logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Simpozionul "Beneficiile chirurgiei minim invazive prin Tehnologia Coblation in specialitatea ORL" - Brasov, mai 2014
16.06.2014 23:00 Vechime: 5 yrs
Categorie: Chirurgie generala

Urgente chirurgie generala: luni-vineri, 08:00 - 20:00

Centrul de primire prioritara a cazurilor chirurgicale:

Ce urgente deservim?

1. Apendicectomia laparoscopica si LESS;

2. Cura herniilor ireductibile si incarcerate pe cale clasica, laparoscopica si LESS;

3. Cura eventratiilor postoperatorii pe cale clasica si laparoscopica;

4. Cura ulcerului perforat pe cale clasica si laparoscopica;

5. Urgente ginecologice de tip: chist ovarian rupt sau torsionat, piosalpinx, etc; 6. Colecistectomia laparoscopica si LESS;

7. Urgente de proctologie: abcese perianale, fistule perianale, complicatii ale bolii hemoroidale;

8. Ocluzia intestinala pe cale laparoscopica sau clasica;

9. Mica chirurgie: incizii de abcese, suturi de plagi;

10. Diagnosticul etiologic precoce al durerii abdominale (Colica abdominala).


Pentru a veni in intampinarea pacientilor brasoveni si din judetele limitrofe si a oferi disponibilitate totala in ceea ce priveste rezolvarea cat mai eficienta si rapida a cazurilor de chirurgie generala, reducand la minimum timpul de asteptare pentru interventiile chirurgicale care nu pot fi temporizate si programate, in cadrul Spitalului Sf. Constantin functioneaza Centrul de primire prioritara a cazurilor chirurgicale

Avand o echipa medico-chirurgicala de top si o dotare de ultima generatie, sectia de chirurgie generala a Spitalului Sf. Constantin implementeaza astfel, dupa modelul spitalelor private occidentale, un sistem de primire cu prioritate, fara programare, a cazurilor din sfera chirurgiei generale ce nu sufera amanare, de luni pana vineri, intre la orele 8-20.

Acest serviciu este deservit de personal medical specializat dedicat atat in ambulatoriu, cat si in salile de operatie, in terapia intensiva si in sectia de chirurgie generala, asigurand un circuit prioritar pentru rezolvarea cat mai rapida a cazurilor. Echipa de medici chirurgi formata din Dr. Bogdan Moldovan si Dr. Dumitru Pocreata sta astfel la dispozitia pacientilor ce se prezinta pentru rezolvarea prioritara a afectiunilor de chirurgie generala pe durata intregului program 8-20, de luni pana vineri.

 

Ce tip de cazuri chirurgicale pot fi rezolvate la Spitalul Sf.Constantin Brasov in regim prioritar? 

In primul rand patologiile abdominale („Abdomenul acut chirurgical”) si nu numai, pornind de la banalele plagi,  apendicita acuta, cura herniilor strangulate, colecistite si mergand spre urgentele mai complexe: ocluzii intestinale, complicatiile perforative sau hemoragice ale tumorilor, ulcerelor, urgente proctologice, etc

 

Prin ce difera serviciile Spitalului Sf. Constantin? 

Principalele diferente sunt legate de:

- scurtarea timpului de asteptare pentru consultatie si a timpului de la consultatia initiala pana la stabilirea diagnosticului.

- tratamentul chirurgical este initiat doar dupa o explorare corecta si completa imagistica: ecografie, tomografie computerizata, RMN, evitand interventiile de tip explorator sau a celor inutile (25% dintre apendicectomii sunt efectuate pentru maladii inexistente).

- folosirea tehnicilor minim-invazive (laparoscopice, LESS „fara cicatrici”) pentru rezolvarea majoritatii acestor cazuri, ceea ce permite o recuperare extrem de rapida si fara complicatii, cu o spitalizare de 1-2 zile postoperator.

-garda ATI 24/24 h 7 zile/7 asigura o supraveghere permanenta a pacientilor, fiind dublata de garda echipelor chirurgicale.

In momentul de fata, la Spitalul Sf.Constantin nu pot fi preluate urgente reprezentate de pacientii politraumatizati, victimele accidentelor, urgente pe timp de noapte si in weekend-uri, care insa pot fi ajutati in timpul II, daca patologia principala este abdominala.

Acest proiect privat dezvoltat de Spitalul Sf. Constantin contribuie la cresterea sigurantei cetatenilor brasoveni si a miilor de turisti ce viziteaza Brasovul, adaugand noi valente enuntului „Brasov, locul cel mai frumos in care sa traiesti in Romania!”.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped