logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< S-a deschis Policlinica CMU
25.08.2011 12:46 Vechime: 7 yrs
Categorie: Generale

Tratament inovativ al incontinentei urinare de efort

Tratament inovativ al incontinentei urinare de efort


Incontinenta urinara de efort la femei este descrisa ca pierderea involuntara de urina la eforturi minime si este intalnita frecvent la paciente cu nasteri multiple, fibromatoza uterina, obezitate, boli pulmonare cu tuse cronica, afectiuni hepatice, boli de tesut conjuctiv. Aparitia pierderilor incontrolabile de urina este explicata prin disfunctia aparatului sfincterian uretro-vezical, alterarea sistemelor de suspensie pelviperineala ale aparatului genito-urinar la femeie si modificarea anatomiei locale prin aparitia cistocelului si a rectocelului. Tratamentul chirurgical al incontinentei urinare cuprinde o gama larga de interventii care au ca principal dezavantaj rata mare de recurenta a simptomelor la un anumit interval postoperator.

TOT- tratamentul icontinentei urinare cu bandeleta trecuta transobturator este un procedeu protetic inovator ce si-a dovedit eficienta in ultimii ani in studii de specialitate efectuate in Europa si Statele Unite.

Este un tratament chirurgical minim invaziv in comparatie cu procedeele clasice si consta in efectuarea a trei miniincizii prin intermediul carora se introduce o bandeleta de plasa neresorbabila fixata la oasele pubiene care are rolul de a reface anatomia locala si de reda continenta sfincterului uretro-vezical. Interventia se poate efectua sub anestezie locala sau rahianestezie si dureaza cca 20-30 minute.

O astfel de procedura a fost realizata in Brasov la spitalul Sf. Constantin de catre dr. Serban Vasile, medic primar chirurg, impreuna cu echipa chirurgicala, in cazul unei paciente de 58 de ani. Evolutia postoperatorie a fost net favorabila cu externarea pacientei dupa 2 zile de la operatie in conditiile disparitiei complete a simptomelor.

Controlul chirurgical ulterior a confirmat eficienta procedurii, pacienta declarand ca a scapat de stresul cotidian al pierderilor incontrolabile de urina la cele mai mici eforturi.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped