logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< SIMPOZION REABILITARE PULMONARA, 11 IUNIE 2015
12.06.2015 23:55 Vechime: 3 yrs
Categorie: Chirurgie generala

Chirurgia cancerului de esofag, o ultima reduta din chirurgia digestiva, depasita la Spitalul Sf. Constantin Brasov

O echipa multidisciplinara a realizat interventia chirurgicala deosebit de complexa, in premiera pentru sistemul medical privat din Romania, la Spitalul Sf. Constantin Brasov in data de 1 iunie 2015, abordand tumoarea atat prin abdomen cat si prin torace (Procedeul Ivor Lewis), segmentul de esofag rezecat fiind inlocuit cu un tub gastric croit din marea curbura gastrica ascensionat in torace.


Chirurgia cancerului de esofag este considerata pe buna dreptate cea mai ingrata si una dintre cele mai dificile dintre interventiile digestive. Esofagul este un organ ce se intinde pe trei regiuni abdominale: gat, torace si abdomen, fiind organul cel mai sarac vascularizat si cel mai putin rezistent la cusaturile chirurgicale dintre toate organele tubului digestiv, operatiile pe esofag fiind grevate de o rata mare de complicatii. Indepartarea esofagului tumoral implica inlocuirea lui cu un alt organ ascensionat din abdomen: stomac, colon, intestin subtire. In Romania, 3-4 centre universitare fac interventii esofagiene prin abord combinat: abdomen-torace, abdomen-cervical, abdomen-torace-cervical.

Spitalul Sf. Constantin din Brasov devine primul centru privat din România care abordeaza acest tip de interventii complexe. Pacientul, in varsta de 60 de ani, a fost depistat cu un cancer de cardie si de esofag inferior in urma cu 20 de zile, in urma unor dificultati de inghitire a alimentelor solide, inclusiv un episod de blocaj complet al bolului alimentar la nivelul esofagului.

O echipa multidisciplinara a realizat interventia chirurgicala la Spitalul Sf. Constantin in data de 1 iunie, abordand tumoarea atat prin abdomen cat si prin torace (Procedeul Ivor Lewis), segmentul de esofag rezecat fiind inlocuit cu un tub gastric croit din marea curbura gastrica, ascensionat in torace. Echipa a fost formata din: Dr. Bogdan Moldovan - Sef Sectie Chirurgie Spitalul Sf. Constantin Brasov, Dr. Toma Lucian - Medic Primar Chirurgie Generala si Vasculara SCJU Mures, Dr. Dumitru Pocreata - Medic Specialist Chirurg Spitalul Sf. Constantin Brasov, Dr. Lucian Baila - Sef Sectie ATI Sp. Judetean Tg.Mures, Dr Andrei Laslau - Medic Specialist Chirurg Spitalul Sf. Constantin Brasov, Dr. Svetlana Enache - Medic Rezident Chirurgie Vasculara Spitalul Sf. Constantin Brasov,  Dr. Alin Farcasiu - Medic Specialist ATI Spitalul Sf Constantin, As. Angela Cotoara - Asistenta Sefa Bloc Operator Spitalul Sf. Constantin. 

Interventia chirurgicala a durat 5 ore, sejurul in Reanimare al pacientului fiind de doar 4 zile, acesta fiind externat la 7 zile de la operatie in perfecta stare, independent din punct de vedere alimentar si al activitatilor cotidiene.

Prin aceasta interventie, spitalul brasovean isi consolideaza locul in elita chirurgicala din Romania si adauga in portofoliul operator si ultima piesa lipsa din "puzzle-ul" chirurgiei oncologice.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped