logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Interviu cu Dr. Dan Bentia, medic specialist neurochirurg
01.10.2012 14:49 Vechime: 6 yrs
Categorie: Chirurgie generala

Splenectomia laparoscopica prin incizie unica LESS-SILS, noua premiera medicala romaneasca la Spitalul Sf.Constantin din Brasov

O noua premiera la Spitalul Sf. Constantin


La Spitalul Sf. Constantin Brasov a avut loc o noua operatie in premiera pe tara: echipa formata din chirurgii Dr. Bogdan Moldovan si Dr. Dumitru Pocreata, si Dr. Ovidiu Jeder, anestezist a realizat in data de 26 septembrie o splenectomie LESS-SILS (operatia de indepartare a splinei), printr-o mini-incizie situata sub arcul costal stang.

Prezentarea cazului


Pacientul in vârsta de 48 de ani din Iasi sufera de o maladie numita Purpura Trombocitopenica Idiopatica, in care splina distruge trombocitele, globulele din sange responsabila de coagularea sangelui, predispunând la hemoragii. Pentru a tine sub control numarul de trombocite, pacientul era dependent de doze mari de corticoizi, medicamente responsabile de depresie imunitara, osteoporoza, diabet si obezitate.Evolutia pacientului a fost extrem de simpla, externarea fiind posibila la doua zile de la operatie si mai important, cu un numar normal de trombocite. Ca particularitate a cazului, pacientul a suferit in urma cu doua luni o operatie de rezectie a rectului prin abord unic ombilical, o premiera pe tara la aceea data, operatia de splenectomie prin acces unic fiind solicitata chiar de pacient. 

Chirurgia fara incizii la Spitalul Sf. Constantin


Chirurgia laparoscopica prin acces unic LESS-SILS (“Chirurgia fara cicatrici”) a fost introdusa in Spitalul Sf.Constantin din Brasov in luna noiembrie 2011. De atunci, peste 60 de pacienti au beneficiat de acest tip de operatii, care permit o recuperare extrem de rapida si o spitalizare de 1-2 zile. Echipa spitalului privat brasovean detine a 2-a cazuistica din Romania ca numar de astfel de proceduri, precum si o serie de premiere nationale: chirurgia obezitatii, a cancerului de rect, a herniilor inghinale si a chistului hidatic hepatic.
Prin aceasta noua premiera, Spitalul Sf. Constantin din Brasov isi reconfirma pozitia de top in rândul centrelor chirurgicale din România.
Cei peste 4500 de pacienti care au avut incredere in serviciile medicale oferite de Spitalul Sf. Constantin in primul an de activitate au beneficiat de o gama larga de interventii chirurgicale si tratamente specializate, multe dintre ele efectuate pentru prima data in sistemul privat de sanatate. Pe lânga interventiile “fara cicatrici” efectuate in premiera, la Spitalul Sf. Constantin se mai efectueaza proceduri chirurgicale complexe in domeniile: neurochirurgie, O.R.L., urologie, chirurgie plastica, ortopedie, chirurgie oncologica de anvergura, oncologie medicala, precum si chirurgia obezitatii, introdusa in premiera la Brasov anul trecut.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped