logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
Prezentare Chirurgie GeneralaInterventii ChirurgieDotariProgramLista servicii medicale

Chirurgia endocrină la Spitalul Sf.Constantin Braşov

În cadrul Secţiei de Chirurgie a Spitalului Sf. Constantin din Braşov abordăm cu succes următoarele patologii:

1. Afecţiunile benigne şi maligne ale glandei tiroide

Deşi accesul la mijloacele de îngrijire medicală a diminuat incidenţa afecţiunilor tiroidiene benigne „clasice” de tipul guşei endemice, noua provocare din chirurgia glandei tiroidiene ste reprezentată de nodulul tiroidian solitar suspect de cancer şi de guşa polinodulară cu eutiroidie.În cazuistica noastră, 49% din intervenţiile chirurgicale s-au adresat unor leziuni maligne şi 51% leziunilor benigne.

Strategia terapeutică în cazul „nodulului unic" este reprezentată de lobectomia tiroidiană totală de partea bolnavă şi de examen histologic extemporaneu. În caz de rezultat malign-totalizarea tiroidectomiei urmată de tratament cu Iod Radioactiv. Dacă leziunea este benignă, intervenţia se incheie cu lobectomie.

Pentru gusile difuze, polinodulare, cu fenomene compresive, bilobare, tiroidectomia totală este cel mai adesea indicată pentru a evita recidiva maladiei pe ţesutul restant. În aceste situaţii, un tratament substitutiv cu hormoni tiroidieni este indicat.

2.Chirurgia suprarenalei: pentru patologie benignă şi malignă

Au fost realizate suprarenalectomii clasice şi laparoscopice pentru Adenoame suprarenaliene darşi pentru metastaze suprarenaliene bilaterale compresive pe Vena Cava Inferioară.

3. Chirurgia pancreasului endocrin

Am abordat atât chirurgia pancreasului exocrin prin 7 Duodeno-pancreatectomii cefalice cât şi pancreasul distal prin spleno-pancreatectomii sau pancreatectomii fără splenectomie.

4. Chirurgia de supresie ovariană

Ca o alternativă la antiestrogeni şi ca o metodă de prevenire a cancerului de endometru indus de Tamoxifen, realizăm intervenţii de supresie hormonală pe cale laparoscopică şi LESS (transombilical, fără cicatrici).

CENTRELE DE EXCELENȚĂ
ale Spitalului Sf. Constantin

În cursul celor peste 8 ani de activitate medicală, Spitalul Sf. Constantin a impus un nivel ridicat de competență, oferind servicii la standarde internaționale.

Centrul de transplant renal „Profesor Gilles Mentha”Centrul de excelență în chirurgia roboticăChirurgie oncologică Obezitate
Ortopedie modernă: „Sarcoma Center”Neurochirurgie spinală și cerebralăStudii clinice

URMARITI-NE PE: