logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Ceremonia de acordare a titlului de Profesor Onorific al Universitatii "Transilvania" Brasov Domnului Profesor Philippe Morel, Seful Departamentului de Chirurgie si al Serviciului de Transplant al Spitalului Universitar din Geneva
20.07.2014 10:16 Vechime: 4 yrs
Categorie: Generale

Unul din cei mai mari chirurgi de transplant ai lumii a primit la Brasov titlul de Profesor Onorific al Universitatii Transilvania

Titlul de Profesor Onorific a fost acordat Domnului Profesor Philippe Morel la initiativa D-lui Dr. Bogdan Moldovan, seful sectiei de chirurgie generala a Spitalului Sf. Constantin, ce a activat si s-a perfectionat la Spitalul Universitar Geneva sub coordonarea Profesorului si a initiat acum aproape 4 ani parteneriatul intre cele doua institutii.


Probabil cea mai importanta personalitate medicala care a vizitat Brasovul, autorul primului transplant intestinal din lume intre gemeni monovitelini (pacienti romani din Brasov), Prof. Morel a avut o contributie exceptionala la progresul chirurgiei de transplant la nivel mondial: ficat, rinichi, pancreas, intestin si cluster multiorgan, promotor al chirurgiei robotice, LESS si al nanotehnologiilor, membru al Parlamentului Cantonal Geneva.

In data de 30 aprilie 1998, doi gemeni brasoveni, atunci in varsta de 13 ani, au fost protagonistii unei premiere mondiale, un tip de transplant neobisnuit, care nu mai fusese efectuat si nu a mai fost reprodus pana acum, din cauza multiplelor riscuri presupuse de procedura: transplantul de intestin subtire de la donator viu. Interventia efectuata de Prof. Morel a fost un succes, iar cei doi tineri, acum avocati, au participat de asemenea la ceremonia organizata in cinstea sa.
Titlul de Profesor Onorific a fost acordat Domnului Profesor Philippe Morel la initiativa D-lui Dr. Bogdan Moldovan, seful sectiei de chirurgie generala a Spitalului Sf. Constantin, ce a activat si s-a perfectionat la Spitalul Universitar Geneva sub coordonarea Profesorului si a initiat acum aproape 4 ani parteneriatul intre cele doua institutii.

„Am avut ocazia sa ma formez ca medic chirurg de transplant in Geneva, iar prof. Morel vine acum la Brasov sa vada ce am construit aici, dupa cei trei ani si jumatate de cand m-am intors in tara. Sunt foarte fericit ca mediul universitar a acceptat propunerea mea de a-i acorda un titlu academic si ca se pregateste chiar acordarea titlului de cetatean de onoare al orasului Brasov. Unul dintre visurile mele a fost si acela de a crea o legatura intre cat mai multi oameni din echipa medicala de la Geneva si cei din orasul Brasov, in asa fel incat proiectul «Spitalul Sf. Constantin» sa se dezvolte, dar exista si alte domenii in care s-ar putea face acelasi lucru, precum cel universitar sau administrativ” a spus dr. Moldovan in discursul sustinut la ceremonie.

Infratire intre Brasov si Geneva

Alaturi de membrii comunitatii medicale si academice, la ceremonia dedicata Profesorului Morel au participat si oficialitatile locale: Primarul George Scripcaru, viceprimarul Adina Durbaca si prefectul Ambrus Sandor Mihaly.

Primarul George Scripcaru a declarat: „Inainte de eveniment am avut o intalnire cu domnul profesor. Am convenit sa facem demersurile ca din punct de vedere administrativ si politic, intre Brasov si Geneva sa survina o colaborare, iar cele doua orase sa inceapa procedurile pentru a se infrati si pentru a consolida proiecte medicale si nu numai, pentru ca putem identifica si alte domenii care vor putea fi dezvoltate. I-am oferit o distinctie astazi din partea mea pentru intreaga activitate, pentru efortul pe care l-a facut si pentru implicarea in viata medicala brasoveana. In prima sedinta de Consiliu Local voi propune sa i se ofere profesorului Philippe Morel titlul de cetatean de onoare al municipiului Brasov”.

Laudatio Prof. Honore Philippe Morel


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped