logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Al doilea chirurg roman ce obtine Certificatul European de Prelevare Multiorgan si de Transplant Hepatic si Renal
26.09.2011 12:26 Vechime: 7 yrs
Categorie: Chirurgie generala

Tumoare de cap de pancreas operata la Spitalul Sf.Constantin

Tumoare de cap de pancreas operata la Spitalul Sf.Constantin


Echipa chirurgicala de la Spitalul Sf.Constantin a mai facut un pas spre a deveni unul dintre centrele chirurgicale de elita din Romania. In data de 12.09.2011, o echipa multidisciplinara formata din Dr. Bogdan Moldovan, Dr.Dumitru Pocreata (Chirurgie), Dr.Luminita Cimpeanu, Dr.Jeder Ovidiu si Dr. Adriana Badea (Anestezie si Terapie intensiva), Angela Cotoara si Monalisa Oltean (Asistente instrumentare), au realizat una dintre cele mai complexe interventii din chirurgia generala: Duodeno-pancreatectomia cefalica Whipple.


”Interventia de anvergura consta in rezectia capului pancreatic, a duodenului in totalitate, a treimii distale (portiunea terminala) a stomacului, a primei anse de intestin subtire (primii 30 de cm), a vezicii biliare impreuna cu canalul hepatic (canalul coledoc) si realizarea unui montaj de anastomoze intre intestinul subtire si corpul pancreatic (ramas dupa rezectia capului), canalul hepatic comun si corpul stomacului (ramas dupa rezectia treimii distale)”, ne-a explicat Dr. Moldovan.

Pacientul, un pensionar in varsta de 74 de ani, cu stimulator cardiac pentru o aritmie cardiaca severa, diabetic sub insulina, a trecut cu brio peste interventia chirurgicala ce a durat 7 ore si peste etapa postoperatorie, fiind externat la 8 zile de la data interventiei, fara complicatii medico-chirurgicale. Dupa o scurta convalecenta, pacientul va incepe tratamentul oncologic sub coordonarea Dr.Eugeniu Banu, Seful Sectiei de Oncologie de la Spitalul Sf.Constantin.


Prin aceasta interventie, Spitalul Sf.Constantin din Brasov isi reconfirma aspiratia spre excelenta chirurgicala, o astfel de patologie fiind de obicei adresata centrelor medicale din Bucuresti, Cluj sau Tg.Mures, ea fiind aproape de neconceput intr-un serviciu chirurgical privat.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped