logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Preturi promotionale interventii chirurgie generala
03.08.2015 12:08 Vechime: 3 yrs
Categorie: Neurochirurgie

Nucleoplastia poate vindeca hernia de disc in doar 20 de minute

Nucleoplastia - procedura moderna, minim-invaziva pentru tratamentul herniei de disc.


La Spitalul Sf. Constantin din Brasov, pacientii care sufera de hernie de disc pot alege tratarea acestei afectiuni printr-o procedura minim-invaziva de numai 20 de minute. 

 “Avantajul acestei metode de tratament este diminuarea presiunii la nivelul discului intervertebral degenerat si scaderea tensiunii la care sunt supuse elementele nervoase din canalul rahidian, toate acestea fara ca pacientul sa sufere vreo incizie.”- spune Dr.  Mihail Dancescu, sef sectie Neurochirurgie la Spitalul Sf. Constantin.

Despre hernia de disc

Incadrata in categoria afectiunilor degenerative ale coloanei vertebrale, hernia de disc se manifesta la nivelul discurilor aflate intre vetrebrele coloanei si constituie una dintre cele mai serioase boli de natura neurologica, prin numarul mare de cazuri si prin intensitatea suferintei produse.

Pentru o lunga perioada de timp, procedurile neurochirurgicale au fost privite cu teama si reticenta, insa, odata cu aparitia conceptului de chirurgie spinala minim-invaziva, aceste temeri au fost acoperite. Nucleoplastia este o astfel de procedura minim-invaziva, care se adreseaza in mod specific pacientilor cu hernie de disc.

Interventia de nucleoplastie este o metoda practicata in conditii de bloc operator pentru pacientii cu hernie de disc. Procedura se efectueaza cu anestezie locala, dureaza aproximativ 20 de minunte si consta in introducerea unui ac (mai gros – trocar 10-12G) in discul intervertebral. Pe acest trocar se introduce un dispozitiv (Dekompresor – Stryker) cu care se elimina o parte din nucleul pulpos. In timpul imediat urmator se injecteaza cativa mililitri de Ozon (O3) cu multiple roluri benefice asupra discului intervertebral si a tesuturilor inconjuratoare. Pacientul se poate mobiliza dupa 2-4 ore. Procedura se poate efectua la 1-2 niveluri intr-o sedinta.

Nu orice hernie de disc are indicatie de nucleoplastie (varsta pacientului de regula nu trebuie sa depaseasca 45 de ani, discul intervertebral sa nu contina fragmente libere migrate in canalul rahidian si sa nu prezinte simptome de deficit neurologic, precum pareza, pacientul sa nu fie obez si sa nu fi suferit in trecut alta interventie chirurgicala pe coloana). Tratamentul este individualizat si indicatia bine stabilita are rol important in gradul de reusita a procedurii – motiv pentru care este foarte important ca medicul sa evalueze clinic pacientul si sa decida daca se recomanda nucleoplastia sau interventia clasica. Aceasta reusita este de 75-80%. Nereusita procedurii nu atrage dupa sine agravarea starii pacientului, ci necesitatea unei interventii „clasice”.

Dr. Mihail Dancescu este medic primar, sef al sectiei de neurochirurgie la spitalul Sf. Constantin si detine o experienta medicala vasta, cumulata prin sute de cazuri solutionate cu succes. 

Având la baza o rata de succes tot mai mare, riscuri mici, costuri reduse pentru pacienti si posibilitatea unei recuperari rapide, nucleoplastia este considerata o procedura moderna si tot mai solicitata în tratamentul herniei de disc. 

În acest sens, Spitalul Sf. Constantin din Brasov ofera aceasta procedura de tratament pacientilor din întreaga tara, oferindu-le posibilitatea unor consultatii de specialitate, unui diagnostic profesionist si unui tratament de ultima generatie pentru afectiunile degenerative ale coloanei vertebrale, printre care se numara si hernia de disc.

Sectia de neurochirurgie a spitalului asigura tratamentul medical complet pentru hernia de disc, de la investigatii, diagnostic si act operator, pana la ingrijirile post-operatorii.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped