logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Operatie in premiera la Brasov: prima interventie de chirurgie bariatrica pe cale laparoscopica
25.08.2011 12:55 Vechime: 7 yrs
Categorie: Chirurgie generala

Noi interventii de anvergura la Sf Constantin

Noi interventii de anvergura la Sf Constantin


La Spitalul Sf.Constantin continua seria operatiilor de anvergura. Astfel in data de 16 Mai s-a consemnat debutul chirurgiei oncologice, de amploare, prin realizarea de catre echipa Dr.Moldovan Bogdan, Dr.Serban Vasile, Dr. Dumitru Pocreata si Anestezist Dr.Luminita Cimpeanu, a unei rezectii complexe in cazul unei paciente cu o tumoare de rect iradiata. Operatia, denumita “Rezectie recto-sigmoidiana Dixon cu excizie de mezorect”, este cea mai dificila interventie din chirurgia colo-rectala, avand avantajul de a indeparta tumorile rectale cu conservarea aparatului sfincterian si evitarea anusului contra naturii.

Chirurgii Spitalului Sf.Constantin beneficiaza de dotari de ultima generatie ce cresc siguranta si confortul actului medical, cum sunt departatorul autostatic Thompson, ce permite ca o astfel de operatie sa fie realizata de o echipa formata din numai 2 chirurgi si dispozitivele de sutura mecanica(stapplere) lineare si circulare care realizeaza o sutura digestive rapida si de calitate certificata.

Pacienta, in varsta de 72 de ani, aflata in ocluzie intestinala, a parasit spitalul la 6 zile de la operatie in perfecta stare, fara incidente evolutive. De remarcat este faptul ca la nivel mondial, chirurgia varstnicului de peste 70 de ani operat in ocluzie, se insoteste de o rata de mortalitate de peste 25%. In acelasi spirit al chirurgiei de complexitate progresiva se inscrie si interventia de Joi 19 Mai a.c., cand aceeasi echipa a realizat o asociere dintre Fundoplicatura Nissen pentru o boala de reflux gastro-esofagian si Esofag Barrett (o stare precanceroasa) cu o colecistectomie pentru calculi la vezica biliara, ambele realizate pe cale laparoscopica, prin acelasi abord (aceleasi incizii).

Pacientul, un brasovean de 45 de ani, s-a externat la 48 de ore postoperator.

Interventia se inscrie in preocuparile echipei chirurgicale de la Sf.Constantin de a rezolva o cat mai larga paleta de patologii pe cale laparoscopica, aceasta “chirurgie de catifea”, cu minim traumatism pentru bolnav si recuperare rapida. Chiar si apendicita acuta se poate rezolva pe cale laparoscopica, avantajul constand in inciziile de maxim 1 cm, lipsa infectiilor de plaga, lipsa riscului de hernie postoperatorie, posibiltatea unei toalete corecte a cavitatii abdominale in caz de perforatie.Un astfel de caz, de apendicita gangrenoasa cu peritonita localizata a fost rezolvat cu success in urma cu 1 saptamana, pacienta fiind externata la 30 de ore de la operatie, fara acuze.


LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped