logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Noutati absolute in tratamentul tumorilor mamare la Spitalul Sf.Constantin din Brasov
30.05.2012 17:19 Vechime: 6 yrs
Categorie: Chirurgie generala

O noua granita in chirurgia LESS „fara cicatrici” depasita la Spitalul Sf.Constantin din Brasov


La nici 6 luni de la introducerea in premiera pentru Brasov a tehnicii LESS (Laparo-Endoscopic Single Site Surgery), echipa chirurgicala a Spitalului Sf. Constantin continua sirul de operatii in premiera pentru Romania efectuate prin ombilic, fara cicatrici. Rand pe rand au fost realizate operatii de obezitate (Gastric sleeve), histerectomii LESS, rezectia cancerului rectal cu anastomoza mecanica si conservarea anusului, cura herniilor inghinale uni si bilaterale, toate cu o singura incizie, mascata de cicatricea ombilicala.
 
In urma cu cateva zile, a fost randul unei alte interventii de mare anvergura sa fie realizate pe cale transombilicala si anume Amputatia rectului, operatia Miles, cea mai dificila interventie din chirurgia rectului, „Regina operatiilor oncologice din cancerul rectal”. Rezervata doar tumorilor situate sub 5 cm de la anus, interventia sacrifica in totalitate rectul si aparatul sfincterian, finalizandu-se cu un anus contra naturii definitiv. Sacrificiul nu este inutil, pentru ca mai bine de 50% dintre pacientii corect tratati (prin succesiunea iradiere, operatie, iradiere si chimioterapie) se pot vindeca de aceasta teribila maladie.

Schema interventiei: rezectia rectului,
a anusului si a aparatului sfincterian
impreuna cu aria limfatica de drenaj
 
Pacientul in varsta de 48 de ani din Iasi, a urmat radioterapia la Institutul Oncologic din Cluj Napoca alegand in final Brasovul pentru interventia chirurgicala datorita variantei tehnice chirurgicale propuse si datorita profesionalismului echipei oncologice conduse de Dr.Eugeniu Banu. Operatia a durat 3 ore, echipa fiind formata din Dr. Bogdan Moldovan, Dr. Dumitru Pocreata-chirurgi, Dr. Luminita Cimpeanu si Dr.Ovidiu Jeder-anestezisti, Angela Cotoara-Asistenta instrumentara.

Aspectul intraoperator cu trocarul Quadport in pozitie.In acest mod se pot folosi 5 instrumente in acelasi timp
cu grosimi coprinse intre 5 mm si 15 mm
 
Daca dupa o operatie clasica pacientii raman spitalizati 3-4 saptamani, dupa tehnica LESS spitalizarea va fi de 5 zile.Recuperarea este extrem de usoara, absenta plagii abdominale permitand pacientului sa se mobilizeze din pat inca din seara operatiei.Cu 3 premiere medicale in 2 luni, echipa chirurgicala de la Spitalul Sf.Constantin din Brasov isi confirma statutul de cea mai dinamica echipa chirurgicala din tara.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped