logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
Prezentare ATIAbordarea pacientilorElemente de diferentiereDotariBine de stiut

CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI DESPRE SECŢIA DE TERAPIE INTENSIVĂ

Este secţia în care veţi fi transportat din sala de operaţie şi în care veţi fi îngrijit până când situaţia dumneavoastră medicală vă permite transferul în alt tip de salon, mai precis până când nu veţi mai avea nevoie de îngrijire, tratamente şi urmărire permanente.

În secţia de Terapie Intensivă veţi beneficia de supraveghere continuă prin intermediul unei asistente medicale cu grad înalt de specializare, veţi beneficia de tratamente complexe şi veţi putea fi ajutat în evoluţia dumneavoastră medicală de aparatură sofisticată şi specifică.

Medicul dumneavoastră curant împreună cu medicii ATI vă vor examina cel puţin o dată pe zi. Veţi efectua zilnic serii repetate de analize medicale şi examene radiologice ori de câte ori este necesar.

Medicul de gardă ATI vă va supraveghea evoluţia şi vă va examina cu ocazia fiecărei serii de noi analize ca şi ori de câte ori va fi necesar.

Cu ajutorul asistentei medicale care se ocupă de dumneavoastră veţi învăţa să efectuaţi fizioterapie respiratorie, absolut necesară unei recuperări cât mai rapide şi pentru a evita complicaţiile respiratorii. Sunteţi sfătuit în mod expres să faceţi toate eforturile în sensul efectuării acestor manevre foarte importante pentru recuperarea postoperatorie.

Veţi părăsi secţia în momentul în care evoluţia dumneavoastră favorabilă vă permite reducerea supravegherii continue la modul intermitent şi simplificarea tratamentului, adică atunci când vă începeţi convalescenţa propriu-zisă.

În perioada şederii în această secţie veţi observa că regimul de muncă este continuu, luminile nu se sting, iar gradul de zgomot este relativ crescut. Încercaţi să faceţi abstracţie de aceste lucruri, care sunt în favoarea unei îngrijiri complexe.

Pe durata şederii în secţia de Terapie Intensivă nu aveţi nevoie de pijama. Temperatura este plăcută, iar din cauza multiplelor cabluri şi tuburi din jurul dumneavoastră, îmbrăcămintea ar fi stânjenitoare. Aveţi în schimb, nevoie de obiecte de igienă personală, ochelari, etc.

Reţineţi, vă rugăm, că în secţia de Terapie Intensivă sunt admise vizitele doar în cazuri selecționate și numai cu acordul medicului ATI. Rudele dumneavoastră de gradul I (soţ, soţie, copii, părinţi) pot cere şi primi informaţii despre starea dumneavoastră de sănătate în intervalul orar 08:00-14:00 de la medicul dumneavoastră curant sau de la şeful de secţie ATI, la numărul de telefon pe care îl veți primi după internare. Acestenumere de interior deservesc la orice oră, deci puteţi vorbi şi dumneavoastră atunci când starea medicală vă va permite să comunicaţi telefonic personal. Veţi putea doar să fiţi chemat şi nu veţi putea suna dumneavoastră. În intervalul 14:00-08:00, relaţii despre starea dumneavoastră se pot obţine de la medicul de gardă ATI. Sfatuiţi-vă aparţinătorii să nu ceară relaţii decât de la medicii care sunt direct implicaţi în îngrijirea dumneavoastră. Nu cereţi relaţii de la restul personalului medical (asistente, infirmiere, etc.).

Vă reamintim că în secţia de Terapie Intensivă nu sunt acceptate telefoanele mobile care interferează pe termen lung cu aparatura din dotare şi a căror utilizare creează disconfort atât pentru dumneavoastră cât şi pentru personalul care vă îngrijeşte.

Nu aduceţi în bagajele dumneavoastră bani sau obiecte de valoare, personalul care vă îngrijeşte nu-şi poate asuma responsabilitatea păstrării acestor obiecte.

Înainte de intervenţia chirurgicală, aduceţi la cunoştinţa rudelor dumneavoastră toate aceste reguli. Cu ocazia vizitei preanestezice, cereţi medicului anestezist toate lămuririle de care credeţi că aveţi nevoie, pentru a vă considera informat asupra celor ce urmează să vi se întâmple!

 

CENTRELE DE EXCELENȚĂ
ale Spitalului Sf. Constantin

În cursul celor peste 8 ani de activitate medicală, Spitalul Sf. Constantin a impus un nivel ridicat de competență, oferind servicii la standarde internaționale.

Centrul de transplant renal „Profesor Gilles Mentha”Centrul de excelență în chirurgia roboticăChirurgie oncologică Obezitate
Ortopedie modernă: „Sarcoma Center”Neurochirurgie spinală și cerebralăStudii clinice

URMARITI-NE PE: