logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< O alinare pentru pacientii oncologici - camerele implantabile pentru chimioterapie
30.04.2015 14:49 Vechime: 4 yrs
Categorie: Boli Infectioase

Campania "Maini curate pentru sanatate"

Fundatia Clinica Sf. Constantin din Brasov, cu sprijinul Ropharma si B. Braun anunta lansarea campaniei nationale "Maini Curate pentru Sanatate" in data de 5 mai 2015, ora 14:00, in Piata Sfatului din Brasov.


”Maini Curate pentru Sanatate” este o campanie de constientizare cu privire la riscurile asupra sanatatii care pot aparea ca urmare a unei igiene precare a mainilor. Scopul campaniei este constientizarea si educarea populatiei in ceea ce priveste importanta igienei mainilor, fapt ce va duce automat si la scaderea incidentei bolilor.

Medici ai Spitalului Sf. Constantin, împreuna cu voluntari ai Fundatiei Clinica Sf. Constantin din Brasov vor fi prezenti în Piata Sfatului, pentru a oferi trecatorilor raspunsuri la întrebari si informatii legate de importata igienei mainilor si de riscurile pe care le implica lipsa acesteia. 

”Incurajam toti doritorii sa se implice activ in aceasta miscare de educare si sa ne ajute sa transmitem cat mai multor persoane mesajul campaniei. Credem ca este o modalitate inedita de a implica societatea intr-o campanie de educatie si responsabilitate sanitara, un subiect serios, dar care poate fi explicat si într-un mod mai ”prietenos”, explica dr. Andreea Moldovan, medic primar al sectiei de Boli Infectioase a Spitalului Sf. Constantin din Brasov si coordonatoare a Vigigerme®, un program complex de prevenire si control al infectiilor intraspitalicesti, care a castigat pentru spitalul Sf. Constantin din Brasov, titlul de ”Cel mai curat spital din Europa”, în cadrul ”European Hygiene Excellence Award 2013” .

Informatii de background:

Alaturi de introducerea unui concept inovativ pe piata serviciilor medicale, care integreaza cei mai buni profesionisti in domeniul medical, tehnologie de ultima generatie si conditii de spitalizare la nivel international, Spitalul Sf. Constantin isi propune sa ofere accesul la aceste servicii medicale si categoriilor defavorizate de pacienti. Astfel, a aparut Fundatia Clinica Sf. Constantin din Brasov care, prin actiuni de strangere de fonduri, a reusit sa ajute numeroase cazuri sociale, majoritatea cazuri oncologice sau cazuri de obezitate morbida, sa desfasoare campanii de prevenire a unor afectiuni grave cum ar fi cancerul de san sau de prostata si campanii de operatii gratuite pentru copii. 


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped