logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Campania "Maini curate pentru sanatate"
06.05.2015 13:10 Vechime: 3 yrs
Categorie: Boli Infectioase

Peste 500 de brasoveni au acceptat provocarea Mainilor Curate pentru Sanatate

Peste 500 de brasoveni au participat, marti, 5 mai 2015, in Piata Sfatului, la evenimentul de lansare a campaniei nationale "Maini curate pentru Sanatate", o campanie de educatie sanitara, cu privire la riscurile asupra sanatatii care pot aparea ca urmare a igienei precare a mainilor, campanie derulata de Funda?ia Clinica Sf. Constantin din Brasov, cu sprijinul Ropharma si B. Braun.


Medici ai Spitalului Sf. Constantin, impreuna cu voluntari ai Fundatiei Clinica Sf. Constantin din Brasov au venit cu metode ingenioase de prezentare a informatiilor referitoare la igiena, metode de protectie si preventie. Astfel, trecatorii din Piata Sfatului au avut parte de „testul cutiei negre”, un dispozitiv in care se introduc mâinile dupa aplicarea FluoRub, o solutie fluorescenta cu ajutorul careia prezenta microbilor poate fi observata cu ochiul liber. Înainte si dupa ce s-au spalat, clasic, pe maini, participantii la campanie au fost invitati sa le introduca în „cutia neagra”, iar rezultatul a fost incredibil: microbii au continuat sa existe si dupa spalare, chiar daca în numar mai mic! 

Pentru a se asigura ca aceasta situatie nu se va repeta, voluntarii i-au învatat pe trecatori cum sa se spele CORECT pe maini si le-au oferit mostre de SoftaMan, o solutie dezinfectanta importata de compania BBraun. Toti cei care au acceptat sa foloseasca „cutia neagra” si sa învete metoda corecta de dezinfectie au acceptat astfel provocarea Hi 5 for Healthy Life!, un „joc al igienei”, ale carui reguli sunt simple: îsi dezinfectezi mâinile, apoi bati palma cu sustinatorii campaniei. Jocul continua pe retelele de socializare, unde, cei care au fost provocati trebuie sa încarce fotografiile realizate în timpul hi5-ului, sa adauge hashtag-ul: #hi54life si sa provoace, la randul lor, alti trei prieteni sa faca acelasi lucru, pentru a intra în ”Clubul Mâinilor Curate”. Cei care primesc provocarea, dar nu vor sa o îndeplineasca trebuie sa ofere un gel igienizant persoanei care i-a provocat.

Tot în cadrul campaniei „Mâini Curate pentru Sanatate”, la Colegiul Medicilor Brasov au avut conferinte pe tema igienei mâinilor, dedicate medicilor si asistentilor medicali. Invitati speciali au fost medici ai Spitalului Sf. Constantin.

Alaturi de introducerea unui concept inovativ pe piata serviciilor medicale, care integreaza cei mai buni profesionisti în domeniul medical, tehnologie de ultima generatie si conditii de spitalizare la nivel interational, Spitalul Sf. Constantin îsi propune sa ofere accesul la aceste servicii medicale si categoriilor defavorizate de pacienti. Astfel, a aparut Fundatia Clinica Sf. Constantin, care, prin actiuni de strângere de fonduri, a reusit sa ajute, într-un singur an, peste 500 de cazuri, prin efectuarea, gratuita, a unor interventii chirurgicale si a altor servicii medicale.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped