logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Parteneriat romano-elvetian pentru transplant la Spitalul Sf. Constantin
21.11.2011 11:49 Vechime: 8 yrs
Categorie: Chirurgie generala

Premiera in Brasov, la Spitalul Sf. Constantin: chirurgia laparoscopica SILS

Premiera in Brasov, la Spitalul Sf. Constantin: chirurgia laparoscopica SILS


Chirurgia laparoscopica SILS 

Echipa chirurgicala de la Spitalul Sf. Constantin a efectuat prima interventie laparoscopica prin trocar unic – SILS (sau LESS), o noua abordare a chirurgiei minim-invazive, posibila de acum datorita tehnologiei de ultima generatie. Metoda a fost folosita in cazul unei operatii de colecistectomie.


Procedura SILS, ce mai poarta si denumirea LESS (Laparo-Endoscopic Single-Site Surgery) reprezinta o metoda revolutionara ce presupune introducerea instrumentelor speciale pentru chirurgie laparoscopica printr-un singur tub de acces. De regula, in chirurgia laparoscopica sunt necesare mai multe orificii pentru a introduce diferitele instrumente si a efectua operatia. Prin amplasarea unei singure cai de acces in orificiul ombilical, laparoscopul prevazut cu o mini-camera digitala in varf transmite imagini de rezolutie inalta ale organelor interne pe un monitor si poate fi ghidat in orice directie pentru a-i ajuta pe chirurgi sa opereze cu o mai mare precizie.


Cu ajutorul chirurgiei laparoscopice prin trocar unic, este acum posibila efectuarea integrala a interventiei chirurgicale printr-o singura incizie de foarte mici dimensiuni, de regula prin orificiul ombilical. Metoda disponibila acum la Spitalul Sf. Constantin permite diminuarea semnificativa a caracterului invaziv al interventiei si rezultatul cosmetic deosebit, in urma operatiei pacientul ramanand cu o singura cicatrice ascunsa in orificiul ombilical si deci practic invizibila.


”Sunt incantat ca putem oferi pacientilor aceasta alternativa, intrucat prin intermediul chirurgiei SILS reducerea numarului de incizii inseamna un timp mai scurt de recuperare, mai putina durere si un risc mai scazut de sangerare si infectie”, a declarat Dr. Bogdan Moldovan, medicul sef al sectiei de chirurgie generala de la Spitalul Sf. Constantin.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped