logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Departamentul Oncologie Medicala al Spitalului Sf. Constantin lanseaza in premiera un program ambitios, fara precedent, dedicat cancerului de colon si rect
07.04.2014 16:07 Vechime: 4 yrs
Categorie: Oncologie medicala

Investigatii gratuite pentru pacientii cu cancer gastric

Pacientii cu cancer gastric metastatic, care inca nu au inceput un tratament citostatic empiric, pot sa-si studieze in mod gratuit expresia genelor HER2 si cMET


Pacientii cu cancer gastric metastatic, care inca nu au inceput un tratament citostatic empiric, pot sa-si studieze in mod gratuit expresia genelor HER2 si cMET. In functie de expresia celor doua gene pot beneficia de tratament cu Herceptin (referat CNAS) sau un inhibitor de cMET (gratuitate in studiu clinic).

In ambele situatii, indiferent de tipul de tratament tintit utilizat (unul din cele doua medicamente mentionate, niciodata ambele), chimioterapia in triplet este regula (sare de platina, antimetabolit +- taxane).

Pentru acest lucru este necesar sa dispuneti de blocul de parafina de la o biopsie gastrica pe cale endoscopica sau de la nivelul unei leziuni metastatice.

Pacientii HER2=0 si fara amplificare cMET pot sa beneficieze contra-cost de secventiere genomica prin NGS (identificarea mutatiilor somatice exploatabile terapeutic ca tinte moleculare).

Pentru toti acesti pacienti eligibili, se ofera si gratuitate la consultatia initiala, in plus de gratuitatea testarii HER2 si cMET.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped