logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
SpitalulMisiune si viziuneFundațiaCariereParteneriAsigurari private

FUNDATIA CLINICA SF. CONSTANTIN

FUNDATIA CLINICA SF.CONSTANTIN BRASOV, cu sediul în Brasov, str. Iuliu Maniu nr.49, cod postal 500091, este inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor sub nr. 3/01.07.2010, cod de identificare fiscala nr.27248394, cont bancar nr. RO50BTRL00801205S91141XX deschis la Banca Transilvania

 


Sustine si tu cauza noastra!
Redirectioneaza 20% din impozitul trimestrial, in limita a 0.3% din cifra de afaceri!

Pentru egalitatea de sansa

In perioada dificila pe care o traversam, devine tot mai greu pentru anumite categorii sociale sa beneficieze de un drept primordial al omului, dreptul la servicii medicale. Cel mai ingrijorator lucru este faptul ca unele afectiuni pot fi tratate cu ajutorul tehnologiilor medicale de ultima generatie, insa costul investigatiilor sau tratamentului nu poate fi suportat de pacient. Este vital pentru comunitate sa gasim solutii de ajutorare a celor care nu isi pot permite accesul la serviciile medicale de care au nevoie pentru a supravietui.
 
Alaturi de introducerea unui concept inovativ pe piata serviciilor medicale, care integreaza cei mai buni profesionisti in domeniul medical, tehnologie de ultima generatie si conditii de spitalizare la nivel interational, Spitalul Sf. Constantin isi propune sa ofere accesul la aceste servicii medicale de calitate si categoriilor defavorizate de pacienti.
 
Primul pas in acest demers il va constitui, desigur, incheierea unui contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, pentru a putea permite pacientilor nostri sa beneficieze de servicii compensate. Insa categoriile sociale care au cel mai mult nevoie de ajutor de regula sunt pacienti neasigurati, care nu pot beneficia de acest tip de gratuitate. Singura lor sansa este sa primeasca ajutorul comunitatii din care fac parte.
 
Invitam pe aceasta cale pe toti membrii comunitatii brasovene care doresc sa-si dovedeasca implicarea sociala sa ni se alature in incercarea de a crea o lume mai echitabila si mai buna.
 
Ajutorarea persoanelor fara posibilitati materiale ofera recompense si satisfactii spirituale. Nu exista lucru mai dureros decat sa constati ca viata aproapelui tau ar putea fi salvata de descoperirile recente ale medicinei moderne, dar persoana respectiva nu isi permite accesul la acestea. Aici trebuie sa intervenim noi, prin proiecte de caritate si strangerea de fonduri care urmeaza apoi sa fie directionate catre tratarea afectiunilor persoanelor neajutorate.
 
Nu este nevoie de investitii substantiale, ci de implicarea tuturor. Daca fiecare dintre noi redirectioneaza o suma pe masura posibilitatilor sale financiare catre acest scop nobil, vom fi surprinsi de rezultatul final. Zambetul si lumina din ochii unui om sanatos care este externat din spital sunt mai presus de orice multumire.

Pe cine am ajutat pana acum?

Fundatia Clinica Sf. Constantin a sustinut din fondurile colectate peste 100 de cazuri intr-o perioada de un an, printre care putem enumera:
 - sponsorizarea costurilor interventiilor chirurgicale si spitalizarii pentru persoane varstnice cu venituri reduse, in general persoane suferinde de afectiuni oncologice si alte afectiuni ce pot fi tratate pe sectiile Spitalului Sf. Constantin:

  • metastaza hepatica,
  • neoplasm mamar,
  • cancer de prostata,
  • cancer gastric,
  • cancer ovarian,
  • tumori ale vezicii urinare

- sponsorizarea costurilor pentru copiii consultati si operati in cadrul Campaniei desfasurate in lunile octombrie-noiembrie 2011 pe sectia ORL a Spitalului Sf. Constantin:

  • din cei peste 150 de copii consultati gratuit, au fost operati pe sectia ORL peste 30 de copii pana la 30.11.2011, costurile tuturor interventiilor chirurgicale fiind suportate integral de Fundatie

In luna aprilie 2012 Fundatia Clinica Sf. Constantin a contribuit la acoperirea costurilor unui implant cohlear si s-a implicat in strangerea fondurilor pentru achitarea integrala a dispozitivului implantabil, in cazul unei fetite de 5 ani cu surditate severa – prima interventie pentru implant cohlear din Brasov ce a marcat si inaugurarea unui centru privat pentru implant cohlear.


In luna decembrie 2012 Fundatia Clinica Sf. Constantin s-a implicat, in parteneriat cu Spitalul Sf. Constantin si Clinica Regina Maria Brasov in demararea unei campanii de screening gratuit pentru cancer mamar pentru 500 de femei, pacientele urmand sa beneficieze de consultatii de specialitate, mamografii si ecografii mamare.


Grant Cercetare şi colaborare

Click aici pentru detalii

LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN

URMARITI-NE PE: