logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Noi interventii de anvergura la Sf Constantin
25.09.2011 12:41 Vechime: 7 yrs
Categorie: Chirurgie generala

Al doilea chirurg roman ce obtine Certificatul European de Prelevare Multiorgan si de Transplant Hepatic si Renal

Dr.Bogdan Moldovan de la Spitalul Sf.Constantin Brasov, al doilea chirurg roman ce obtine Certificatul European de Prelevare Multiorgan si de Transplant Hepatic si Renal


In perioada 4-7 Septembrie a.c. a avut loc la Glasgow al 15-lea Congres al Societatii Europene de Transplant de Organe (ESOT), organism ce grupeaza toti chirurgii de transplant din Europa. Cu aceeasi ocazie, au avut loc si a 5-a editie a examenelor pentru obtinerea Acreditarii Europene in Transplantul de Organe (EBSQ-European Board of Surgery Qualification in Transplantation Surgery), eliberate de UEMS si EBS (Uniunea Europeana a Medicilor Specialisti-Bordul European de Chirurgie), structuri create de UE cu scopul de a garanta cele mai bune standarde in transplantul de organe precum si mentinerea unui nivel foarte inalt in formarea chirurgilor de transplant. Peste 214 chirurgi de transplant din intreaga Europa au obtinut aceste atestate in cursul celor 4 precedente editii, un singur chirurg din Romania fiind pana saptamana trecuta acreditat de acest organism.

Dr. Bogdan Moldovan 

Repatriat dupa 2 ani petrecuti in Centrul de Transplant Multiorgan din Geneva si avand la activ un numar de peste 40 de prelevari multiorgan ca prelevator independent, peste 20 de transplanturi hepatice si peste 20 de transplanturi renale ca prim operator, Dr.Bogdan Moldovan (38 de ani), actualul Sef al Sectiei de Chirurgie a Spitalului Sf.Constantin din Brasov, a obtinut la Glasgow Acreditarile UEMS-EBS-ESOT la cele trei Module la care a participat: Prelevarea Multiorgan, Transplantul de Ficat si Transplantul Renal, devenind astfel al doilea chirurg roman cu aceasta acreditare.


Diploma obtinuta de Dr. Moldovan asigura premisele ca Spitalul Sf. Constantin sa poata deveni unul dintre spitalele romanesti implicate in activitatea de transplant de organe.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped