logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Simpozionul cu participare internationala – "Diagnosticul si reabilitarea deficientelor de auz"
12.04.2012 18:09 Vechime: 6 yrs
Categorie: ORL Adulti si Copii

Spitalul Sf. Constantin Brasov inaugureaza primul centru privat pentru implant cohlear

Spitalul Sf. Constantin Brasov inaugureaza primul centru privat pentru implant cohlear


Spitalul Sf. Constantin Brasov anunta inaugurarea primului centru privat specializat in implant cohlear din Romania. Primele implanturi cohleare de la Spitalul Sf. Constantin au fost efectuate de Dr. Sorin Sabau, seful sectiei ORL din cadrul spitalului privat, cu asistenta unei echipe de medici din Austria. Pacientii, doi copii de 5 si 6 ani, au acum, datorita implantului, sansa unei vieti normale.

Centrul de implant cohlear din cadrul Spitalului Sf. Constantin beneficiaza de investitii de peste 300.000 de euro, fiind dotat cu aparatura de ultima generatie produsa de lideri mondiali in domeniu, precum si cu un centru de audiologie si protezare auditiva pentru diagnosticarea si corectarea deficientelor de auz la orice varsta.

„La un an de la inaugurarea spitalului, suntem incantati sa anuntam aceasta premiera. Am investit in acest proiect si ne propunem sa efectuam frecvent astfel de interventii complexe, intrucat dispunem de medici cu experienta bogata si tehnologia necesara. Spitalul Sf. Constantin devine acum o alternativa convenabila pentru acest gen de interventii, la un nivel calitativ similar centrelor de profil din strainatate. Efectuarea implantului cohlear reprezinta pentru noi o realizare deosebita si deschide calea catre alte proiecte de anvergura pentru care ne pregatim, cum ar fi transplantul renal si hepatic,” a afirmat Dr. Bogdan Angheloiu, managerul general al Spitalului Sf. Constantin. 

Interventie de mare complexitate


Implantul cohlear are indicatie in cazurile de surditate neurosenzoriala severa sau profunda, in care urechea interna este nefunctionala; este un dispozitiv electronic cu mai multe componente, care preia sunetele din mediu, le codifica si le transmite in final sub forma de impulsuri electrice direct nervului auditiv, printr-un electrod introdus in urechea interna (cohlee) nefunctionala. Interventia chirurgicala de mare complexitate este numai primul pas in reabilitarea auditiv-verbala a pacientilor, urmand apoi activarea implantului, reglaje periodice, sedinte de logoterapie si implicarea familiei. In cazul copiilor diagnosticati cu acest tip de afectiune, cu cat implantul cohlear este efectuat mai devreme, cu atat cresc sansele de recuperare, motiv pentru care este deosebit de importanta investigarea auzului nou-nascutilor. Acest tip de implant poate fi insa indicat si adultilor care sufera de surditate neurosenzoriala severa.

„Efectuarea unui implant cohlear presupune existenta unor resurse materiale si umane importante. Fara o dotare complexa a departamentului de audiologie, a salilor de operatie si fara o echipa de profesionisti (Dr. Luminita Cimpeanu, medic sef sectie ATI si colegii mei Dr. Claudia Boldea si Ing. Audiolog Cristian Grigorita) nu am fi reusit primele implanturi cohleare la Brasov. Toate aceste conditii se reunesc la Spitalul Sf. Constantin. Pentru primele cazuri ne bucuram de sustinerea colaboratorilor si prietenilor nostri de la Innsbruck si a tehnicienilor companiei MED-EL, furnizorul implanturilor” a declarat Dr. Sorin Sabau, seful sectiei ORL, coordonatorul proiectului de implant cohlear din cadrul Spitalului Sf. Constantin.

Experienta castigata de Dr. Sorin Sabau in stagii de perfectionare in clinici din strainatate a fost materializata mai intai prin initierea si coordonarea Programului National de Implant Cohlear la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures in perioada 2007 – 2011.

Echipa de specialisti invitati cu ocazia primelor interventii, formata din Prof. Dr. Georg Sprinzl si Dr. Astrid Wolf-Magele, Clinica Universitara ORL Innsbruck, si-au declarat admiratia fata de conditiile spitalului brasovean si de modul in care s-au desfasurat interventiile.

Importanta evenimentului medical a fost marcata de desfasurarea unui simpozion cu tema „Diagnosticul si reabilitarea deficientelor de auz”, desfasurat ieri la Brasov. La evenimentul organizat de Spitalul Sf. Constantin a participat si Prof. Dr. Silviu Albu, Presedintele Societatii Romane de ORL, alaturi de delegatia austriaca si echipa ORL a spitalului privat, prelegerile si demonstratiile practice transmise live din sala de operatie adresandu-se membrilor lumii medicale brasovene. 

Spital privat la standarde internationale


Spitalul Sf. Constantin, inaugurat in luna martie 2011, este un proiect dezvoltat de SC Teo Health SA, companie medicala brasoveana cu capital exclusiv privat si beneficiaza de investitii in valoare de 20 milioane euro. Spitalul privat cuprinde 7 sectii cu saloane pentru spitalizare continua si de zi totalizand 79 de paturi si ofera conditii de tratament a caror calitate este certificata la nivel international de catre prestigiosul organism TUV Thuringen. Blocul operator cu cele 3 sali de operatie multifunctionale este la randul sau validat in conformitate cu standardele internationale pentru camere curate si puritatea aerului.

Cei peste 1500 de pacienti care au avut incredere in serviciile medicale oferite de Spitalul Sf. Constantin in primul an de activitate au beneficiat de o gama larga de interventii chirurgicale si tratamente specializate, multe dintre ele efectuate pentru prima data in sistemul privat de sanatate. Pe langa interventiile din cadrul centrului de implant cohlear inaugurat acum, la Spitalul Sf. Constantin se efectueaza frecvent operatii in domeniul chirurgiei laparoscopice, minim-invazive (asa-numita „chirurgie fara incizii”), al chirurgiei obezitatii, introdusa in premiera la Brasov anul trecut, interventii chirurgicale oncologice de anvergura, tratamente oncologice, precum si proceduri chirurgicale complexe aferente neurochirurgiei spinale, urologiei, chirurgiei plastice si ortopediei.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped