logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
Prezentare OrtopedieServicii Ortopedie

De ce este buna Artroscopia ?

Este o tehnica de chirurgie minim invaziva si se adreseaza suferintelor articulatiilor mari (genunchi, glezna, umar). Minim invaziva, pentru ca in loc sa rezolvam suferinta de genunchi prin incizii de 8 – 10 cm, cum sunt necesare pentru vizualizarea ambelor meniscuri prin tehnici clasice, ne sunt suficiente 2 mici incizii care sumate ajung la 7 mm. Aceasta duce la o vindecare mai rapida, pentru ca suferintele induse de rana sunt mai reduse, durerea este mult diminuata, sprijinul pe membrul operat este reluat din ziua operatiei iar reinsertia profesionala se poate face rapid. Nu in ultimul rand, cicatricele rezultate sunt practic invizibile pentru un ochi neavizat.

Cum se face?

De o parte si de alta a genunchiului se fac, sub anestezie, 2 mici incizii, cam de 2-3 mm fiecare. Printr-una se introduce un dispozitiv optic legat le un sistem electronic ce trimite imaginea pe un ecran, astfel incat, in anestezie rahidiana, puteti admira imagini in direct din genunchiul dumneavoastra. Prin cealalta incizie se introduc instrumente special construite pentru artroscopie, cu care se pot remedia majoritatea suferintelor genunchiului.

Pentru ce este utila?

Cel mai larg domeniu este reprezentat de suferintele genunchiului: patologie de menisc, reconstructie ligamentara. Cam orice alta leziune articulara ar putea fi astfel abordata, dar pentru suferinte ale gleznei, umarului si soldului sunt tehnici mai bine puse la punct.

De ce nu este mai larg dezvoltata in Romania?

Pentru ca necesita aparatura de ultima ora, care costa mult. Iar aparatura moderna cere oameni instruiti, care au dedicat timp si bani stagiilor lungi de invatare.

De ce acum, aici?

Pentru ca aparatura este aici. Pentru ca printre romanii care au plecat in Apus au fost si ortopezi, care s-au si intors sa profeseze acasa.

Echipa Medicala

ORTOPEDIE


 
   

Dr. George Muntean
medic primar ortopedie-traumatologie

   Solicită o programare

 
 

Dr. Marius Nica
medic primar ortopedie-traumatologie

 Solicită o programare
 

 

Dr. Tudor Dumitrescu
medic specialist ortopedie-traumatologie

 

 

Solicită o programare

URMARITI-NE PE: