logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Spitalul Sf. Constantin Brasov anunta obtinerea certificarii SR EN ISO 9001:2008
05.01.2012 22:07 Vechime: 7 yrs
Categorie: ORL Adulti si Copii

Spitalul Sf. Constantin, performanta medicala dublata de responsabilitate sociala

Spitalul Sf. Constantin, performanta medicala dublata de responsabilitate sociala


La sfarsitul lunii octombrie Spitalul Sf. Constantin a initiat, cu sprijinul Fundatiei Clinica Sf. Constantin, o campanie in cadrul careia au fost sponsorizati copiii in varsta de pana la 14 ani pentru operatii din sfera ORL. Fundatia a sponsorizat toate serviciile presupuse de interventia chirurgicala: consultatia initiala, consultul preanestezic, interventia, anestezia, spitalizarea si tratamentele din spital. Astfel, in perioada noiembrie-decembrie au fost consultati peste 150 de copii, din care au fost operati pana in prezent 70, numarul solicitarilor depasind cu mult asteptarile initiale. Interventiile efectuate au fost in principal operatii de amigdale si polipi, micutii pacienti suferind de insuficiente respiratorii frecvente la copiii scolari si pre-scolari.

Copiii operati gratuit, vizitati de Mos Craciun


In saptamana dinaintea Craciunului colectivul medical al sectiei ORL a organizat o serbare pentru copiii deja operati, care au fost incantati sa-i revada pe cei care i-au tratat si i-au ingrijit in spital. Cei mici, insotiti de parinti si bunici, au cantat colinde si au spus poezii in jurul bradului, fiind vizitati si de Mos Craciun. Parintii si-au exprimat cu aceasta ocazie multumirea la adresa personalului medical si a Fundatiei Clinica Sf. Constantin, care le-a oferit oportunitatea de a rezolva problemele de sanatate ale copiilor, ajutandu-i sa beneficieze gratuit de servicii medicale la standarde ridicate de calitate. Dr. Sorin Sabau, medicul sef al sectiei ORL, impreuna cu Dr. Luminita Cimpeanu, medic sef ATI, Dr. Claudia Boldea, medic specialist ORL si asistentele medicale ale sectiei i-au revazut pe micutii pacienti si s-au bucurat sa constate evolutia pozitiva a copiilor.

“Suntem incantati de impactul pe care l-a avut aceasta campanie, in special de faptul ca prin intermediul Fundatiei Clinica Sf. Constantin am putut sa ajutam copiii care aveau mare nevoie de aceste interventii pentru a creste sanatosi. In afara de campania pentru copii, Fundatia Clinica Sf. Constantin a sprijinit in 2011 si multe alte cazuri sociale, prin sponsorizarea integrala sau partiala a costurilor interventiilor chirurgicale si spitalizarii pentru persoane varstnice cu venituri reduse, in general persoane suferinde de afectiuni oncologice si alte afectiuni ce nu au putut fi tratate in alte spitale si au fost indrumate catre sectiile Spitalului Sf. Constantin, fiind rezolvate favorabil. Totodata, Fundatia Clinca Sf. Constantin doreste sa transmita un mesaj persoanelor juridice care pot directiona sponsorizari catre scopuri caritabile”
a declarat Dr. Bogdan Angheloiu, manager general al spitalului privat.

Cazuri sociale, sponsorizate de Fundatia Clinica Sf. Constantin


Inca de la inaugurarea spitalului privat, conducerea acestuia si-a exprimat dorinta de a putea ajuta si persoanele din categoriile defavorizate sa beneficieze de serviciile medicale avansate si de noile descoperiri din domeniul medical care le pot salva viata, facand un apel la comunitatea locala pentru strangerea de fonduri in acest scop. In a doua jumatate a anului 2011, Fundatia a sponsorizat, integral sau partial, costurile presupuse de interventiile chirurgicale pentru cazuri sociale, printre care pot fi mentionate:

- Metastaze hepatice rezolvate prin rezectii hepatice majore
- Diferite cazuri de tumori maligne pentru pacienti care nu-si puteau permite costurile si fusesera refuzate in alte spitale; tumori maligne mamare, tumori abdominale, unele dintre ele complicate cu ocluzii intestinale grave, decompensate; cancer gastric; cancere de vezica urinara; cancere de colon si rect;
- Sponsorizarea costurilor protezelor auditive pentru copii cu deficiente grave de auz, ai caror partinti nu dispuneau de sumele necesare achizitionarii unor astfel de dispozitive;
- Sponsorizari pentru pacienti care s-au adresat sectiei de oncologie pentru tratamente citostatice si nu isi pot permite costurile, desi sunt subventionate si prin Programe Nationale de Sanatate;
- Sponsorizari pentru cazuri sociale ce au beneficiat de interventii costisitoare, ce implica tehnologia de varf si materiale consumabile costisitoare: eventratie paramediana, hernie de disc, rezolvarea unor malformatii ale tractului uro-genital, tumori benigne de prostata (adenom de prostata); cazuri de obezitate morbida, operate prin procedura “gastric sleeve”, ce implica materialele implantabile costisitoare; colecistite cronice litiazice; rezectii laparoscopice ale unor adenopatii abdominale, gusa multinodulara netoxica; polifibromatoza uterina, rezolvata pe cale laparoscopica; boala de reflux gastro-esofagian (hernie hiatala) operata laparoscopic.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped