logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< O noua abordare pentru tumorile hepatice: chirurgia LESS transombilicala, fara cicatrici
13.12.2012 16:43 Vechime: 6 yrs
Categorie: Oncologie medicala

Campanie gratuita de screening pentru cancerul mamar

Spitalul Sf. Constantin Brasov si Regina Maria demareaza campania gratuita de screening pentru cancerul mamar


Spitalul Sf. Constantin Brasov si Regina Maria – reteaua privata de sanatate deruleaza, cu sprijinul Fundatiei Clinica Sf. Constantin, un program de screening gratuit pentru depistarea cancerului mamar, incepand cu luna decembrie 2012.
Programul de screening pentru cancerul de san, ce va include 500 de persoane, se va intinde pe mai multe luni si se adreseaza persoanelor de sex feminin, cu varsta cuprinsa intre 20 si 80 de ani si in special celor cu varsta peste 40 de ani sau cu antecedente de cancer mamar in familie. Etapele screeningului gratuit presupun in prima faza consultatia senologica la medicii chirurgi sau oncologi de la Spitalului Sf. Constantin, ce poate fi efectuata pe baza de programare. Ulterior, la recomandarea acestora, pacientele vor efectua gratuit mamografia sau ecografia mamara in cadrul departamentului de imagistica de la Regina Maria Brasov si vor fi reevaluate ulterior. Cazurile depistate vor putea beneficia de asemenea de un control ginecologic gratuit la Materniatatea Regina Maria in cazul in care este necesar.

Conceptul onco-chirurgical in depistarea si tratamentul cancerului mamar


Spitalul Sf. Constantin a introdus ca noutate absoluta metoda moderna de abordare a cazurilor oncologice in colocviu multi-disciplinar, concept care asigura solutia optima pentru stabilirea strategiei de tratament. Membrii colocviului multi-disciplinar sunt specialisti in chirurgie oncologica, oncologie medicala, anestezie-terapie intensiva si radiologie-imagistica. Conceptul onco-chirurgical permite, de asemenea, abordarea personalizata a fiecarui caz, cu particularitatile si nevoile fiecarui pacient. 

Cancerul la san, depistat precoce, poate fi tratat cu succes


Dupa ultimele analize ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, incidenta leziunilor sanului atat benigne cat si maligne este in crestere. Este estimat ca una din cinci femei prezinta o leziune benigna a sanului la primul control medical iar incidenta cancerului de san a crescut in Romania de la 25 la suta de mii de locuitori in 1988 la 50.56 la suta de mii in 2006 (conform datelor publicate de Ministerul Sanatatii si Familiei). Este foarte important de stiut ca acest tip de afectiune poate fi tratata cu succes numai daca este depistata la timp.

„Prin intermediul acestei campanii, dorim sa lansam masuri de constientizare in randul populatiei de sex feminin privind riscurile nedepistarii la timp a leziunilor mamare si propunem un studiu pilot de analiza a incidentei acestor leziuni mamare in grupa populationala de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 20 si 80 de ani, cu atentie sporita pentru persoanele peste 40 de ani si cele cu antecedente de cancer mamar in familie. Campania va fi realizata cu sprijinul Fundatiei Clinica Sf. Constantin si a partenerilor nostri de la Regina Maria Brasov, care ne vor sustine pentru efectuarea mamografiilor, a ecografiilor mamare si, acolo unde este cazul, a controlului ginecologic. Ne dorim ca in urma acestei campanii sa transmitem un semnal de alarma tuturor femeilor care se afla in grupa de risc si care trebuie sa constientizeze faptul ca o consultatie la medic le poate salva viata” a declarat Dr. Bogdan Angheloiu, managerul general al Spitalului Sf. Constantin. 

Consultatii le gratuite, pe baza de programare


In vederea inscrierii in programul de screening gratuit, persoanele interesate se pot programa pentru consultatia onco-chirurgicala initiala, la numerele de telefon: 0751.518.782; 0733.008.008 sau la Receptia Spitalului Sf. Constantin.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped