logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Primul transplant renal asistat robotic din sistemul medical privat din România
16.10.2017 19:00 Age: 2 yrs
Category: Chirurgie generala

„Crosul pentru transplant”, eveniment caritabil în beneficiul pacienților

Duminică, 15 octombrie 2017, a avut loc în Parcul Sportiv Tractorul din Brașov „Crosul pentru transplant”, organizat de Fundația Clinica Sf. Constantin, Spitalul Sf. Constantin și Asociația Județeană de Atletism Brașov, eveniment care a avut la start 104 participanți cu vârste cuprinse între 3 și 60 de ani.


Printre participanți s-au aflat, pe lângă echipa medicală a centrului de transplant, primul cuplu de pacienți transplantați în decembrie 2016, alături de primul cuplu de gemeni cu transplant de intestin din lume. Crosul a avut ca obiectiv susținerea pacienților care necesită intervenții de transplant renal, sponsorizările și donațiile colectate de Fundația Clinica Sf. Constantin Brașov, în valoare totală de 3375 lei, fiind folosite pentru cazul pacientului care a primit un rinichi de la soția sa în data de 13 octombrie. Cu această ocazie, organizatorii au dorit, de asemenea, să promoveze în rândul populației un stil de viață sănătos și importanța mișcării în prevenția bolilor.

Antal Timea, pacienta care a primit anul trecut un rinichi de la tatăl său, fiind protagonista primului transplant efectuat la Spitalul Sf. Constantin, a spus la finalul crosului: „Mulțumesc mult că am putut participa astăzi la crosul organizat de spitalul Sf. Constantin. În data de 1 decembrie am primit o șansă pentru o viață normală datorită profesionalismului și devotamentului echipei de chirurgi a spitalului, îndrumată de doctorul Bogdan Moldovan. Și azi nu aş fi putut fi aici și alerga așa de bine dacă nu ar fi avut loc transplantul. Mulțumesc din inimă.”


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE: