logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
Articole, știriComunicate de presă

Comunicate de presă

23.06.2015 - Comunicatemedicale.ro: Patru ani incununati de succes, in cazurile de chirurgie a OBEZITATII la Spitalul Sf. Constantin din Brasov

http://www.comunicatemedicale.ro/chirurgie/3606-patru-ani-incununati-de-succes-in-cazurile-de-chirurgie-a-obezitatii-la-spitalul-sf-constantin-din-brasov/

Spitalul Sf. Constantin din Brașov organizează, pe 26 și 27 iunie, la Spitalul Sf. Constantin, începând cu ora 14:00, celebrarea a 4 ani de Chirurgie Bariatrică. După prezentare, aniversarea va continua la restaurantul Casa Bucur, str. Mihail Kogălniceanu, nr.11, Brașov. Cu această ocazie, instituția medicală oferă un discount de 300 euro tuturor celor care aleg să se programeze pentru o intervenție de chirurgie bariatrică de tip Gastric Sleeve în perioada 29 iunie - 5 iulie 2015.

10.11.2014: La Spitalul Sf. Constantin Brasov, in perioada 1-30 noiembrie 2014 procedura de litotritie ESWL este gratuita

http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=8676 

Brasov - 10 noiembrie 2014 - In perioada 1-30 noiembrie 2014, procedurile de litotritie ESWL pentru spargerea calculilor renali si ureterali fara incizie se efectueaza GRATUIT! 

Conditiile necesare pentru efectuarea gratuita a procedurii:

pacientul trebuie sa fie asigurat CNAS;

prezentarea biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist;

efectuarea prealabila a consultatiei de urologie si a ecografiei (tarif: 110 lei consultatie urologie, 130 lei ecografie); pacientii trebuie sa efectueze de asemenea urocultura si sumarul de urina;

daca pacientii sunt sub tratament cu anticoagulante sau antiagregante plachetare (Aspenter, Tromboas, Plavix, Trombostop, Trombex, Sintrom etc) litotritia nu se poate efectua decat dupa un consult prealabil cu pregatirea pacientului specifica procedurii.

Litotritia ESWL (Litotritia extracorporeala cu unde soc)

Litotritia extracorporeala ESWL este o procedura moderna, neinvaziva, de eliminare a pietrelor la rinichi. Calculii renali sunt sfaramati fara incizii sau interventie endoscopica, prin aplicarea undelor mecanice, calculii fiind ulterior eliminati din organism pe cale naturala. Aceasta tehnica este putin dureroasa pentru pacient, putand fi efectuata chiar si fara anestezie. Rata de succes a interventiilor este foarte mare, dar variaza in functie de compozitia, marimea si situatia calculilor renali. Internarea in spital nu este in general necesara.

Pacientii cu pietre la rinichi au sansa unui tratament modern si fara bisturiu!

Se poate aplica pacientilor indiferent de varsta!

Procedura durează cca 45-60 de minute şi nu necesită anestezie!

Litotritia sau litotripsia reprezinta o metoda moderna neinvaziva a tratamentului litiazei renale, producand asa cum se spune popular „sfaramarea pietrelor la rinichi”. Fragmentele rezultate din calculul sfaramat sunt in general intre 1 si 3 mm si se elimina pe cale naturala. 

Datele statistice arata ca intre 75% si 90% dintre pacienti litiazici ce necesita tratament sunt astazi supusi tratamentului extracorporeal cu unde de soc.

In ce consta procedura?

Calculul se pozitioneaza in focarul de concentrare a undelor soc (generate de un aparat operat de medic), cu ajutor radiografiei sau ecografiei. De obicei procedura este putin dureroasa, iar internarea nu este obligatorie. Rata de succes a interventiilor este foarte mare, dar variaza in functie de compozitia, marimea si situatia calculilor renali.

Sectia de urologie a Spitalului Sf. Constantin cuprinde saloanele pentru internare continua (rezerve cu doua paturi), ambulatoriul de specialitate: cabinetul de consultatii urologice, dotat cu aparatura specializata pentru diagnosticare precisa, sala de tratament si Departamentul de Litotritie extracorporeala (ESWL) cu spitalizare de zi. La acestea se adauga sala de operatie cu dotari specifice pentru interventiile chirurgicale urologice. Pentru mai multe detalii despre sectia de urologie, programul si echipa de medici urologi ai Spitalului Sf. Constantin din Brasov, accesati: spitalulsfconstantin.ro/index.php sau pagina de Facebook Spitalul Sf. Constantin

18.02.2014, Medicalnet.ro: Hernia de disc – problema societăţii moderne

http://medicalnet.ro/blog/hernia-de-disc-problema-societatii-moderne/1598/

Aproape 90% din populatie se confrunta cel putin o data cu un episod de durere de spate, astfel ca incidenta acestei patologii a devenit o problema recurenta si de o reala importanta pentru societatea moderna.

Incadrandu-se in categoria afectiunilor degenerative ale coloanei vertebrale, hernia de disc se manifesta mai exact la nivelul discurilor aflate intre vetrebrele coloanei si constituie una dintre cele mai serioase boli de natura neurologica, prin numarul mare de cazuri si prin intensitatea suferintei produse. Aparut acum trei ani in peisajul medical brasovean, Spitalul Sf. Constantin si-a castigat cu rapiditate reputatia pentru excelenta si profesionalismul serviciilor, ce a permis dezvoltarea cu succes a unor specializari medicale ce presupun un grad ridicat de complexitate a interventiilor. Printre acestea se numara si sectia de neurochirurgie, in cadrul careia tratatamentul herniei de disc, in special cel minim-invaziv, ocupa un loc important, pe langa celelalte patologii spinale si cranio-cerebrale.  Condusa de Dr. Mihail Dancescu, medic primar neurochirurg, sectia de neurochirurgie a Spitalului Sf. Constantin din Brasov asigura tratamentul medical complet pentru hernia de disc, de la investigatii, diagnostic, act operator, pana la ingrijirile post-operatorii.

Care sunt primele simptome alea herniei de disc?

“Cauzele instalarii herniei de disc sunt multiple, cel mai adesea fiind cauzata de predispozitia generala a oamenilor catre sedentarism si limitarea efortului fizic, traumatizarea discului in urma tensionarii puternice  sau din cauza presiunii crescute la nivel lombar. In urma unor astfel de traumatisme sau chiar si din cauza procesului natural de imbatranire, discul intervertebral isi modifica pozitia obisnuita, acesta avand rolul fundamental de a absorbi socurile la care este supusa coloana vertebrala si de a asigura protectia acesteia. De aceea, debutul herniei de disc este adesea marcat de instalarea lombalgiei, sau a altfel numitelor dureri de spate. In functie de zona afectata, senzatia de durere se manifesta diferit. Daca este vorba de un disc intervertebral pozitionat la nivel lombar, durerea va radia in zona feselor, coapselor si picioarelor, in special sub genunchi. Daca discul se afla in partea superioara a coloanei vertebrale, in zona gatului, senzatia de durere se va manifesta la nivelul umerilor si bratelor. Mai mult,  aceste dureri cresc progresiv in intensitate si sunt adesea insotite de senzatii de amorteala, furnicaturi sau slabiciune“, explica domnul doctor Mihail Dancescu, medic primar neurochirurg in cadrul Sectiei de Neurochirurgie a Spitalului Sf. Constantin din Brasov.

Nucleoplastia – noua procedura minim-invaziva pentru tratamentul herniei de disc

In functie de stadiul de evolutie si complexitatea simptomelor, indicatiile terapeutice pentru hernia de disc incep in prima faza cu tratamentul medicamentos, bazat pe antiinflamatoare sau miorelaxante si progreseaza in majoritatea cazurilor cu interventiile neurochirurgicale. Vreme indelungata, procedurile neurochirurgicale au fost privite cu teama si reticenta ce a condus mai departe chiar si la evitarea acestora. Insa, odata cu aparitia conceptului de chirurgie spinala minim-invaziva, aceste temeri nu mai sunt justificate. Nucleoplastia este o astfel de procedura minim-invaziva, care se adreseaza in mod specific pacientilor cu hernie de disc.

 “Avantajul acestei metode de tratament este ca micsoreaza presiunea la nivelul discului intervertebral degenerat si scade tensiunea la care sunt supuse elementele nervoase din canalul rahidian, toate acestea fara ca pacientul sa sufere vreo incizie.  Acest lucru inseamna disparitia senzatiilor de durere si in acelasi timp diminuarea semnificativa a posibilitatii aparitiei problemelor neurologice mai grave precum pareza sau tulburarile de sensibilitate. Procedura de nucleoplastie dureaza aproximativ 20 de minute, iar perioada de spitalizare este de o zi, timp in care pacientul se poate odihni in salon, dupa care poate pleca acasa“, spune domnul doctor Mihail Dancescu.

Experienta a sute de cazuri de succes ale medicului primar neurochirurg Mihail Dancescu a demonstrat ca rata de reusita a acestei metode de tratament este conditionata si de anumite criterii in selectia pacientilor: varsta acestora nu trebuie sa depaseasca 45 de ani, discul intervertebral sa nu contina fragmente libere migrate in canalul rahidian si sa nu prezinte simptome de deficit neurologic, precum pareza. Prin contrast, nereusita nu inseamna agravarea simptomelor ci eventualitatea efectuarii unei discectomii clasice.

Avand la baza o rata de succes tot mai crescuta, riscuri mici, costuri reduse pentru pacient si posibilitatea recuperarii rapide, nucleoplastia este cu siguranta o procedura moderna, tot mai solicitata in tratamentul herniei de disc. In acest sens, Spitalul Sf. Constantin din Brasov prin centrul sau de neurochirurgie condus de domnul doctor Mihail Dancescu este o optiune demna de luat in calcul pentru pacientii din intreaga tara care au nevoie de consultatii de specialitate, diagnostic profesionist si tratament de ultima generatie pentru afectiunile degenerative ale coloanei vertebrale, printre care si hernia de disc.

Contact Spitalul Sf. Constantin

Adresa: Str. Iuliu Maniu, Nr. 49, Brasov

Tel. + 40 0268 300 300

11.02.2014, Comunicatemedia.ro: Hernia de disc problema societatii moderne

http://www.comunicatemedia.ro/Hernia_de_disc__problema_societatii_moderne_ic64827.html 

Aproape 90% din populatie se confrunta cel putin o data cu un episod de durere de spate, astfel ca incidenta acestei patologii a devenit o problema recurenta si de o reala importanta pentru societatea moderna. 

Incadrandu-se in categoria afectiunilor degenerative ale coloanei vertebrale, hernia de disc se manifesta mai exact la nivelul discurilor aflate intre vetrebrele coloanei si constituie una dintre cele mai serioase boli de natura neurologica, prin numarul mare de cazuri si prin intensitatea suferintei produse. Aparut acum trei ani in peisajul medical brasovean, Spitalul Sf. Constantin si-a castigat cu rapiditate reputatia pentru excelenta si profesionalismul serviciilor, ce a permis dezvoltarea cu succes a unor specializari medicale ce presupun un grad ridicat de complexitate a interventiilor. Printre acestea se numara si sectia de neurochirurgie, in cadrul careia tratatamentul herniei de disc, in special cel minim-invaziv, ocupa un loc important, pe langa celelalte patologii spinale si cranio-cerebrale. Condusa de Dr. Mihail Dancescu, medic primar neurochirurg, sectia de neurochirurgie a Spitalului Sf. Constantin din Brasov asigura tratamentul medical complet pentru hernia de disc, de la investigatii, diagnostic, act operator, pana la ingrijirile post-operatorii.

 

Hernia de disc problema societatii moderne

 

Aproape 90% din populatie se confrunta cel putin o data cu un episod de durere de spate, astfel ca incidenta acestei patologii a devenit o problema recurenta si de o reala importanta pentru societatea moderna. 

Incadrandu-se in categoria afectiunilor degenerative ale coloanei vertebrale, hernia de disc se manifesta mai exact la nivelul discurilor aflate intre vetrebrele coloanei si constituie una dintre cele mai serioase boli de natura neurologica, prin numarul mare de cazuri si prin intensitatea suferintei produse. Aparut acum trei ani in peisajul medical brasovean, Spitalul Sf. Constantin si-a castigat cu rapiditate reputatia pentru excelenta si profesionalismul serviciilor, ce a permis dezvoltarea cu succes a unor specializari medicale ce presupun un grad ridicat de complexitate a interventiilor. Printre acestea se numara si sectia de neurochirurgie, in cadrul careia tratatamentul herniei de disc, in special cel minim-invaziv, ocupa un loc important, pe langa celelalte patologii spinale si cranio-cerebrale. Condusa de Dr. Mihail Dancescu, medic primar neurochirurg, sectia de neurochirurgie a Spitalului Sf. Constantin din Brasov asigura tratamentul medical complet pentru hernia de disc, de la investigatii, diagnostic, act operator, pana la ingrijirile post-operatorii.

 

 

Care sunt primele simptome alea herniei de disc? 

Cauzele instalarii herniei de disc sunt multiple, cel mai adesea fiind cauzata de predispozitia generala a oamenilor catre sedentarism si limitarea efortului fizic, traumatizarea discului in urma tensionarii puternice sau din cauza presiunii crescute la nivel lombar. In urma unor astfel de traumatisme sau chiar si din cauza procesului natural de imbatranire, discul intervertebral isi modifica pozitia obisnuita, acesta avand rolul fundamental de a absorbi socurile la care este supusa coloana vertebrala si de a asigura protectia acesteia. De aceea, debutul herniei de disc este adesea marcat de instalarea lombalgiei, sau a altfel numitelor dureri de spate. In functie de zona afectata, senzatia de durere se manifesta diferit. Daca este vorba de un disc intervertebral pozitionat la nivel lombar, durerea va radia in zona feselor, coapselor si picioarelor, in special sub genunchi. Daca discul se afla in partea superioara a coloanei vertebrale, in zona gatului, senzatia de durere se va manifesta la nivelul umerilor si bratelor. Mai mult, aceste dureri cresc progresiv in intensitate si sunt adesea insotite de senzatii de amorteala, furnicaturi sau slabiciune, explica domnul doctor Mihail Dancescu, medic primar neurochirurg in cadrul Sectiei de Neurochirurgie a Spitalului Sf. Constantin din Brasov. 

 

Nucleoplastia noua procedura minim-invaziva pentru tratamentul herniei de disc

In functie de stadiul de evolutie si complexitatea simptomelor, indicatiile terapeutice pentru hernia de disc incep in prima faza cu tratamentul medicamentos, bazat pe antiinflamatoare sau miorelaxante si progreseaza in majoritatea cazurilor cu interventiile neurochirurgicale. Vreme indelungata, procedurile neurochirurgicale au fost privite cu teama si reticenta ce a condus mai departe chiar si la evitarea acestora. Insa, odata cu aparitia conceptului de chirurgie spinala minim-invaziva, aceste temeri nu mai sunt justificate. Nucleoplastia este o astfel de procedura minim-invaziva, care se adreseaza in mod specific pacientilor cu hernie de disc. 

Avantajul acestei metode de tratament este ca micsoreaza presiunea la nivelul discului intervertebral degenerat si scade tensiunea la care sunt supuse elementele nervoase din canalul rahidian, toate acestea fara ca pacientul sa sufere vreo incizie. Acest lucru inseamna disparitia senzatiilor de durere si in acelasi timp diminuarea semnificativa a posibilitatii aparitiei problemelor neurologice mai grave precum pareza sau tulburarile de sensibilitate. Procedura de nucleoplastie dureaza aproximativ 20 de minute, iar perioada de spitalizare este de o zi, timp in care pacientul se poate odihni in salon, dupa care poate pleca acasa, spune domnul doctor Mihail Dancescu. 

 

Experienta a sute de cazuri de succes ale medicului primar neurochirurg Mihail Dancescu a demonstrat ca rata de reusita a acestei metode de tratament este conditionata si de anumite criterii in selectia pacientilor: varsta acestora nu trebuie sa depaseasca 45 de ani, discul intervertebral sa nu contina fragmente libere migrate in canalul rahidian si sa nu prezinte simptome de deficit neurologic, precum pareza. Prin contrast, nereusita nu inseamna agravarea simptomelor ci eventualitatea efectuarii unei discectomii clasice. 

Avand la baza o rata de succes tot mai crescuta, riscuri mici, costuri reduse pentru pacient si posibilitatea recuperarii rapide, nucleoplastia este cu siguranta o procedura moderna, tot mai solicitata in tratamentul herniei de disc. In acest sens, Spitalul Sf. Constantin din Brasov prin centrul sau de neurochirurgie condus de domnul doctor Mihail Dancescu este o optiune demna de luat in calcul pentru pacientii din intreaga tara care au nevoie de consultatii de specialitate, diagnostic profesionist si tratament de ultima generatie pentru afectiunile degenerative ale coloanei vertebrale, printre care si hernia de disc. 

Contact Spitalul Sf. Constantin

Adresa: Str. Iuliu Maniu, Nr. 49, Brasov

Tel. + 40 0268 300 300

Website: spitalulsfconstantin.ro/index.php;

Facebook: https://www.facebook.com 

12.12.2013: Spitalul Sf. Constantin Brasov coordoneaza in Romania Proiectul European RAIDs pentru cancerul de col uterin

http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=7148 

Brasov - 12 decembrie 2013 - Spitalul Sf. Constantin are onoarea de a gazdui vineri, 13.12.2013 intrunirea grupului de investigatori din cadrul Proiectului European RAIDs, cu tema „Cancerul de col uterin”. Intrunirea va avea loc cu ocazia vizitei doamnei dr. Suzy Scholl de la Institutul Curie din Paris, coordonatoarea acestui proiect de amploare la nivel european. 

Spitalul Sf. Constantin a fost primul centru de oncologie din Romania selectat pentru a face parte din acest proiect, dr. Eugeniu Banu, medicul sef al sectiei de oncologie medicala a Spitalului Sf. Constantin fiind coordonatorul proiectului RAIDs in tara noastra, ulterior alaturindu-se proiectului Spitalul Universitar Iasi, Institutul Oncologic „Ion Chiricuta” Cluj-Napoca si Spitalul Judetean Oradea, in calitate de centre satelit. Aceasta recunoastere internationala a Spitalului Sf. Constantin dovedeste inca o data pozitia de top a institutiei si competentele echipei medicale, precum si constanta preocupare pentru cercetarea stiintifica si metodele moderne de tratament.

Proiectul RAIDs (Rational molecular Assessments and Innovative Drugs selection) este sustinut si co-finantat de Comisia Europeana prin intermediul celui de-al 7-lea program-cadru al Uniunii Europene pentru activitati de cercetare si dezvoltare tehnologica (FP7), beneficiind de un grant in valoare de 6 milioane euro, coordonat de Institutul Curie din Paris. Spitalul nostru a fost selectionat si desemnat centru participant alaturi de alti 14 parteneri din 7 state europene. 

Cancerul de col uterin este a doua forma de cancer ca raspandire in randul populatiei feminine de pe glob. Proiectul european RAIDs reprezinta o cooperare multidisciplinara intre institutii clinice si academice, incluzand proiecte ambitioase de cercetare avand drept obiectiv identificarea strategiilor terapeutice pentru aceasta maladie. Acest lucru va fi posibil prin initierea mai multor studii in centre de prestigiu din Europa in domeniul oncologiei ginecologice, in principal investigatii moleculare si de genomica tumorala, care sa permita efectuarea de tratamente personalizate in cancerul de col uterin.

In cadrul Departamentului de Oncologie Medicala a Spitalului Sf. Constantin au fost efectuate in aproape trei ani de activitate peste 8500 de tratamente citostatice in regim de spitalizare continua sau de zi, spitalul fiind inscris in Programul National de Oncologie.

08.10.2013: Consultatii gratuite pentru persoanele care sufera de obezitate la Spitalul Sf.Constantin din Brasov

http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=6772 

Brasov - 08 octombrie 2013 - Obezitatea este in egala masura o boala fizica, dar si psihologica, astfel incat medicii de la Spitalul Sf. Constantin din Brasov, Centru de excelenta in chirurgia obezitatii, apreciaza ca unul dintre cele mai importante aspecte in procesul de schimbare a stilului de viata si revenirea la o greutate normala este tocmai sustinerea motivatiei si ridicarea moralului persoanei in cauza. In acest sens, Clubul Bariatric Brasov, unicul proiect gratuit de consiliere pe probleme de obezitate din Romania si singurul loc in care pacientii operati de obezitate se pot intalni cu medici si nutritionisti, s-a dovedit a fi un real ajutor pentru acestia inainte de operatie, in pregatirea moralului pentru interventia de micsorare a stomacului, dar si ulterior, in adoptarea unui stil de viata sanatos si pierderea kilogramelor in plus.

Lansat la inceputul anului 2012 la initiativa echipei de chirurgi dr. Bogdan Moldovan si dr. Serban Vasile, Clubul Bariatric Brasov se adreseaza pacientilor operati pentru obezitate morbida printr-o metoda revolutionara si care au nevoie de suport si monitorizare in atingerea unei greutati normale, dar si altor persoane care nu s-au operat inca, insa isi doresc sa vada “pe viu” rezultatele chirurgiei, intalnind echipa medicala si colegii operati, precum si medicilor de familie si de specialitate care ii ingrijesc. 

„Conceptul clubului raspunde in primul rand nevoilor pacientilor operati pentru obezitate, prin metoda Gastric Sleeve efectuata la Spitalul Sf. Constantin; dupa interventie, acestia au nevoie de monitorizare, de consultanta permanenta din partea chirurgilor si a nutritionistilor, precum si de evaluarea scaderii in greutate. Totodata, Clubul Bariatric se adreseaza si altor persoane care sufera de obezitate, dar nu au curajul sa faca pasul interventiei chirurgicale, precum si medicilor de familie, diabetologi si nutritionisti care trateaza pacienti din aceasta categorie”, a declarat domnul doctor Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie generala, sef de sectie in cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brasov, Centru de excelenta in chirurgia obezitatii.

Participand la acest club, persoanele interesate au ocazia sa afle mai multe detalii despre procedura chirurgicala, atat de la medici, cat si de la pacientii care acum incep sa se bucure de rezultate. 

Clubul Bariatric are loc la Spitalul Sf. Constantin periodic, urmatoarea intalnire fiind programata in data de 15 octombrie 2013. Inscrierile se pot face la adresa contact@spitalulsfconstantin.ro. 

Rezultate deosebite cu ajutorul Clubului Bariatric

De la inaugurarea Centrului de excelenta in chirurgia obezitatii in 2011 si pana in prezent, echipa de specialisti a spitalului Sf. Constantin a obtinut rezultate remarcabile: mortalitate - 0, reinterventii – 0, transfuzii – 0, conversii la clasic - 0, rata de vindecare a comorbiditatilor (diabet, hipertensiune, apnee in somn) la peste 80% dintre cazuri. Cu toate acestea, este important sa se tina cont de faptul ca ca operatia in sine este numai un mijloc, iar atingerea rezultatelor maxime a depins in cea mai mare masura de determinarea si motivatia fiecarui pacient. 

Astfel, pacientii operati prin metoda Gastric Sleeve si cei care au primit ajutor in atingerea greutatii dorite odata cu infiintarea Clubului Bariatric Brasov, au reusit sa slabeasca in total peste 2000 kg: cei super-obezitate morbida au pierdut peste 50 de kilograme si continua scaderea treptata in greutate (timp de pana la 2 ani), iar scaderea maxima in greutate se situeaza la 100kg. 

Caz real 

Unul dintre pacientii operati cu succes prin metoda Gastric Sleeve, a reusit sa inceapa o noua viata dupa efectuarea interventiei si participarea ulterioara la intalnirile din cadrul Clubului Bariatric.

„Pe 23 ianuarie 2012 m-am decis sa merg la clinica Sfantul Constantin, unde l-am cunoscut pe domnul Dr. Bogdan Moldovan; aceasta intalnire mi-a schimbat viata complet, intrucat doctorul, vazand problema mea de sanatate, si anume kilogramele in plus, mi-a oferit o sansa la a doua viata. In 16.05.2012 m-am operat, iar primele rezultate le-am vazut deja de cand eram in spital: in 3 zile am slabit 7 kg. Apoi participat la intalnirile Clubului Bariatric, am tinut regimul facut de dansul si rezultatul operatiei este in totalitate multumitor. Ma bucur foarte mult ca l-am cunoscut ca medic, ca om si chiar ca prieten! Cunoscandu-l pe Dr. Moldovan mi s-a schimbat viata total, din toate punctele de vedere, am inceput sa fiu optimista, increzatoare si asta doar datorita dansului. Mi-a fost si psiholog, si chirurg, mi-a promis ca face parte din familie, oricand pot sa sun, la orice ora. Recomand din suflet!”

Despre chirurgia bariatrica

Chirurgia bariatrica – sau chirurgia obezitatii – a devenit astazi cel mai eficient tratament al bolilor metabolice severe, in speta obezitatea si excesul ponderal, care prin complicatiile pe care le aduc reprezinta unul din principalii factori ai scaderii sperantei de viata si a calitatii vietii. Metoda include o sfera larga de proceduri si tehnici utilizate in tratamentul obezitatii, care urmaresc fie restrictionarea dramatica a cantitatii de alimente ingerate, fie reducerea absorbtiei alimentelor (sau ambele) si se realizeaza prin abord minim – invaziv, laparoscopic

Tot mai multi oameni aleg sa intervina pe cale chirurgicala pentru a trata aceste afectiuni, aceasta fiind singura alternativa cu rezultate pe termen lung, in conditiile in care peste 50% dintre persoanele care reusesc sa slabeasca prin dieta se ingrasa la loc, iar uneori aparitia efectului de „yo-yo” aduce si kilograme in plus fata de greutatea initiala. 

01.09.2013: Tehnologie de ultimă generaţie la dispoziţia pacienţilor Spitalului Sf. Constantin Braşov

http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=6736 

Brasov - 01 octombrie 2013 - De luni, 30 Septembrie 2013, Spitalul Sf. Constantin Braşov devine singurul centru chirurgical din România dotat cu Waterjet Dissector, o tehnologie de ultimă generaţie produsă de o firmă din Germania, lider mondial în electrochirurgie.

Ce este Waterjet Dissector şi care ii este utilitatea ?

Tehnologia Waterjet a fost dezvoltată şi pusă la dispoziţia ramurilor chirurgicale de mare fineţe, permiţând îndepărtarea tumorilor canceroase sau necanceroase de la nivelul ficatului, pancreasului, creierului, rinichiului, etc. Dispozitivul acţionează ca un bisturiu cu un jet de apă de câţiva microni grosime, sub presiune, care secţionează ţesuturile moi expunând vasele de sânge şi nervii.

Spre deosebire de celelalte tehnologii de disecţie existente, jetul de apă este total inofensiv faţă de structurile prin care trece, nu încălzeşte, nu este nociv pentru echipa care-l manipulează, poate fi aplicat pe vase şi nervi fără să le degradeze şi permite efectuarea operaţiilor cu o maximă precizie. Lichidul injectat în ţesut împreună cu celulele „spălate” sunt în acelaşi timp aspirate printr-un canal separat al instrumentului.

Prima intervenție cu tehnologia Waterjet Dissector a fost efectuată cu succes astăzi, 01.10.2013, de către echipa chirurgicală condusă de Dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurg și anestezista Dr. Luminita Cimpeanu, in cazul unei paciente de 61 de ani din Brașov ce suferă de cancer de cap de pancreas. 

În chirurgia generală, principala utilizare a waterjet-ului este chirurgia hepatică. Ficatul este o arborizaţie extrem de complexă de vase sanguine şi biliare înconjurate de un „burete” de hepatocite (celule hepatice).

În timpul rezecţiilor de ficat chirurgul trebuie sa disece, să identifice şi să ligatureze vasele care se îndreaptă către zona bolnavă, în acelaşi timp să identifice şi să conserve vasele ce se îndreaptă spre restul ficatului sănătos. Tehnica este extrem de utilă şi la transplantul hepatic de la donor viu sau la tehnica „Split”.

O altă beneficiară a tehnologiei Waterjet este sectia de Neurochirurgie a Spitalului Sf. Constantin, dispozitivul permiţând tratamentul cu maxima acurateţe al tumorilor cerebrale şi disecţii complexe în chirurgia coloanei vertebrale şi a nervilor spinali.

Prin această achiziţie unică în România, Spitalul Sf. Constantin devine centru zonal de expertiză şi de training, pe lângă utilitatea clinică extraordinară. Cazuri din ce în ce mai dificile, în special cancere, vor putea fi rezolvate în acest mod, la cele mai înalte standarde mondiale.

04.09.2013: Chimioterapia Hipertermică intraperitoneală (CHIP-HIPEC) pe cale laparoscopică. Premieră medicală pentru România la Spitalul Sf. Constantin Braşov

http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=6607 

Brasov - 04 septembrie 2013 - Spitalul Sf. Constantin din Braşov a lansat în luna Iunie 2013 un proiect unic în Romania şi în Europa de Est: „Chimioterapia Hipertermica Intraperitoneală” (CHIP-HIPEC) dedicată pacienţilor cu tumori abdominale avansate, extinse la seroasa peritoneală, ce realizează aşa-numita „carcinomatoză peritoneală”. Operaţia presupune îndepărtarea chirurgicală a tuturor maselor tumorale abdominale, urmată de instilarea în abdomen a unui citostatic (selectat în funcţie de tipul de cancer) ce se recirculă printr-o tubulatură sprecială folosind o pompa de circulaţie extracorporeală ce realizează şi încălzirea lichidului la 41-42 de grade. Această combinaţie de citostatic şi temperaturi înalte are un efect antitumoral extrem de important.

Chimioterapia hipertermică intraperitoneală este una dintre cele mai complexe intervenţii din chirurgia abdominală, necesitând de cele mai multe ori deschiderea larga a abdomenului. Fideli principiilor introduse înca de la debutul activitaţii braşovene, ce a permis realizarea a peste 8 tipuri de operaţii minim invazive în premieră naţională, chirurgii Spitalului Sf. Constantin au adaptat această operaţie „maxim invazivă” la „chirurgia minim invazivă” laparoscopică.

Pacientul operat, un braşovean de 78 de ani(!!), într-o perfectă stare de sănătate, a fost operat în luna aprilie 2013 de către aceeaşi echipă, pentru o tumoare situată pe colonul drept în vecinătatea apendicelui, realizându-se îndepărtarea laparoscopică a jumătăţii drepte a colonului şi a unui segment de 15 cm de intestin subţire. În cursul intervenţiei iniţiale au fost identificate 2 depozite tumorale de câţiva milimetri la nivelul peritoneului, deci un aspect de carcinomatoză peritoneală incipientă, depozitele fiind îndepărtate în timpul primei intervenţii.

Pacientul a urmat o chimioterapie convenţională în Secţia de Oncologie a Spitalului Sf. Constantin (Dr. Banu Eugeniu), urmată la 3 luni de intervenţia de CHIP-HIPEC pe cale laparoscopică.

Echipa medicală formată din chirurgii: Dr.Bogdan Moldovan, Dr.Pocreaţă Dumitru şi anestezistele Dr.Luminiţa Cîmpeanu şi Dr.Andreea Cantor, a realizat această intervenţie dificilă ce reprezintă prima CHIP-HIPEC laparoscopică din Romania, la pacientul cel mai varstnic din Europa la care se propune o astfel de procedură şi într-o echipă 100% românească, echipa din Modena ce coordona funcţionarea pompei de HIPEC fiind substituită cu succes de As. Med. Angela Cotoara şi As. Med. Monalisa Oltean.

Evoluţia postoperatorie a fost extrem de simplă, pacientul fiind externat la 3 zile de la operaţie.De remarcat este faptul că această procedură creşte supravieţuirea acestor pacienţi de la 0% la 2 ani la o medie de peste 5 ani şi că la acest stadiu incipient al carcinomatozei, CHIP-HIPEC combinată cu chimioterapia de consolidare postoperatorie poate avea chiar viză curativă. Nu în ultimul rând, pacientul de 78 de ani este în continuare activ în câmpul muncii şi a solicitat la externare 2 săptămâni de concediu medical!!! 

16.05.2013: Spitalul Sf. Constantin Brasov reia seria implanturilor cohleare

http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=6155 

Brasov - 16 mai 2013 - In cadrul Spitalului Sf. Constantin vor fi efectuate sambata, 18.05.2013, doua interventii chirurgicale, pacientii fiind doua fetite de 5 si 8 ani ce sufera de hipoacuzie profunda. 

Interventiile de complexitate ridicata vor fi efectuate de echipa ORL a Spitalului Sf. Constantin (Dr. Sorin Sabau si Dr. Claudia Boldea), cu asistenta unei echipe din Austria. Primele implanturi cohleare de la Brasov, ce au marcat inaugurarea primului centru privat specializat in implant cohlear din Romania, au fost efectuate in aprilie 2012 de aceeasi echipa, cu echipamentele din dotarea spitalului. Pacientii, doi copii de 5 si 6 ani, au acum, datorita implantului, sansa unei vieti normale, fiind complet integrati in societate.

Centrul de implant cohlear din cadrul Spitalului Sf. Constantin beneficiaza de investitii de peste 300.000 de euro, fiind dotat cu aparatura de ultima generatie produsa de lideri mondiali in domeniu, precum si cu un centru de audiologie si protezare auditiva pentru diagnosticarea si corectarea deficientelor de auz la orice varsta. Cu ocazia implinirii unui an de la primele interventii de implant cohlear, Spitalul Sf. Constantin va lansa de asemenea un microsite dedicat problemelor de auz si metodelor de diagnosticare si tratament pentru acestea si va fi disponibil la adresa surditate.spitalulsfconstantin.ro 

Interventii de mare complexitate

Implantul cohlear are indicatie in cazurile de surditate neurosenzoriala profunda, in care urechea interna este nefunctionala; este un dispozitiv electronic cu mai multe componente, care preia sunetele din mediu, le codifica si le transmite in final sub forma de impulsuri electrice direct nervului auditiv, printr-un electrod introdus in urechea interna (cohlee) nefunctionala. Interventia chirurgicala de mare complexitate este numai primul pas in reabilitarea auditiv-verbala a pacientilor, urmand apoi activarea implantului, reglaje periodice, sedinte de logoterapie si implicarea familiei. In cazul copiilor diagnosticati cu acest tip de afectiune, cu cat implantul cohlear este efectuat mai devreme, cu atat rezultatele obtinute in reabilitarea pacientilor sunt mai bune, motiv pentru care este deosebit de importanta investigarea auzului nou-nascutilor. Acest tip de implant poate fi insa indicat si adultilor care sufera de surditate neurosenzoriala profunda dobandita pe parcursul vietii.

„Efectuarea unui implant cohlear presupune existenta unor resurse materiale si umane importante. Fara o dotare complexa a departamentului de audiologie, a salilor de operatie si fara o echipa de profesionisti (Dr. Luminita Cimpeanu, medic sef sectie ATI si colegii mei Dr. Claudia Boldea si Ing. Audiolog Cristian Grigorita) nu am fi reusit primele implanturi cohleare la Brasov. Toate aceste conditii se reunesc la Spitalul Sf. Constantin. Atat pentru primele cazuri de anul trecut, cat si pentru cele doua fetite de acum, ne bucuram de sustinerea colaboratorilor si prietenilor nostri din Austria si a tehnicienilor companiei MED-EL, furnizorul implanturilor” a declarat Dr. Sorin Sabau, seful sectiei ORL, coordonatorul proiectului de implant cohlear din cadrul Spitalului Sf. Constantin. 

Experienta castigata de Dr. Sorin Sabau in stagii de perfectionare in clinici din strainatate a fost materializata mai intai prin initierea si coordonarea Programului National de Implant Cohlear la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures in perioada 2007 – 2011. 

Echipa de specialisti austrieci cu renume international in domeniu, invitati cu ocazia interventiilor de anul trecut, Prof. Dr. Georg Sprinzl si Dr. Astrid Wolf-Magele, si-au declarat admiratia fata de conditiile spitalului brasovean si de modul in care s-au desfasurat interventiile si au fost incantati sa revina la Brasov pentru acest eveniment.

15.02.2013: Sectia de chirurgie a Spitalului Sf. Constantin din Brasov a depasit 1000 de operatii in mai putin de doi ani

http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=5748 

Brasov - 15 februarie 2013 - Spitalul Sf. Constantin din Brasov, inaugurat in martie 2011, a ajuns in scurt timp unul din cele mai cunoscute spitale private din Romania. Dupa aproape doi ani de la inaugurarea spitalului privat, pacienti din toata tara aleg cu incredere serviciile medicale de calitate de la Brasov. Spitalul cuprinde 7 sectii cu saloane pentru spitalizare continua si de zi, oferind conditii de tratament la nivel international: chirurgie generala, chirurgie plastica-estetica, neurochirurgie, oncologie medicala, O.R.L. adulti si copii, ortopedie, urologie, un bloc operator cu trei sali de operatie multifunctionale si o sectie de terapie intensiva.

 

Cei trei chirurgi ai sectiei de chirurgie generala de la Spitalul Sf. Constantin, care au decis in urma cu doi ani sa renunte la spitale de renume cum ar fi Spitalul Universitar Geneva, Spitalul Clinic Fundeni sau Clinica de Chirurgie Tg. Mures pentru a se dedica in totalitate proiectului de la Brasov, au reusit sa efectueze peste 1000 de interventii chirurgicale la Spitalul Sf. Constantin, incepand de la interventii de apendicectomie sau colecistectomie, care sunt efectuate exclusiv laparoscopic sau chiar prin incizie unica ombilicala, pana la cazuri complexe, oncologice, metastaze hepatice sau interventii de chirurgie bariatrica pentru reducerea stomacului si chirurgie-minim invaziva. 

 

Peste 30% din activitatea sectiei de chirurgie generala a Spitalului Sf. Constantin este reprezentata de interventii cu grad ridicat de complexitate, pacienti oncologici, rata de reinterventii fiind de doar 2,5% si mortalitatea 0.

 

74% dintre cazurile sectiei de chirurgie generala sunt reprezentate de pacienti din Brasov, pe cand restul de 26% dintre pacienti provin din alte judete sau din strainatate.

Spitalul Sf. Constantin s-a remarcat, de asemenea, in cursul primilor doi ani de activitate, printr-o serie de premiere chirurgicale la nivelul sistemului privat, in judetul Brasov sau chiar la nivel national. Printre realizarile sectiei se afla chirurgia bariatrica (numita si “chirurgia obezitatii”): procedura ”Gastric Sleeve”, pe cale laparoscopica, efectuata in premiera in Brasov, disponibila chiar prin incizie unica, pacientul ramanand fara cicatrici vizibile; chirurgia oncologica de anvergura: interventii complexe pentru cancer hepatic, pancreatic, de colon, cancere mamare, interventii in sfera ginecologica si chirurgia laparoscopica SILS/LESS, “chirurgia fara cicatrici”, ce reprezinta o noua abordare a chirurgiei minim-invazive, posibila de acum datorita tehnologiei de ultima generatie si care asigura siguranta crescuta a actului operator, recuperarea rapida a pacientilor si riscul scazut de infectii si complicatii.

 

Peste 2000 de interventii efectuate in total la Spitalul Sf. Constantin

In total, in cei aproape doi ani, in sectiile spitalului au fost operati peste de 2000 de pacienti. Motivele pentru care acesti pacienti au decis sa se opereze la spitalul brasovean si nu in strainatate sau in alte centre de traditie tin in primul rand de echipa de medici care profeseaza in acest spital multi-disciplinar. Specialistii cu experienta vasta in tara si in strainatate, medici recrutati din Brasov, Tg. Mures, Bucuresti, Cluj-Napoca si chiar Elvetia si Franta, au acceptat relocarea la Brasov pentru a se dedica full-time spitalului privat. In spatele personalului medical stau bineinteles investitiile in aparatura de ultima generatie si dotari pentru un diagnostic sigur si corect.

 

Departamentul ATI, in sprijinul interventiilor cu grad ridicat de complexitate

Echipa chirurgicala formata din Dr. Bogdan Moldovan, Dr. Serban Vasile si Dr. Dumitru Pocreata au avut in toata aceasta perioada sustinerea unui departament de anestezie-terapie intensiva dotat pentru a face fata oricarei provocari in ceea ce priveste evolutia pacientilor operati, departament condus de Dr. Luminita Cimpeanu. Avand in vedere complexitatea interventiilor si faptul ca 15-20% dintre pacienti au avut varste de 65-70 de ani, cu numeroase boli asociate, pacienti cu stari generale grave, sectia de anestezie-terapie intensiva a dovedit ca este capabila sa faca fata provocarilor.

 

Varstele celor peste 2000 de pacienti operati pe sectiile Spitalului Sf. Constantin au fost cuprinse intre 9 luni si 90 de ani, 20% dintre ei avand numeroase boli asociate, insa echipa ATI i-a ajutat sa depaseasca momentul operatiei fara incidente, astfel incat nu s-a inregistrat niciun deces si nicio evolutie post-operatorie cu incidente grave care sa necesite transfer in alte unitati spitalicesti sau reinterventii majore.

Pentru ca misiunea acestui spital este prestarea unui act medical de calitate, intr-un mediu sigur si confortabil, astfel incat pacientii sa beneficieze de cele mai bune ingrijiri, calificarea personalului si aparatura de top sunt completate de conditiile de spitalizare de nivel international: saloanele de maxim doua paturi sunt dotate cu grup sanitar propriu, televizor LCD, Internet wireless, sistem de climatizare, paturi confortabile cu multiple optiuni si, cel mai important, echipamente de monitorizare si sistem de chemare a personalului medical. 

Se poate spune asadar, ca dupa aproape doi ani de activitate, echipa de la Brasov a reusit sa confirme locul de top intre clinicile chirurgicale din Romania si din Europa.

07.12.2012: O nouă abordare pentru tumorile hepatice: chirurgia LESS transombilicală, fără cicatrici. Cronica unei noi premiere chirurgicale la Spitalul Sf.Constantin din Braşov

http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=5527 

Braşov - 07 decembrie 2012 - Chirurgia fără cicatrici este unul dintre dezideratele considerate utopice de-a lungul istoriei medicinei. În ultimii 10 ani, progresele tehnologice au făcut posibilă dezvoltarea a două noi ramuri ale chirurgiei fără cicatrici: chirurgia prin orificii naturale (NOTES) şi chirurgia prin ombilic (LESS-SILS).

Chirurgia LESS a fost lansată în premieră la Braşov în urmă cu exact un an de către echipa chirurgicală de la Spitalul Sf.Constantin, de la prima intervenţie, peste 70 de pacienţi beneficiind de acest tip de chirurgie. Echipa de la Sf.Constantin se mândreşte cu 7 premiere pe ţară în acest tip de chirurgie: chirurgia obezităţii (gastric sleeve), chirurgia cancerului de rect (rezecţia de rect şi amputaţia de rect), histerectomia LESS, chirurgia herniilor inghinale prin ombilic, splenectomia LESS şi acum hepatectomia (rezecţia ficatului) LESS.

O pacientă de 28 de ani din Braşov a fost diagnosticată cu un adenom hepatic de 6 cm la o examinare ecografică şi apoi tomografică, localizat în lobul drept hepatic.Tumoră benignă relativ rară, adenomul hepatic prezintă un risc de transfosmare canceroasă de cca 10% şi un risc de 20% de ruptură spontană cu hemoragie abdominală.

Echipa anestezico-chirurgicală formată din Dr.Bogdan Moldovan, Dr.Dumitru Pocreaţă, Dr. Andreea Cantor, As. Angela Cotoară şi As.Camelia Gecse, au relizat rezecţia formaţiunii tumoarele prin ombilic, folosind dispozitivul QuadPort. Intervenţia a decurs fără incidente, a durat aproximativ 90 de minute, pentru secţionarea ficatului folosindu-se platforma Ligasure Atlas Force Triad şi cauterul cu Argon. În cursul intervenţiei s-a indepărtat şi vezica biliară din considerente de tactică chirurgicală (vecinătatea cu formaţiunea tumorală). Tumoarea hepatică s-a extras din abdomen folosind un săculeţ special, prin cicatricea ombilicală. Evoluţia pacientei a fost favorabilă, aceasta fiind externată la mai puţin de 48 de ore de la operaţie, ca după o operaţie simplă de colecist.

Seria de intervenții în premieră prin tehnica LESS reprezintă o nouă afirmare a rolului de pionierat în medicina de vârf şi “noile tehnologii” pe care echipa chirurgicală de la Spitalul Sf.Constantin şi-a asumat-o încă de la începutul activităţii în mai 2011. Cu peste 880 de operaţii fără decese şi fără complicaţii importante, echipa chirurgicală de la Sf. Constantin se dovedeşte a fi una dintre cele mai performante din România, un imens câştig pentru braşoveni şi nu numai.

25.02.2012, Ghidul de Sanatate: Performanță în urologie la Spitalul Sf. Constantin din Brașov

Cei patru chirurgi care activeaza in cadrul sectiei de Urologie de la spitalul privat din Brasov inca de la inceputul anului 2011 se pot lauda ca au intr-adevar la dispozitie tot ceea ce este necesar pentru a face performanta in urologie.

Astfel, pe parcursul primului an si jumatate de la inaugurarea Spitalului Sf. Constantin, Dr. Adrian Chiujdea, Dr. Vitalie Mogoreanu, Dr. Botond Nagy si Dr. Cristian Catarig (echipa cu experienta anterioara la Clinica de Urologie Tg. Mures) au tratat pe sectia lor peste 850 de pacienti. Fie ca au suferit de calculi renali, afectiuni ale prostatei sau probleme mult mai grave ale aparatului urinar, afectiuni oncologice ale vezicii urinare sau ale rinichilor, afectiuni ce presupun operatii complexe si riscante, acesti pacienti au gasit solutia cea mai potrivita impreuna cu medicii urologi de la Spitalul Sf. Constantin Brasov.

Chiar daca la inceput majoritatea pacientilor erau brasoveni, covasneni, sibieni sau mureseni, treptat renumele spitalului a patruns si in alte zone ale tarii, pacientii provenind in special din Neamt, Bacau, Prahova, Constanta, Tulcea si Buzau.

Tratament chirurgical minim-invaziv pentru afectiuni ale vezicii si prostatei: electrovaporizarea bipolara cu plasma, in premiera la Brasov.

Multe dintre interventiile urologice efectuate la Spitalul Sf. Constantin au fost introduse in premiera in orasul de sub Tampa, datorita aparaturii de ultima generatie. Acum un an, Dr. Adrian Chiujdea, asistat de echipa de anestezisti condusa de dr. Luminita Cimpeanu, a efectuat pentru prima data la Brasov „electrovaporizarea prostatei” in maniera endoscopica.

Pentru intelegerea mai buna a principiului interventiei, dr. Chiujdea descrie interventia astfel: „Practic la aparatul de rezectie endoscopica a prostatei se ataseaza o «ciuperca» din materiale compozite prin care trece un curent de inalta frecventa si intensitate, producand un efect de plasma intre ciuperca si tesutul prostatic care se vaporizeaza. Totodata, se produce o coagulare a vaselor de sange prostatice, campul vizual operator fiind limpede, ceea ce este un avantaj si pentru chirurgul operator. De aceea, aceasta procedura de indepartare a adenomului de prostata reprezinta un mare avantaj pentru pacient si pentru urolog”. Aceasta varianta a clasicei rezectii transuretrale a prostatei are mai multe avantaje: sangerare minima in timpul actului operator, timpul operatiei mult redus, indepartarea sondei uretro-vezicale mult mai repede decat operatiile clasice de prostata.

Aceasta interventie a putut fi realizata gratie aparaturii de ultima generatie ce se afla in dotarea sectiei de urologie a Spitalului Sf. Constantin, de la dotari standard ale chirurgiei deschise pana la cele mai sofisticate aparaturi de tratare a afeciunilor urologice. In acest fel, majoritatea afectiunilor prostatei si ale vezicii sunt rezolvate endoscopic, minim invaziv, cu o durata de spitalizare de 1-2 zile, recuperarea pacientului si integrarea sociala fiind mult mai rapide decat in cazul interventiilor clasice. In gama operatiilor complexe care au mai fost efectuate la Spitalul Sf. Constantin Brasov se mai inscriu si interventiile pentru cazuri oncologice: rezectie polara a cancerului renal stadiul I, nefrectomii pentru diferite afectiuni ale rinichior, precum si procedura minim-invaziva pentru rezectia trans-uretrala a tumorilor vezicii urinare.

Eliminarea calculilor renali fara interventie chirurgicala. Singurul aparat pentru litotritie extracorporeala ESWL din Judetul Brasov

Litotritia extracorporeala (ESWL) este o procedura moderna, neinvaziva, de eliminare a pietrelor la rinichi. Calculii renali sunt sfaramati fara incizii sau interventie endoscopica, prin aplicarea undelor mecanice, fiind ulterior eliminati din organism pe cale naturala. Aceasta tehnica este putin dureroasa pentru pacient, putand fi efectuata chiar si fara anestezie. Rata de succes a interventiilor este foarte mare, dar variaza in functie de compozitia, marimea si situatia calculilor renali. Internarea in spital nu este in general necesara.

Dr. Botond Nagy si Dr. Vitalie Mogoreanu, ambii medici specialisti la Spitalul Sf. Constantin au tratat pana acum la Spitalul Sf. Constantin peste 450 de pacienti prin aceasta metoda si se declara extrem de multumiti de aparatura de care dispun si de rata de succes a procedurii: „Ne bucuram ca am putut introduce aceasta metoda neinvaziva la Brasov. Cu ajutorul litotritiei extracorporeale putem reduce in mare masura suferintele pacientilor, contribuind in aceeasi masura la recuperarea rapida. Punem insa un accent deosebit pe preventia afectiunilor tractului urinar. Este foarte important ca pacientul sa se prezinte inca de la primele simptome, sa nu lase afectiunile sa se complice intrucat un simplu calcul renal poate genera complicatii care sa puna in pericol chiar viata. Pentru prevenirea tuturor afectiunilor urologice, in special in ceea ce priveste prostata in cazul barbatilor, recomandam un consult urologic periodic si efectuarea anuala a analizelor de urina, cu atentie deosebita la barbatii peste 50 de ani, care trebuie sa faca o evaluare anuala”, explica Dr. Vitalie Mogoreanu, medic specialist urolog.

Contact:

SPITALUL SF. CONSTANTIN BRASOV

Str. Iuliu Maniu 49, Brașov

Tel: 0268.300.300, 0368.800.801

Comunicat de presa

11.03.2011: Spitalul Sf. Constantin Brașov anunță deschiderea oficială

http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=2409 

Brașov - 11 martie 2011 - Spitalul Sf. Constantin și-a deschis oficial porțile joi, 10 martie, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate la sediul din Brașov. La eveniment au luat parte oficialități din domeniul medical, reprezentanți ai autorităților și numeroși membri ai mediului de afaceri brașovean.

Spitalul Sf. Constantin este un proiect dezvoltat de Teo Health, companie medicală brașoveană cu capital exclusiv privat. Spitalul privat cuprinde 5 secții cu saloane pentru spitalizare continuă și de zi totalizând 79 de paturi: chirurgie generală, oncologie medicală, O.R.L., neurochirurgie spinală, urologie, un bloc operator cu trei săli de operație multifuncționale și o unitate de terapie intensivă chirurgicală dotată cu 13 paturi specializate. In clădire se adaugă un campus medical operat de REGINA MARIA – rețeaua privată de sănătate, cu policlinică multidisciplinară, servicii de radiologie-imagistică, maternitate, secție de pediatrie, două săli de operație si 60 de paturi. 

In cadrul Spitalului Sf. Constantin , pacienții vor beneficia de serviciile și produsele farmaceutice ale companiei ROPHARMA, unul din acționarii Teo Health. Facilitățile medicale sunt completate de serviciile oferite de o unitate bancară, un restaurant modern și alte spații comerciale.

“Dotările moderne, personalul calificat și condițiile deosebite de cazare contribuie la plasarea Spitalului Sf. Constantin în topul spitalelor private din România. Spitalul Sf. Constantin își propune o abordare diferită de restul spitalelor tradiționale din România, prin faptul că serviciile, dotările, spațiul și circuitele funcționale sunt special concepute pentru a corespunde standardelor internaționale de calitate în domeniul medical”, a declarat Dr. Bogdan Angheloiu, Managerul General al Spitalului Sf. Constantin. 

Pe lângă medicii brașoveni, Teo Health a mobilizat la Brașov o echipă de 20 de medici cu experiență din Tg. Mureș, Cluj-Napoca și București, unii chiar repatriați din Elveția și Franța, care au acceptat relocarea pentru a-și desfăsura activitatea în acest spital de nivel internațional. Competențele echipei medicale sunt completate de aparatură de top, produsă de lideri mondiali în domeniu, între care menționăm: Karl Storz, Zeiss, Dräger, General Electric, ValleyLab, Getinge.

Cu ocazia inaugurării, Spitalul Sf. Constantin a anunțat oficial încheierea unui parteneriat al Teo Health cu HUG – Spitalul Universitar Geneva, instituție de prestigiu la nivel internațional. Printre invitații de la eveniment s-au aflat reprezentanții spitalului elvețian: Profesorul Gilles Mentha, medicul-șef al Centrului de Transplant Multiorgan Geneva, Dr. Pietro Majno și Dr. Christian Toso, chirurgi elvețieni specializați în chirurgia laparoscopică, chirurgia robotică și transplant hepatobiliar.

Parteneriatul pe termen lung între Spitalul Sf. Constantin și Spitalul Universitar Geneva are ca fundament convingerea reprezentanților elvețieni privind seriozitatea proiectului “Spitalul Sf. Constantin” și maniera profesionistă în care au fost gândite circuitele funcționale, spațiul și dotările. Acordul între cele două spitale prevede sprijin din partea Spitalului Universitar Geneva pentru proiectele chirurgicale ale Spitalului Sf. Constantin, formarea specialiștilor angajați ai Teo Health la Geneva, precum și schimburi de experiență și tehnologii între cele doua spitale. În acest context, membri ai echipei medicale de la Spitalul Sf. Constantin au făcut deja deplasări la Geneva pentru instruire. 

Spitalul Sf. Constantin se întinde pe o suprafață de peste 9000 de metri pătrați și beneficiază de o investiție de peste 20 de milioane euro, fiind cel mai mare spital privat din regiunea Transilvaniei și unul din primele trei din România.

CENTRELE DE EXCELENȚĂ
ale Spitalului Sf. Constantin

În cursul celor peste 6 ani de activitate medicală, Spitalul Sf. Constantin a impus un nivel ridicat de competență, oferind servicii la standarde internaționale.

Centrul de transplant renal „Profesor Gilles Mentha” Centrul de excelență în chirurgia robotică Chirurgie oncologică și HIPEC Obezitate
Ortopedie modernă: „Sarcoma Center” Neurochirurgie spinală și cerebrală Studii clinice

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped