logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Se poate si asa: Romania, pe harta premierelor medicale, datorita unui spital din Brasov!
18.03.2015 12:30 Vechime: 3 yrs
Categorie: Boli Infectioase

Participare romaneasca la Semmelweis Conference Viena


In perioada 03-04 martie 2015 a avut loc la Viena  Prima Conferinta de Igiena Spitaliceasca si Siguranta Pacientului a Tarilor Est-Europene (Central  East European Conference on Hospital Hygiene and Patient Safety), organizata sub egida Fundatiei Semmelweis.
Participarea, extrem de numeroasa, a reunit participanti atat din tarile Est-Europene cat si din cele cu traditie in igiena spitaliceasca : Bulgaria, Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Muntenegru, Polonia, Anglia, Germania,  Belgia,  Franta, Spania, Statele Unite ale Americii. Printre personalitatile prezente, s-au numarat profesorul Didier Pittet (conducatorul serviciului de prevenire si control al infectiilor nozocomiale din cadrul Spitalului Cantonal din Geneva, expert OMS in doemniul igienei spitalicesti, igienei mainilor si a sigurantei pacientului), Mario Miklosi, Ministrul slovac al Sanatatii, dna. Pamela Rendi-Wagner, Ministrul austriac al Sanatatii, Pawel Grzesiowski, Directorul Societatii De Epidemiologie din Polonia, Hermann Gossens, profesor al Universitatii din Anvers, Maja Rupnik, din cadrul Centrului de Microbiologie al Insitutului de Sanatate Publica din Maribor, etc.
Din delegatia Romaniei a facut parte si Dr.Andreea Moldovan, invitata ca si participant in cadrul semianrului «  Raportarea confidentiala vs publica a infectiilor nozocomiale », alaturi de prof. dr. Karsten Becker, profesor de microbiologie al Universitatii din Munster si Reinhild Straus,  din  partea Ministerului austriac al Sanatatii.
De asemenea, la finalul primei seri a avut loc prezentarea, de catre autorul Thierry Crouzet, a cartii « Clean hands save lives », tradusa si disponibila  si in limba romana.
Diversitatea temelor abordate, participarea numeroasa si valoarea lectorilor a facut ca acest eveniment sa fie inscris pe agenda simpozioanleor periodice, urmand ca urmatoarea editiei sa fie organizata in anul 2017 in Budapesta.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped