logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Chirurgia bariatrica, solutia pentru slabirea definitiva
28.11.2012 13:52 Vechime: 6 yrs
Categorie: Neurochirurgie

Excelenta in neurochirurgie la Spitalul Sf. Constantin din Brasov

Interventie de 8 ore pentru extirparea unei tumori la nivelul coloanei vertebrale


Luni, 24 septembrie 2012, in cadrul sectiei de neurochirurgie a Spitalului Sf. Constantin din Brasov a fost efectuata cu succes o interventie deosebit de complexa pentru extirparea unei tumori la nivelul coloanei vertebrale, interventie ce a durat 8 ore.

Pacienta din Galati, in varsta de 58 ani, s-a prezentat la spitalul privat din Brasov acuzand dureri la nivelul bratului drept. In urma efectuarii examenului RMN s-a constatat existenta unei tumori a vertebrei cervicale 3 cu compresie pe maduva spinarii si tesuturile din jur, existand de asemenea riscul de tetraplegie (paralizia celor 4 membre).

Dr. Mihail Dancescu, medicul sef al sectiei de neurochirurgie explica etapele acestei interventii dificile: In vederea rezolvarii cazului, s-a practicat “chirurgia de 360 de grade”: intr-un prim timp s-a intrat prin abord posterior, s-a extirpat arcul posterior al vertebrei C3, eliberand maduva spinarii, s-a ligaturat artera vertebrala dreapta si s-a facut o fixare a coloanei in corpurile vertebrale sanatoase C2, C4, C5, prin fixarea cu suruburi si tije. S-a trecut apoi pe abord anterior sub-mandibular, extirpand restul tumorii si al corpului vertebral C3, care a fost inlocuit cu o proteza cervicala. In timpul interventiei s-a extirpat si o zona de invazie a faringelui care a necesitat colaborarea cu colega noastra de pe sectia ORL, Dr.Claudia Boldea.
Dupa 8 ore de interventie pacienta s-a trezit fara deficite motorii, a fost externata dupa 5 zile de la operatie, iar controlul efectuat la doua saptamani a avut rezultate pozitive.
Succesul acestei interventii s-a datorat atat experientei de peste 5000 de cazuri a d-lui Dr. Mihail Dancescu, cat si diagnosticului precis si rapid prin imagistica de performanta si nu in ultimul rand colaborarii multi-disciplinare intre echipa de neurochirurgie cu cele de ORL (Dr. Claudia Boldea) si anestezie (Dr. Luminita Cimpeanu) de la Spitalul Sf. Constantin Brasov, cu colaborarea echipei de neurochirurgie de la Cluj-Napoca (Dr. Tiberiu Maior).

Acest caz operat in cadrul sectiei de neurochirurgie de la spitalul privat din Brasov nu este prima interventie de asemenea amploare. Interventiile in patologia tumorala cu fixari pe mai multe niveluri si rezectii vertebrale importante au mai fost efectuate cu succes de aceeasi echipa in ultimul an si jumatate.

Spitalul Sf. Constantin din Brasov isi reconfirma astfel pozitia de top in randul centrelor chirurgicale din Romania. Cei peste 4. 500 de pacienti care au avut incredere in serviciile medicale oferite de Spitalul Sf. Constantin in primul an si jumatate de activitate au beneficiat de o gama larga de interventii chirurgicale si de tratamente specializate in domeniile neurochirurgie, O.R.L., urologie, chirurgie generala, chirurgie plastica, ortopedie, chirurgia obezitatii sau oncologie medicala, multe dintre ele efectuate pentru prima data in sistemul privat de sanatate.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped