logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
Prezentare UrologieInterventii UrologieDotari UrologieProgramServicii Urologie

Litotritia ESWL (Litotritia extracorporeala cu unde soc)

Litotritia extracorporeala ESWL este o procedura moderna, neinvaziva, de eliminare a pietrelor la rinichi.

Calculii renali sunt sfaramati fara incizii sau interventie endoscopica, prin aplicarea undelor mecanice, calculii fiind ulterior eliminati din organism pe cale naturala. Aceasta tehnica este putin dureroasa pentru pacient, putand fi efectuata chiar si fara anestezie. Rata de succes a interventiilor este foarte mare, dar variaza in functie de compozitia, marimea si situatia calculilor renali. Internarea in spital nu este in general necesara.

  Pacientii cu pietre la rinichi au sansa unui tratament modern si fara bisturiu!
  Se poate aplica pacientilor indiferent de varsta!
  Procedura durează cca 45-60 de minute şi nu necesită anestezie!


Litotritia sau litotripsia reprezinta o metoda moderna neinvaziva a tratamentului litiazei renale, producand asa cum se spune popular „sfaramarea pietrelor la rinichi”. Fragmentele rezultate din calculul sfaramat sunt in general intre 1 si 3 mm si se elimina pe cale naturala.


Datele statistice arata ca intre 75% si 90% dintre pacienti litiazici ce necesita tratament sunt astazi supusi tratamentului extracorporeal cu unde de soc.

PROCEDURA

Calculul se pozitioneaza in focarul de concentrare a undelor soc (generate de un aparat manuit de doctor), cu ajutor radiografiei sau ecografiei.

De obicei procedura este putin dureroasa, iar internarea nu este obligatorie. Rata de succes a interventiilor este foarte mare, dar variaza in functie de compozitia, marimea si situatia calculilor renali.

GALERIE FOTO

URMARITI-NE PE: