logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Ce este chimioterapia hipertermica intraperitoneala?
19.02.2015 12:12 Vechime: 3 yrs
Categorie: ORL Adulti si Copii

Problemele de auz dispar in 10 minute prin interventia cu balon BET

Persoanele care aud mai slab sau se confrunta cu obstructii auditive isi pot redobandi auzul normal, printr-o procedura chirurgicala ce dureaza 10 minute, are o perioada de recuperare de 8 saptamani si o rata de succes de 98% in tratamentul hipoacuziei de transmisie.


Insertie cateter BET

Dilatarea balonasului

Interventia cu balon BET (Baloon Eustachian Tuboplasty) a fost efectuata in premiera pentru Romania in 2011, in Brasov, de catre Dr. Valeriu Bronescu in cazul unei paciente diagnosticate cu otita cronica si acum este disponibila in exclusivitate la Spitalul Sf. Constantin. Aceasta procedura consta in dilatarea trompei lui Eustachio si este utila celor care sufera de hipoacuzie (auz slab) prin transmisie, care au epuizat celelalte metode de tratament medicamentos sau chirurgical clasic.

“Este important sa reamintesc ca interventia este destinata celor care aud „infundat”, si  nu celor care si-au pierdut auzul. In cazurile de otita seroasa cronica, din cauza anumitor infectii ce nu sunt intotdeauna sesizate de pacienti, in ureche se acumuleaza lichid. Sunetul, în mod normal, se transmite prin aer. Dar la pacientii cu otita sunetul se transmite prin acest lichid. De aici senzatia de ureche infundata. Operatia BET - Ballon Eustachian Tuboplasty urmareste sa dilate trompa lui Eustachio pe un stent, prin endoscopie sub control video. Aceasta interventie asigura ca trompa va ramane deschisa, lichidul acumulat va fi eliminat, iar dupa 8 saptamani pacientul va auzi normal“, explica Dr. Valeriu Bronescu, medic primar ORL. De un an de zile, aceasta procedura se practica si la copii ca alternativa la aeratoarele transtimpanale, aceasta interventie avand avantajul pastrarii integritatii timpanului.

Sectia ORL a Spitalului Sf. Constantin dispune de o dotare de varf care ajuta in stabilirea unui diagnostic precis: endoscoape pentru nas, ureche, faringe si laringe, videofibroscop, microscop, sistem pentru microchirurgie ORL prin Coblatie. Consultatiile, micile interventii din cabinet si interventiile chirurgicale se adreseaza atat copiilor cat si adultilor.

Vedeti aici procedura: https://www.youtube.com/watch?v=mQI4RIUw9Ag


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped