logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
< Le multumesc tuturor, din suflet, pentru felul absolut profesionist in care au abordat cazul meu, pentru rabdarea si toleranta de care au dat dovada
14.05.2013 13:43 Vechime: 5 yrs
Categorie: Urologie

Sursa: Mesagerul de Covasna, 21 februarie 2013

Extras din interviul cu Emil Pantelimon, Presedinte TNL Covasna


[...] Rep: Nu de mult, ai trecut cu bine printr-o incercare cu adevarat grava, vitala, legata de sanatate. Am înteles ca acum esti OK. Celelalte par niste desertaciuni. Cum ai perceput totul?

E.P.: Puteti sa-i spuneti pe nume, sa nu folosim eufemisme. Cancer se numeste boala care m-a lovit ca un traznet! Asa este, am primit de timpuriu un „extemporal” dificil al vietii.

Rep: O cumpana…

E.P.: Într-adevar. Slava Domnului, am fost si sunt foarte bine îngrijit, pregatit mental, astfel ca nu îmi permit sa fac nici-un pas înapoi. Diagnosticul mi-a schimbat stilul de viata, alimen­tatia. Sunt mult mai atent zi de zi la tot ceea ce tine de mine.

Am avut, ce-i drept, unele momente sensibile din punct de vedere emotional. Însa sprijinul celor din jur, în primul rând al parintilor, dovezile de afectiune ale prietenilor dragi, profeso­rilor si chiar a unor necunoscuti, oameni cu care m-am întâlnit ocazional, m-au întarit extraordinar.

Mi-am spus ca nu am alta cale, decât aceea de a ma însana­tosi!

Rep: Mesajul de solidaritate venit din partea tuturor, de la  prieteni, colegi, tovarasi de idealuri, artisti, pâna la simpli oameni de pe strada a fost extraordinar. Asa ceva nu s-a mai înregistrat la Sf. Gheorghe!

E.P.: Daca cineva mi-ar fi explicat acum doi ani ca gândurile bune ale oamenilor din jur, îndreptate solidar si simultan catre o cauza nobila, pot face minuni, as fi ignorat cu siguranta. Acum, stiu ca de fapt asta a contat la fel de mult ca si medicamentatia pe care am primit-o.

Nu am putut sa-mi imaginez ca atâtia oameni se pot mobiliza spontan, asa cum au facut-o pentru mine. si credeti-ma, nu exagerez. Am primit sute de mesaje si telefoane. A urmat im­portantul sprijin financiar, care m-a eliberat de grijile achitarii tratamentului, mai bine de 10.000 de euro! si cel mai impor­tant, am primit atentia deosebita si îngrijirea impecabila a doctorilor „mei”, Nagy Botond,  Carmen Bodale si Eugeniu Banu.

Rep: Ce mesaj le transmiti semenilor încercati grav de soarta ca si tine?

E.P.: Medicina moderna e incredibila. Faptul ca exista o multitu­dine de tratamente ce diminueaza efectele chimice ale citosta­ticelor este o reala salvare.

Drept sa va spun, la un moment dat eram pus pe fapte mari în urma trecerii prin aceasta grea experienta. M-a tentat sa scriu un material cu un titlu  socant, dar încurajator: “Cancerul privit ca pe o… raceala!”

Pe cei încercati de aceasta boala si care sunt înspaimântati de ceea ce urmeaza, îi invit la o discutie, la un ceai.[...]


Extras din interviul publicat in Mesagerul de Covasna, 21 februarie 2013


CENTRELE DE EXCELENȚĂ
ale Spitalului Sf. Constantin

În cursul celor peste 6 ani de activitate medicală, Spitalul Sf. Constantin a impus un nivel ridicat de competență, oferind servicii la standarde internaționale.

Centrul de transplant renal „Profesor Gilles Mentha” Centrul de excelență în chirurgia robotică Chirurgie oncologică și HIPEC Obezitate
Ortopedie modernă: „Sarcoma Center” Neurochirurgie spinală și cerebrală Studii clinice

LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped