logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Litotritia ESWL se efectueaza GRATUIT la Spitalul Sf. Constantin in luna noiembrie!
17.11.2014 15:07 Vechime: 4 yrs
Categorie: Chirurgie generala

Dezvoltarea Chirurgiei Vasculare Periferice, o prioritate pentru Spitalul Sf. Constantin Brasov

Beneficiind de sprijinul Dr. Toma Lucian, Medic Primar Chirurgie Generala si Medic Primar Chirurgie Vasculara, brasovean de origine ce activeaza la Spitalul Clinic Judetean Tg-Mures, la Spitalul Sf. Constantin din Brasov au fost efectuate o serie de interventii de chirurgie vasculara incununate de succes:


-Trombertarectomia carotidiana, operatie de dezobstructie a arterelor carotide ce vascularizeaza mare parte din creier si a caror obstructie este responsabila de accidentele vasculare cerebrale ischemice. Uneori aceste obstructii sunt diagnosticate intamplator in urma unui bilant ecografic doppler, alteori (cel mai adesea din pacate), in urma unui atac vascular cerebral. Pacientii beneficiaza de o monitorizare neinvaziva a metabolismului cerebral pe parcursul interventiei, care permite aprecierea si evitarea suferintei cerebrale in cursul clampajului vascular.

-Rezectia tumorilor de glom carotidian, sunt situatii clinice rare dar extrem de solicitante, glomul carotidian fiind o zona reflexogena situata la bifurcatia arterelor carotide (comuna, externa si interna). Tumorile de glom carotidian sunt responsabile de pusee de hipertensiune arteriala ce pot pune viata persoanelor in pericol.

-By-pass-ul vascular, operatie de ocolire a unei obstructii arteriale ce poate fi situata la nivelul Aortei (By-pass aorto-bifemural), la nivelul arterelor iliace (By-pass Aorto-femural sau ilio-femural) sau la nivelul arterelor femurale (By-pass femuro-popliteu).  

-Fistulele Arterio-venoase pentru hemodializa, reprezinta in continuare cea mai frecvent utilizata cale de acces sanguin la pacientii cu insuficienta renala cronica si consta dintr-o comunicare arterio-venoasa la nivelul antebratului sau bratului.

Alaturi de aceste procedee chirurgicale, reamintim colaborarea cu Dr. Lucian Marginean, Medic Primar Radiolog, pe partea de radiologie interventionala endovasculara, ce pune la dispozitia pacientilor o gama larga de interventii endovasculate, „fara operatie”:

-Dezobstructia cu balon cu sau fara stent a arterelor periferice, in cazurile de obstructii arteriale severe dar „scurte” ca lungime de interesare a vasului  se prefera dezobstructia, în obstructiile lungi-By-pass-ul.

-Embolizarea tumorilor hepatice, splenice, uterine, în scopul reducerii volumului tumoral în cazurile fara îndicatie chirurgicala.

Nu in ultimul rand, tratamentul vasodilatator la pacientii cu arteriopatie obliteranta fara indicatie chirurgicala, folosind preparatele noi din familia prostaglandinelor (Vasaprostan), completeaza toata gama terapeutica pentru afectiunile arteriale periferice.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped