logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Rezectia tumorilor cerebrale asistata de Neuronavigatie: precizie si control pentru siguranta pacientului
14.07.2014 10:33 Vechime: 4 yrs
Categorie: Generale

Ceremonia de acordare a titlului de Profesor Onorific al Universitatii "Transilvania" Brasov Domnului Profesor Philippe Morel, Seful Departamentului de Chirurgie si al Serviciului de Transplant al Spitalului Universitar din Geneva

Ceremonia va avea loc vineri 18.07.2014, la ora 11:00, in cadrul Aulei Universitatii "Transilvania" Brasov


Vineri 18.07.2014, la ora 11:00, in cadrul Aulei Universitatii "Transilvania" Brasov, va avea loc Ceremonia de acordare a titlului de Profesor Onorific al Universitatii "Transilvania" Brasov Domnului Profesor Philippe Morel, Seful Departamentului de Chirurgie si al Serviciului de Transplant al Spitalului Universitar din Geneva. Cu ocazia vizitei, Prof. Morel va fi onorat si de oficialitatile Municipiului si Judetului Brasov, Dl Primar George Scripcaru, Dl Prefect Romer Ambrus Sandor Mihaly si Dl Presedinte al Consiliului Judetean, Dl Aristotel Cancescu.

Probabil cea mai importanta personalitate medicala care viziteaza Brasovul, autorul primului transplant intestinal din lume intre gemeni monovitelini (pacienti romani din Brasov), Prof. Morel a avut o contributie exceptionala la progresul chirurgiei de transplant la nivel mondial: ficat, rinichi, pancreas, intestin si cluster multiorgan, promotor al chirurgiei robotice, LESS si al nanotehnologiilor, membru al Parlamentului Cantonal Geneva.

In data de 30 aprilie 1998, cei doi gemeni brasoveni, atunci in varsta de 13 ani, au fost protagonistii unei premiere mondiale, un tip de transplant neobisnuit, care nu mai fusese efectuat si nu a mai fost reprodus pana acum, din cauza multiplelor riscuri presupuse de procedura: transplantul de intestin subtire de la donator viu. Interventia efectuata de Prof. Morel a fost un succes, iar cei doi tineri vor participa de asemenea la ceremonia organizata in cinstea sa.

Titlul de Profesor Onorific este acordat Domnului Profesor Philippe Morel la initiativa D-lui Dr. Bogdan Moldovan, seful sectiei de chirurgie generala a Spitalului Sf. Constantin, ce a activat si s-a perfectionat la Spitalul Universitar Geneva sub coordonarea Profesorului si a initiat acum aproape 4 ani parteneriatul intre cele doua institutii.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped