logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Patru ani incununati de succes, in cazurile de chirurgie a OBEZITATII la Spitalul Sf. Constantin din Brasov
29.06.2015 14:56 Vechime: 3 yrs
Categorie: Chirurgie generala

243 de destine schimbate: 4 ani incununati de succes in cazurile de chirurgie a OBEZITATII la Spitalul Sf. Constantin din Brasov

Spitalul Sf. Constantin din Brasov a aniversat vineri, 26 iunie, implinirea a 4 ani de Chirurgie Bariatrica la Brasov.


Dr. Bogdan Moldovan, seful sectiei de chirurgie a prezentat rezultatele programului de chirurgie a obezitatii, în prezenta pacientilor, a echipei medicale si a reprezentantilor mass-media, iar in încheierea prezentarii, pacientii au luat de asemenea cuvantul, demonstrand pe viu transformarile de tip ”before and after” si impartasind impresii din noua viata pe care au început-o odata cu operatia de micsorare de stomac.

Prezentarea, sugestiv intitulata, ”243 de destine schimbate”, a scos în evidenta, dincolo de datele statistice, componenta socio-psihologica a chirurgiei bariatrice, impactul ei asupra individului si schimbarea drastica pe care operatia Gastric Sleeve o aduce în viata pacientilor operati. Pacientii au slabit in total peste 6,7 tone, greutatea totala cumulata la internare fiind 28,4 tone. Unii au pierdut peste 100 de kilograme, altii putin peste 30 însa niciunul nu regreta decizia  de a se opera, o treime din ei fiind în momentul de fata la greutatea normala. Din cele 243 de cazuri, 59 au fost efectuate prin metoda SILS/LESS – chirurgie prin incizie unica ombilicala, 10 dintre pacienti cantarind peste 200 de kg, iar cel mai greu pacient a avut 236kg

Surpriza evenimentului a venit de la Barlad, prin intermediul coregrafei  Monica Moraru (un caz prezentat în trecut la show-ul ”Dansez pentru tine”) care, în urma operatiei oferite de Spitalul Sf. Constantin, a reusit sa slabeasca 86 de kilograme, cantarind acum doar 84. Doamna Moraru a venit împreuna cu grupa de copii pe care o indruma, castigatori a numeroase concursuri nationale si internationale, incantand audienta cu ultimele coregrafii din portofoliu:

”Operatia pe care mi-a oferit-o Dl. Doctor Bogdan Moldovan mi-a schimbat viata nu la 100 de grade, ci chiar la 360! Nici nu exista termen de comparatie! Nu am visat în ultimii 7 ani sa ajung unde sunt acum, urc scarile, urc munti, sunt un om normal, mananc orice, in cantitati foarte mici bineinteles, nu mai am pofte, nici n-am visat la asa ceva. Îi multumesc din tot sufletul d-lui doctor si intregii echipe... Pentru mine sunteti al doilea Dumnezeu! Sunt foarte mandra de ceea ce a reusit domnul doctor sa faca din mine, dansez ca la 20 de ani, copiii învata mult mai mult de la mine, înainte eram obligata sa-i explic unui copil mai mare iar acela sa arate apoi la cei mai mici. Acum sunt modelul tuturor de la mic la mare.”

Cu ocazia acestui eveniment, institutia medicala ofera de asemenea un discount de 300 euro tuturor celor care aleg sa se programeze pentru o interventie de chirurgie bariatrica de tip Gastric Sleeve în perioada 29 iunie - 5 iulie 2015.

Din anul 2011, Spitalul Sf. Constantin a initiat un program de chirurgie bariatrica în cadrul caruia poate fi efectuata toata gama de interventii necesare pentru tratarea obezitatii. Programul a devenit cea mai eficienta modalitate de a combate obezitatea si excesul ponderal, cu rezultate remarcabile pe termen lung. Spitalul Sf. Constantin ofera întreaga gama de interventii pentru tratarea afectiunilor corelate cu excesul ponderal, fiind recunoscut drept unul dintre cele mai bune din România în domeniu. Este, de altfel, prima unitate privata din provincie care efectueaza asemenea interventii chirurgicale si singurul centru de chirurgie bariatrica prin incizie unica ombilicala SILS/LESS („chirurgia fara cicatrici”).


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped