logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Primul transplant renal asistat robotic din sistemul medical privat din România
16.10.2017 19:00 Vechime: 1 year
Categorie: Chirurgie generala

„Crosul pentru transplant”, eveniment caritabil în beneficiul pacienților

Duminică, 15 octombrie 2017, a avut loc în Parcul Sportiv Tractorul din Brașov „Crosul pentru transplant”, organizat de Fundația Clinica Sf. Constantin, Spitalul Sf. Constantin și Asociația Județeană de Atletism Brașov, eveniment care a avut la start 104 participanți cu vârste cuprinse între 3 și 60 de ani.


Printre participanți s-au aflat, pe lângă echipa medicală a centrului de transplant, primul cuplu de pacienți transplantați în decembrie 2016, alături de primul cuplu de gemeni cu transplant de intestin din lume. Crosul a avut ca obiectiv susținerea pacienților care necesită intervenții de transplant renal, sponsorizările și donațiile colectate de Fundația Clinica Sf. Constantin Brașov, în valoare totală de 3375 lei, fiind folosite pentru cazul pacientului care a primit un rinichi de la soția sa în data de 13 octombrie. Cu această ocazie, organizatorii au dorit, de asemenea, să promoveze în rândul populației un stil de viață sănătos și importanța mișcării în prevenția bolilor.

Antal Timea, pacienta care a primit anul trecut un rinichi de la tatăl său, fiind protagonista primului transplant efectuat la Spitalul Sf. Constantin, a spus la finalul crosului: „Mulțumesc mult că am putut participa astăzi la crosul organizat de spitalul Sf. Constantin. În data de 1 decembrie am primit o șansă pentru o viață normală datorită profesionalismului și devotamentului echipei de chirurgi a spitalului, îndrumată de doctorul Bogdan Moldovan. Și azi nu aş fi putut fi aici și alerga așa de bine dacă nu ar fi avut loc transplantul. Mulțumesc din inimă.”


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped