logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
Prezentare Cardiologie Interventionala

Telefon programări:

+40268300300

CENTRUL DE CARDIOLOGIE CLINICA SI INTERVENTIONALA

Centrul de Cardiologie Clinică și Intervențională din cadrul Spitalului Sf Constantin Brașov începe activitatea din 4 noiembrie 2019.
Laboratorul de Cateterism Cardiac și Angiografie dispune de cel mai modern angiograf din regiune care va putea deservi pacienți din toata țara. Se vor efectua coronarografii, arteriografii, angioplastii coronariene cu stent și angioplastii periferice cu stent. Procedurile intervenționale vor fi efectuate în peste 95% din cazuri prin abord radial.
Centrul are o capacitate de 17 paturi, din care 2 paturi de USTACC (Unitate de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici) dotate la cel mai înalt nivel, unde vor fi tratați pacienți cu diagnostice din toată patologia de boli cardiovasculare.

Galerie Foto a Centrului de Cardiologie Clinică și Intervențională

Echipa Medicala

CARDIOLOGIE INTERVENȚIONALĂ


 
   

Dr. Dragoș Lupu,

medic specialist cardiologie interventionala

   Solicită o programare

 
 

Dr. Cristian Popescu,

cardiologie interventionala

medic specialist cardiologie

 Solicită o programare

 
 

Dr. Emil Moldovan,

medic specialist cardiologie

 Solicită o programare

Dotari - Angiograf Siemens Artis Q

Acest tip de angiograf este cel mai performant aparat produs de Siemens in gama angiografelor cu detector 30x40cm, performanta asigurata atat de tubul Rx special Gigalix, cu care se asigura o rezolutie de contrast inalta in orice angulatie si pentru orice marime de pacient, cat si de detectorul digital cu domeniu dinamic mare care permite o calitate deosebita a imaginii (si) in imagistica 3D avansata.
Fie ca este vorba de afectiuni ale arterelor coronare, accidente vasculare, tumori, Artis Q, prin aplicatiile sale innovative, ofera precizie pentru asigurarea unei ghidari cat mai bune in timpul interventiilor procedurale in cardiologie, radiologie interventionala, chirurgie. 
Varianta cu instalare pe podea, Artis Q floor, ofera o flexibiltate deosebita in pozitionare, atat la capul pacientului, la stanga sau la dreapta lui, dar si o pozitie speciala ortogonala cu masa de pacient rotita, care permite un acces usor la capul pacientului si in lateral, pozitie deosebit de importanta in aplicatiile de chirurgie (hibride).
Caracteristica StraightView, speciala numai la Siemens, mentine imaginile in pozitie corecta (neinclinate), in sus, pentru orice pozitie a bratului C si a mesei de pacient, ceea ce usureaza mult munca interventionistului.
Tubul Rx de mare performanta,Gigalix este construit in tehnologia “flat emitter”-emitor plat (unic la Siemens), asigura generarea de impulsuri scurte de mare putere, care, in comparatie cu tehnologia conventionala (emitor de tip filament) asigura o crestere a calitatii imaginii in situatiile deosebite, cum ar fi pacientii obezi sau angulatiile foarte abrupte.
Focarele de mici dimensiuni ale tubului Gigalix asigura o rezolutie spatiala mai buna pentru toate aplicatiile clinice, ceea ce se traduce printr-o mai buna vizualizare a instrumentelor mici folosite (ex. catetere) si a vaselor. 
Cu tehnologia CLEAR pulse, lungimea impulsurilor poate fi scurtata, lucru ce permite vizualizarea mai precisa (neblurata) a obiectelor in miscare, cum ar fi vasele coronare.
CLEARpulse optimizeaza spectrul de raze X prin micsorarea valorii tensiunii de tub, realizandu-se astfel o filtrare suplimentara a radiatiei. 
Datorita acestei tehnologii si datorita focarelor mici ale tubului Rx se obtine o reducere insemnata a dozei aplícate pacientului, de pana la 60%.
Grosimea crescuta a materialului de scintilatie permite o eficienta inalta a detectarii cuantelor, lucru ce se traduce printr-o calitate mai buna a imaginilor la o doza redusa de radiatii.

URMARITI-NE PE:

LOCATIA SPITALULUI SF. CONSTANTIN