in Romania; asigurarea accesibilitatii unui numar cat mai mare de pacienti la servicii medicale de calitate, prin incheierea contractelor cu CAS si alti asiguratori privati. Dupa trei ani de activitate, spitalul se poate mandri nu doar ca a reusit sa respecte in totalitate aceste principii, chiar sa le adopte ca valori pe care se centreaza intreaga activitate, asigurandu-se ca vor fi pe primul loc si de acum inainte. 

2013: Spitalul Sf. Constantin a fost desemnat cel mai curat spital din Europa

Premiul obtinut in cadrul competitiei internationale reprezinta incununarea tuturor eforturilor pentru implementarea unui program complex de prevenire si control al infectiilor intraspitalicesti, program demarat inca de la inaugurare, in urma cu 3 ani, Spitalul Sf. Constantin Brasov stabilindu-si ca obiectiv „Excelenta in sanatate”. Eforturile personalului si investitiile in infrastructura au fost canalizate catre acest scop, de a institui si de a mentine un act medical la standarde ridicate de calitate. Sistemul integrat de masuri ce privesc atat personalul medical, cat si pacientii, cu caracter de unicat in Romania, a fost dezvoltat sub coordonarea dnei Dr. Andreea Moldovan, medic primar boli infectioase, dupa modelul „Vigigerme®” de la Spitalul Universitar din Geneva si are ca finalitate siguranta pacientului conform principiului OMS „Clean Care is Safer Care”. 

Interventii chirurgicale in premiera

In departamentele chirurgicale ale Spitalului Sf. Constantin au avut loc o serie de premiere medicale pentru sistemul medical privat si pentru orasul Brasov, interventii de anvergura si investigatii de specialitate ce se efectuau pana acum doar in marile centre universitare. Printre acestea se numara: chirurgia laparoscopica SILS/ LESS (numita si „chirurgia fara cicatrici”): peste 100 de operatii efectuate prin aceasta procedura; Chirurgia bariatrica: chirurgia obezitatii prin procedura ”Gastric Sleeve”, efectuata pe cale laparoscopica, interventie in premiera in Brasov (pana acum au fost efectuate peste 100 de interventii de acest gen, cu evolutie extrem de favorabila a pacientilor, care au slabit in total peste 3000 kg); procedura este disponibila si prin metoda SILS/ LESS, cu incizie unica ombilicala; chirurgia oncologica de anvergura: metastaze hepatice, hepatectomii, cancere de pancreas sau de colon; chimioterapia intraperitoneala HIPEC – unicul centru activ de tratare al carcinomatozei peritoneale prin aceasta metoda; tehnologia de ultima generatie Waterjet Dissector, disponibila in exclusivitate pentru Romania la Spitalul Sf. Constantin incepand cu septembrie 2013, permite indepartarea tumorilor canceroase sau necanceroase de la nivelul ficatului, pancreasului, creierului, rinichiului, etc. 

Chirurgia minim-invaziva este aplicata cu precadere de chirurgii Spitalului Sf. Constantin, atat in domeniul chirurgiei generale, cat si al neurochirurgiei spinale si cerebrale, al urologiei sau in patologia ORL, datorita recuperarii rapide si riscurilor scazute pentru pacient. Astfel, Spitalul Sf. Constantin a adus la Brasov tratamentul calculilor renali si uretrali prin fragmentarea acestora cu ajutorul unicului aparat de litotritie extracorporala (ESWL) din Judetul Brasov, urmand a fi eliminate pe cale naturala. 

In domeniul chirurgiei ORL, Tehnologia Coblation®, produsa de firma americana ArthroCare si disponibila incepand cu luna septembrie 2013 in cadrul sectiei ORL a Spitalul Sf. Constantin (Dr. Valeriu Bronescu), are principalul avantaj de a permite eliminarea tintita cu plasma a tesuturilor bolnave, limitand leziunile colaterale ale tesuturilor sanatoase, fiind foarte eficienta in domeniul ORL unde interventiile sunt de mare finete (amigdalectomii, adenoidectomii, obstructii nazale, epistaxis, leziuni laringeale). Interventia BTE (Baloon Eustachian Tube), efectuata de Dr. Valeriu Bronescu in premiera pentru Romania in 2011, este disponibila si la Spitalul Sf. Constantin, consta in dilatarea trompei lui Eustachio si este utila celor care sufera de hipoacuzie (auz slab) prin transmisie, care au epuizat celelalte metode de tratament, respectiv medicamentos sau chirurgical clasic.

Pana in prezent, in cadrul sectiei de oncologie au fost efectuate peste 10000 de tratamente citostatice in regim de spitalizare continua sau de zi (fiecare pacient beneficiind, in functie de planul de tratament, de una sau mai multe sedinte de chimioterapie). In cadrul sectiei se efectueaza tratamentul tumorilor solide, de orice tip, prin chimioterapie, inclusiv in cadrul Programului National de Oncologie. 

Spitalul Sf. Constantin este un proiect dezvoltat de Teo Health, companie medicala brasoveana cu capital exclusiv privat. Spitalul cuprinde 7 sectii cu saloane pentru spitalizare continua si de zi totalizand 88 de paturi: chirurgie generala, oncologie medicala, O.R.L., neurochirurgie, urologie, ortopedie, chirurgie plastica, ambulatoriu cu 18 cabinete de specialitate, un bloc operator cu trei sali de operatie multifunctionale si o unitate de terapie intensiva chirurgicala dotata cu 13 paturi specializate.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped