logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Interventia de chirurgie bariatrica cu nr. 200 la Spitalul Sf. Constantin
04.02.2015 11:33 Vechime: 4 yrs
Categorie: Chirurgie generala

Chirurgia oncologica de anvergura la Spitalul Sf. Constantin

La inceputul anului 2015, in cadrul sectiei de chirurgie generala a Spitalului Sf. Constantin au fost efectuate o serie de interventii chirurgicale cu grad ridicat de complexitate


Doua dintre acestea, efectuate in echipe multi-disciplinare, reprezinta cazuri ce nu se mai opereaza in sistemul privat la noi in tara si mai mult decat atat, au fost refuzate in alte centre de prestigiu din tara sau din strainatate gasindu-si rezolvarea la Spitalul Sf. Constantin.

Caz tratat in echipa multi-disciplinara: chirurgie generala-chirurgie vasculara-urologie-chirurgie plastica

Primul caz, un pacient in varsta de 62 de ani din Hunedoara, a gasit rezolvarea pentru afectiunea grava cu care se lupta de o lunga perioada de timp si care nu a putut fi rezolvata in alte spitale din cauza complexitatii deosebit de ridicate, o tumora maligna ce invadase intregul abdomen si regiunea perineala, inghinala si femurala, cuprinzand de asemenea organele genitale, cu dimensiunea de aproape 30 de cm. Echipa multi-disciplinara care a abordat acest caz deosebit in interventia care a durat 7 ore a fost formata din Dr. Bogdan Moldovan, seful sectiei de chirurgie a Spitalului Sf. Constantin, Dr. Toma Lucian, medic primar chirurgie generala si medic specialist chirurgie vasculara la clinica de chirurgie Tg. Mures, Dr. Mugur Popescu, medic primar urolog la Spitalul Sf. Constantin si Dr. Adrian Costenco, medic specialist chirurgie plastica la Spitalul Sf. Constantin. Echipa de anestezie si terapie intensiva coordonata de Dr. Luminita Cimpeanu au gestionat fara probleme acest caz cu numeroase riscuri atat pre-operator, cat si peri- si post-operator, avand in dotare toata aparatura de monitorizare ATI necesara pentru astfel de cazuri dificile.

Pacientul a fost externat in stare buna dupa doar 8 zile de spitalizare si nu a ramas cu sechele care sa ii afecteze in mod semnificativ calitatea vietii, avand in vedere ca echipa urologica a realizat o transpozitie perineala a uretrei bulbare dupa amputatia organelor genitale, pacientul pastrandu-si functia sfincteriana si continenta urinara, fara a necesita sonda urinara permanenta, echipa vasculara a realizat rezectia venei iliace externe stangi invadate tumoral si reconstructia ei, echipa chirurgicala a reconstruit peretele abdominal si zona inghinala cu doua plase de substitutie de 30/20 cm, iar in final echipa de chirurgie plastica a avut de acoperit un defect de tegument de peste 27/15 cm realizand un lambou rotat de perete abdominal.

Caz tratat in echipa mixta chirurgie-ortopedie

Al doilea caz, de asemenea cu grad deosebit de complexitate, a fost reprezentat de un pacient in varsta de 54 de ani din Brasov. Metastaza de aripa iliaca dupa neoplasm de colon sigmoidian operat, chimiotratat, cu invazie de muschi psoas stang, musculatura perete abdominal antero-lateral si de musculatura fesiera de care suferea pacientul a fost rezolvata multidisciplinar de catre echipa chirurgie-ortopedie formata din Dr. Bogdan Moldovan si Dr. Andor Balint, medic ortoped. Pacientul, caruia i-a fost extirpat jumatate din bazin, impreuna cu o zona din abdomen si muschiul fesier, a fost de asemenea externat cu succes dupa doar 6 zile.

Aceste cazuri sunt inca o dovada ca Spitalul Sf. Constantin reprezinta un centru de referinta pentru chirurgia oncologica, ridicandu-se la nivelul centrelor de renume international, pacientii putand avea certitudinea ca isi pot rezolva problemele de sanatate care adesea nu gasesc rezolvare in tara sau in strainatate.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped