logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Excelenta in neurochirurgie la Spitalul Sf. Constantin din Brasov
28.11.2012 16:56 Vechime: 6 yrs
Categorie: ORL Adulti si Copii

Excelenta in ORL la Spitalul Sf. Constantin Brasov

Secta ORL a Spitalului Sf. Constantin Brasov s-a remarcat pe plan national in aprilie 2012, prin inaugurarea primului centru privat din Romania specializat in implantul cohlear.


Sectia ORL a Spitalului Sf. Constantin Brasov s-a remarcat pe plan national in aprilie 2012, prin inaugurarea primului centru privat din Romania specializat in implantul cohlear. Atunci au fost realizate primele interventii chirurgicale de implantare cohleara la doi copii in varsta de 5 ani.
 Dr. Sabau Sorin, seful sectiei ORL explica performantele obtinute la Spitalul Sf. Constantin: "As pune accentul in primul rand pe experienta echipei ORL- ATI, provenita de la clinica ORL Tg Mures, echipa care lucreaza impreuna de 17 ani: Dr. Claudia Boldea, Dr. Luminita Cimpeanu – sefa sectei ATI si eu, toti trei doctori in stiinte medicale. Acestora li s-a alaturat Ing. audiolog Cristian Grigorita cu studii de audiologie efectuate la Universitatea Oxford din Marea Britanie. Sigur ca toata experienta noastra nu ar fi fost suficienta pentru realizarea performantelor chirurgicale fara aparatura de exceptie de care dispune spitalul. Inca de la deschiderea spitalului in martie 2011, ne-am propus sa devenim un centru de excelenta in investigarea si reabilitarea auzului, lucru pe care l-am si realizat." 

Depistarea problemelor de auz la nou-nascuti si protezarea auditiva


In prezent la Spitalul Sf. Constantin pot fi depistate surditatile Incepand din primele zile dupa nastere, prin screeningul nou-nascutilor In maternitate, prin otoemisii acustice. Copii care nu trec testul otoemisiilor acustice sunt investigati In anestezie generala In sala de operatie cu ajutorul audiometriei obiective, cu aparatura de ultima generatie. Audiometria obiectiva In anestezie generala este singura metoda care poate preciza cu exactitate nivelul auzului la copilul mic.
Spitalul Sf. Constantin este singurul centru din tara In care se efectueaza In mod curent aceste investigatii In anestezie generala, cel mai mic pacient avand varsta de 7 luni. Odata stabilite toate detaliile legate de auzul pacientului, se poate trece la etapa de reabilitare a auzului realizata prin protezare auditiva clasica, proteze implantabile chirurgical si implant cohlear.
Protezarea clasica cu proteze digitale miniaturizate retroauriculare si intrauriculare este realizata la standarde internationale de catre ing. audiolog Cristian Grigorita. Protezele implantabile chirurgical au indicatie pentru anumite surditati partiale care din anumite motive nu pot beneficia de reabilitare cu proteze clasice. Implantul cohlear are indicatie In cazurile de surditate neurosenzoriala severa sau profunda, In care urechea interna este nefunctionala si se adreseaza atat copiilor cat si adultilor.

Cel mai mic copil operat la Spitalul Sf. Constantin: 1 an si jumatate


Spitalul Sf. Constantin Brasov se impune tot mai mult ca un centru regional de excelenta In chirurgia ORL la copil. Dr. Sorin Sabau ne relateaza: ”Experienta bogata castigata in Clinica ORL Tg.Mures, unde echipa ORL a efectuat mii de inerventii chirurgicale la copil, iar Dr. Luminita Cimpeanu a anesteziat mii de copii, ne permite sa abordam orice tip de patologie chirurgicala la copil, indiferent de varsta. Cel mai mic copil operat la noi in urma cu o luna avea varsta de 1 an si jumatate, copil cu hipertrofie amigdaliana si adenoidiana extrema, cu apnee nocturna de somn, cu dificultati mari de respiratie si deglutitie, situatie care a impus adeno-amigdalectomia. In afara de patologia adeno-amigdaliana frecventa la copilul prescolar, experienta noastra si dotarile salii de operatie ne-au permis efectuarea de interventii chirurgicale endoscopice nazo-sinusale si laringiene, precum si chirurgia urechii sub control microscopic.”

Chirurgia ORL pentru adulti acopera cea mai diversa patologie ORL


In privinta patologiei ORL a adultului, un numar mare de pacienti s-au adresat Spitalului Sf.Constantin pentru afectiuni rino-sinusale cum ar fi sindromul de obstructie nazala de diverse etiologii, sinusite cronice, tumori nazo-sinusale si multiple asocieri la acelasi pacient. Majoritatea interventiilor nazo-sinusale sunt endoscopice, folosind tehnica FESS (Functional Endoscopic Sinus Surgery) realizata cu ajutorul endoscoapelor cu optice sub diverse unghiuri, cu transmitere video si vizualizare pe monitor, asociata electrochirurgiei cu radiofrecventa.
 
La fel ca in cazul implantului cohlear, chirurgia altor afectiuni ale urechii (otite medii cronice, sechele postotitice, tumori, otoscleroza, etc.) este un domeniu prioritar al sectiei ORL realizat cu aparatura de inalta performanta furnizata de lideri mondiali in domeniu (microscop operator, freze chirurgicale, monitor de nervi cranieni, radiofrecventa, etc.). In domeniul laringologiei, dotarile sectiei ORL permit efectuarea videofibroscopiei laringiene si video-laringoscopiei directe suspendate cu ajutorul carora este posibil un diagnostic exact si un tratament precoce, functional al tumorilor laringiene.
 
Cea mai recenta interventie chirurgicala cu mare risc a fost efectuata de Dr. Sorin Sabau si Dr. Claudia Boldea in data de 21.11.2012, la o pacienta in varsta de 52 de ani care prezenta un limfangiom gigant al regiunii cervicale stangi, aderent de vasele mari ale gatului. Dupa doua ore si jumatate, tumora cu diametrul de 10cm a fost extirpata in totalitate, pacienta fiind externata la trei zile dupa interventie fara nici un fel de probleme.
 
Cei peste 6300 de pacienti care s-au adresat pana acum sectiei ORL a Spitalului Sf.Constantin provin din toate colturile tarii, o parte venind din centre medicale universitare consacrate, ca Tg.Mures, Bucuresti, Iasi, dar si din strainatate.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped