logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Distructia metastazelor hepatice cu microunde
09.02.2012 19:41 Vechime: 7 yrs
Categorie: Chirurgie generala

O echipa mixta de la Spitalul Sf.Constantin si Clinicco Brasov rezolva un caz de cancer osos extrem de dificil

O echipa mixta de la Spitalul Sf.Constantin si Clinicco Brasov rezolva un caz de cancer osos extrem de dificil


In urma cu o saptamana, o echipa mixta de chirurgie si ortopedie de la Spitalul Sf. Constantin si Clinicco din Brasov au sarit in ajutorul unui tanar sibian in varsta de 40 de ani, cu un diagnostic necrutator: condrosarcom de ram pubian stang, invadant in musculatura coapsei stangi si tangenta la pachetul vascular iliac si femural stang.

Reconstructie CT a bazinului osos cu formatiunea tumorala si vecinatatea arterei femurale

Reconstructie CT a bazinului osos cu formatiunea
tumorala si vecinatatea arterei femurale


Pacientul a fost examinat in mai multe clinici din tara incepand cu luna august 2011, data la care s-a descoperit aceasta formatiune tumorala, raspunsurile fiind fie negative, fie propunerea unor operatii extrem de mutilante, de amputatie a coapsei, rezectia unei jumatati de bazin, refuzate de pacient.

In urma unui colocviu multidisciplinar, o echipa mixta chirurgie-ortopedie de la principalele spitale private din Brasov, formata din: Dr. Bogdan Moldovan (sef sectie chirurgie Spitalul Sf. Constantin), Dr. Balint Andor (sef sectie ortopedie Clinicco), Dr. Dumitru Pocreata (medic specialist chirurg Spitalul Sf. Constantin), precum si anestezistii: Dr. Luminita Cimpeanu, Dr. Jeder Ovidiu, Dr. Adriana Badea si Dr. Andreea Cantor, au decis sa accepte si sa opereze cazul.

Interventia, derulata in Blocul Operator al Spitalului Sf.Constantin, a durat cca 6 ore, extirpandu-se ramul pubian stang (un os al bazinului, punctul de plecare al tumorii), in bloc cu musculatura coapsei invadata de tumoare si cu toate structurile inghinale, ce au fost inlocuite cu o plasa de substitutie pentru ca organele abdominale sa nu hernieze pe coapsa.

Evolutia pacientului a fost extrem de favorabila, acesta fiind in prezent capabil sa se deplaseze singur, sprijinit de cadru, externarea fiind prevazuta la 9 zile postoperator. Urmeaza apoi un program de reeducare si kinetoterapie, precum si tratamentul oncologic coordonat de Dr. Eugeniu Banu care are ca scop consolidarea rezultatelor chirurgiei.

"Este prima cooperare dintre cele doua spitale private de top din Brasov pentru rezolvarea unui caz atat de complicat, cooperare ce suntem siguri ca se va repeta, ambele unitati castigandu-si o notorietate in crestere in lumea medicala romaneasca", a declarat Dr. Bogdan Moldovan, seful sectiei de chirurgie generala a Spitalului Sf. Constantin.

 

sectiune CT la nivelul coapsei stangi cu formatiunea tumorala tangenta la pachetul vascular, invadand musculatura adiacenta

sectiune CT la nivelul coapsei stangi cu formatiunea
tumorala tangenta la pachetul vascular,
invadand musculatura adiacenta.
(Radiolog Dr. Paul Biris, Regina Maria Brasov)

 


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped