logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
SpitalulMisiune si viziuneFundațiaCariereParteneriAsigurari private

DESPRE NOI

Beneficiind de experienta si competentele echipei de medici cu specializare in tara si in strainatate si avand la dispozitie dotarile de ultima generatie in materie de investigatii si chirurgie, Spitalul Sf Constantin propune  pacientilor toata gama de servicii medicale specifice unui spital regional, precum si cateva domenii de excelenta, care il diferentiaza de celelalte unitati medicale existente in Brasov si la nivel national. 

Astfel, Spitalul Sf Constantin reprezinta o alternativa viabila pentru un numar mare de pacienti in cautare de servicii medicale la nivel calitativ international, asigurate de personal calificat si amabil, intr-un mediu sigur si confortabil. 

 

it's too late now. You've been hacked

Principalele atuuri

 • Echipa de medici full-time, renumiti in domeniul lor, cu educatie si experienta internationala
 • Formarea continua si specializarea personalului medical
 • Dotari si aparatura de ultima generatie. Spatii concepute pentru a satisface normele si standardele internationale de calitate.
 • Conditiile de sterilitate asigurate in blocul operator sunt in conformitate cu standardele internationale pentru camere curate si puritatea aerului (ISO 14 644)
 • Sistem de management certificat conform SR EN ISO 9001 de catre TUV Thuringen
 • Mediul spitalicesc si circuitele medicale sunt supuse unui proces continuu de evaluare si imbunatatire, in conformitate cu cele mai recente standarde internaţionale
 • Know-how international - colaborari si parteneriate cu institutii de sanatate de prestigiu international
 • Integrarea in aval cu ROPHARHA SA (actionar) - furnizor de produse farmaceutice ofera acces rapid si fiabil la o gama larga de medicamente

Personal medical

Personalul medical al Spitalului Sf. Constantin a fost ales dintre cei mai buni practicieni din domeniu si beneficiaza de formare profesionala si specializare continua. 

In stadiile incipiente ale proiectului, primul pas a fost de a forma cele mai bune echipe medicale pentru a satisface cerintele ridicate impuse de sloganul “Excelenta in Sanatate”.

Acest deziderat poate fi atins numai cu personal calificat si dedicat. Astfel, am selectat cei mai buni profesionisti in fiecare domeniu, recrutand (si relocand) echipe de medici de la Tg.Mures, Cluj-Napoca, Bucuresti si Brasov; unii dintre medicii din echipa Spitalului Sf. Constantin au acceptat sa se intoarca în Romania chiar si din Elvetia si Franta. Consideram, de asemenea, ca atingerea nivelului de excelenta propus este posibila numai prin angajarea cu precadere de personal medical full-time (spre deosebire de alte spitale private, care atrag in principal medici cu jumatate de norma sau alte forme de colaborare). Am initiat parteneriate si colaboram cu Spitalul Universitar din Geneva (Elvetia), pentru schimbul de know-how si specializarea personalului medical.

Conditii de excelenta

Principala noastra preocupare este ca pacientul sa se simta in siguranta la noi, sa beneficieze de tot confortul necesar.
Pacientii internati la Spitalul Sf. Constantin sunt intampinati cu amabilitate, fiindu-le oferite conditii de cazare si servicii ireprosabile, in rezerve de doua paturi cu toate dotarile necesare pentru confort si siguranta:

 • saloane cu grup sanitar propriu
 • televizor LCD
 • internet wireless
 • sistem de climatizare
 • paturi confortabile cu multiple optiuni
 • sistem de chemare a personalului medical
 • echipamente de monitorizare

Dotari medicale de excelenta

Pe langa angajamentul pentru excelenta pe care ni-l asumam in tot ceea ce facem, in cadrul Spitalului Sf. Constantin folosim la capacitate maxima tehnologia inalta de ultima generatie pentru a asigura calitatea actului medical, diagnosticul precis si siguranta pacientului.
Competentele echipei medicale sunt completate de aparatura de top, produsa de lideri mondiali in domeniu, intre care mentionam: Karl Storz, Zeiss, Draeger, General Electric, ValleyLab, Getinge.
 
Blocul operator este dotat cu 3 sali de operatie si un compartiment de anestezie si terapie intensiva complet echipate cu aparatura pentru monitorizarea si sustinerea functiilor vitale.

Managementul calitatii serviciilor medicale

Cei 200 de angajati ai Spitalului Sf. Constantin si-au luat angajamentul sa ofere pacientilor cele mai bune ingrijiri disponibile astazi, ingrijiri centrate pe pacient si nevoile acestuia. Propunem pacientilor o gama larga de solutii personalizate pentru tratarea afectiunilor aferente domeniilor noastre de activitate.

Scopul principal al Spitalului Sf. Constantin este de a oferi asistenta medicala de calitate, integrand metode moderne de tratament si cele mai recente tehnici si proceduri chirurgicale. Ne propunem sa inovam prin introducerea celor mai recente proceduri medicale si prin efectuarea de interventii chirurgicale in premiera nationala. Mediul spitalicesc si circuitele medicale sunt supuse unui proces continuu de evaluare si imbunatatire, in conformitate cu cele mai recente standarde internationale.

Conditiile speciale de sterilitate asigurate in blocul operator respecta standardele internationale pentru camere curate si puritatea aerului. Securitatea totala a actului medical este asigurata de un sistem unic pentru mediul spitalicesc din Romania, care include filtre specifice, proceduri stricte de sterilizare si dezinfectare, o politica de interzicere a accesului in zonele de exploatare fara a purta echipament steril si o politica globala pentru prevenirea infectiilor intra-spitalicesti.

 

Date generale

Spitalul Sf. Constantin este un spital privat cu profil multidisciplinar, avand in total 92 de paturi, un proiect inaugurat in 10 martie 2011.
 
Structura Spitalului Sf. Constantin a fost aprobata de Ministerul Sanatatii prin Avizul Ministerului Sanatatii NR.XI/A/1887.12204/NB/1996/5.03.2015, si este urmatoarea:

 • Compartiment specialităţi chirurgicale (urologie,ORL adulţi şi copii, neurochirurgie,chirurgie generală ,chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva, chirurgie pediatrica, ortopedie-traumatologie): 36 paturi.
 • Compartiment specialităţi medicale(oncologie medicală, cardiologie,neurologie, diabet zaharat, nutriţie si boli metabolice, gastroenterologie): 20 paturi
 • Compartiment ATI: 13 paturi
 • Spitalizare de zi specialităţi medicale(oncologie medicală cardiologie, neurologie, diabet zaharat, nutriţie si
  boli metabolice, gastroentologie): 16 paturi
 • Spitalizare de zi specialităţi chirurgicale(urologie,ORL, neurochirurgie, chirurgie generala): 7 paturi
 • Cabinet oncologie medicala
 • Cabinet diabet zaharat, nutriţie si boli metabolice
 • Bloc operator
 • Sterilizare
 • UTS
 • Farmacie
 • Laborator analize medicale
 • Laborator anatomie patologica
 • Ambulatoriu de specialitate cu diferite specialităţi: urologie, ORL, neurochirurgie, chirurgie generala, chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva, ortopedie- traumatologie, chirurgie pediatrica, boli infectioase, cardiologie, neurologie, nefrologie, medicina interna, endocrinologie, gastroenterologie, reumatologie, psihiatrie, cardiologie.

Programe din care face parte Spitalul Sf. Constantin

Spitalul Sf. Constantin este autorizat pentru desfășurarea de studii clinice cu beneficiu terapeutic, în cadrul specialităților: ATI, Boli infecțioase, Chirurgie generală, Chirurgie pediatrică, Chirurgie plastică-estetică și microchirurgie reconstructivă, Diabet, nutriție și boli metabolice, Medicină internă, Neurologie, Neurochirurgie, Oncologie medicală, ORL, Ortopedie și traumatologie, Psihiatrie, Reumatologie, Urologie. (Autorizație nr. 605/2017).
 
Spitalul Sf. Constantin se află în contract cu CASJ Brașov pentru furnizarea de servicii medicale spitalicești sș este înscris în:

 • Programul Național de Oncologie;
 • Programul Național de Endoprotezare al bolnavilor cu afecțiuni articulare
 • Programul Național de Diabet zaharat, nutritțe și boli metabolice.

Locatia

Spitalul este localizat in centrul Brasovului, pe strada Iuliu Maniu nr. 49, in locatia reconfigurata a unei foste fabrici de produse cosmetice, avand o suprafata de 3500 mp. Cladirea, care gazduieste de asemenea Campusul Medical Regina Maria, are o suprafata totala de 8000mp si a fost complet renovata in cursul anului 2010, locatia fiind transformata intr-un spatiu modern, potrivit pentru activitati medicale. Specificatiile proiectului respecta liniile directoare ale standardelor internationale de calitate pentru servicii medicale, fiind astfel intrunite conditiile pentru dezvoltarea uneia din cele mai importante institutii medicale din Romania.

Statistici

Raport Nr. Internari Sectii (Perioada 01.01.2011-31.12.2014)
NrCrt Sectie 2011 2012 2013 2014
1 Chirurgie generala 329 831 959 864
2 Chirurgie plastica-estetica 0 57 111 129
3 Neurochirurgie 86 154 204 245
4 Oncologie medicala 344 906 778 754
5 Oncologie medicala SC 0 0 4 20
6 ORL 183 303 293 613
7 Ortopedie 5 45 105 90
8 Urologie 303 410 244 183
  TOTAL 1250 2706 2698 2898
  Total interventii / an 798 1576 2013 1924

Numar investigatii paraclinice efectuate

An Nr. investigatii paraclinice (analize laborator)
2011 N/A
2012 N/A
2013 N/A
2014 N/A
2015 6605

Statistica - Numar consultatii realizate pe an

An Numar consultatii ambulatoriu
2011 12228
2012 20098
2013 25346
2014 36353

Planul de management al Spitalului Sf. Constantin

Planul de management 2013-2017

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, va informam ca SPITALUL SF. CONSTANTIN SA este inregistrat in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr.19305 pentru prelucrarea de date in scopul prestarii serviciilor de sanatate si are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopuri specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

CENTRELE DE EXCELENȚĂ
ale Spitalului Sf. Constantin

În cursul celor peste 6 ani de activitate medicală, Spitalul Sf. Constantin a impus un nivel ridicat de competență, oferind servicii la standarde internaționale.

Centrul de transplant renal „Profesor Gilles Mentha” Centrul de excelență în chirurgia robotică Chirurgie oncologică și HIPEC Obezitate
Ortopedie modernă: „Sarcoma Center” Neurochirurgie spinală și cerebrală Studii clinice

LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE:

Stirile Digi24: Cel mai curat spital din Europa, la Brașov
Prezentare Spitalul Sf. Constantin - Geneva, ICPIC 2013, EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013
Dr. Lucian Oncescu, medic primar ORL: Amigdalita cronica si vegetatiile adenoide
Dr. Eugeniu Banu - interviu Digi TV
Adenomul de prostata - Tratamentul minim-invaziv TURis - Dr. Vitalie Mogoreanu, medic primar urolog
Ortopedia moderna, diagnostic si tratament - Interviu cu Dr. George Muntean, medic primar ortoped