logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
Prezentare ATIAbordarea pacientilorDotariBine de stiut

Elemente de strategie in abordarea pacientilor chirurgicali, specifice sectiei ATI din Spitalul Sf. Constantin

Atentie deosebita fata de problemele fiecarui pacient chirurgical care se adreseaza Spitalului Sf. Constantin

  • Fiecare pacient propus pentru operatie este evaluat cu atentie de un medic anestezist reanimator in cadrul Consultului preanestezic efectuat cu cel putin 24 de ore inainte de operatie. Sunt discutate starea de sanatate actuala, istoricul bolilor, datele de laborator, alte investigatii paraclinice, apoi medicul anestezist consulta efectiv pacientul. In baza datelor obtinute, pacientului i se explica variantele de tehnica anestezica potrivite actului chirurgical care i se propune precum si riscurile si avantajele fiecareia, decizia finala asupra tipului de anestezie care va fi aplicat apartinand bolnavului.
  • In cazul in care medicul ATI considera necesar, pentru aducerea pacientului in forma optima si scaderea riscurilor legate de operatie si anestezie, acestuia i se propun investigatii suplimentare sau un tratament preoperator pregatitor.
  • In timpul operatiei fiecare pacient este tratat si monitorizat de un medic ATI si o asistenta de anestezie.
  • Dupa operatie, fiecare pacient stationeaza un interval variabil de timp in salonul de Terapie Intensiva unde este urmarita atent recuperarea sa din anestezie si dupa actul chirurgical. Un asistent de Terapie Intensiva are in grija unul sau maximum doi pacienti, ceea ce face ca urmarirea bolnavilor sa fie foarte riguroasa asa cum e si ingrijirea acestora.

Punct de transfuzii in care se efectueaza:

  • determinarea grupelor sanguine pentru pacientii internati, precum si determinarea compatibilitatii transfuzionale. 
  • asigurarea stocului necesar interventiilor chirurgicale si sectiei de oncologie medicala
  • colaborarea cu Centrul de Transfuzii Sanguine Brasov in ceea ce priveste asigurarea determinarilor de anticorpi antieritrocitari si fenotipare eritrocitara
  • Activitatea punctului de transfuzii este continua, asigurata de asistent transfuzor dedicat.

URMARITI-NE PE: