Cu această ocazie, unitatea privată lansează 5 programe gratuite pentru prevenția afecțiunilor grave, cu sprijinul Fundației Clinca Sf. Constantin
În data de 10 martie 2016 Spitalul Sf. Constatin din Brașov împlinește 5 ani de la înființare, perioadă în care au fost internați în spitalul privat peste 30.000 de pacienți, au fost efectuate mai mult de 140.000 de servicii în regim ambulatoriu și peste 6500 intervenții chirurgicale.
Spitalul Sf. Constantin, primul spital privat multi-disciplinar inaugurat în Brașov, dezvoltat prin investiții private 100% românești, a reușit să atragă o echipă de medici specializați și dispuși să se dedice exclusiv acestui proiect de nivel internațional, unii dintre aceștia renunțând chiar la carierele în străinătate, contribuind astfel în mod semnificativ la transformarea Brașovului în centru regional de dezvoltare în domeniul serviciilor medicale private.
În cei 5 ani de activitate Spitalul Sf. Constantin s-a poziționat în topul medicinei private românești prin intervențiile chirurgicale complexe efectuate (multe din ele în premieră județeană sau chiar națională), prin echipa medicală și prin recunoașterea la nivel internațional a standardelor de igienă spitalicească implementate, fiind distins in 2013 cu premiul European Hand Hygiene Excellence Award, în cadrul campaniei globale a Organizației Mondiale a Sănătății „Clean Care is Safer Care”.
Dintre cele peste 30.000 de internări, mai mult de 12.500 au fost efectuate în regim de spitalizare continuă și aproape 19.000 cu spitalizare de zi, acestea din urmă fiind în mare parte tratamente oncologice. În cadrul secţiei de chirurgie generală au fost efectuate peste 3500 intervenţii, 40% dintre ele fiind cazuri oncologice, peste 350 de operații de chirurgia obezității, 20 de tipuri de intervenţii în premieră în Braşov, 13 tipuri de intervenţii în premieră pentru România.
Campanii de prevenție a afecțiunilor grave: screening gratuit pentru cancerul de prostată și pentru cancerul colorectal
„Din păcate, sunt numeroși pacienți care ajung la noi prea târziu, când afecțiunile lor sunt foarte avansate și nu mai putem face nimic. În țara noastră conceptul de prevenție nu este suficient conturat și însușit de populație. Ne dorim ca, pe lângă metodele moderne de tratament și condițiile deosebite de spitalizare pe care le punem la dispoziția pacienților, să promovăm și metodele de prevenire a afecțiunilor grave, oncologice, prin intermediul câtorva programe de screening pe care le vom derula în perioada următoare cu sprijinul Fundației Clinica Sf. Constantin. Ne dorim ca în urma acestor campanii să transmitem un semnal de alarmă tuturor persoanelor care se află în grupa de risc și care trebuie să conștientizeze faptul că o consultație la medic le poate salva viața” spune Dna Camelia Șamotă, Directorul General al spitalului.
Astfel, cu ocazia împlinirii a 5 ani de activitate, Spitalul Sf. Constantin va lansa în perioada următoare 5 programe gratuite de prevenție adresate anumitor categorii de afecțiuni. Primele două programe care vor începe din luna martie sunt programele de screening pentru urologie și gastroenterologie.
Cele două programe, care vor include fiecare câte 100 de pacienți, se vor întinde pe mai multe luni. Screeningul pentru cancerul de prostată se adresează persoanelor de sex masculin, cu vârsta peste 45 de ani sau cu antecedente de cancer de prostată în familie. Etapele acestuia presupun în primă fază recoltarea unor analize de sânge, inclusiv antigenul PSA, ce pot fi efectuate pe bază de programare. După efectuarea analizelor de sânge, pacienții vor fi programați pentru consult urologic și ecografie, efectuate tot gratuit.
Cel de-al doilea program, al secției de gastroenterologie, se adresează persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, ce vor efectua gratuit, pe bază de programare, o consultație la cabinetul de gastroenterologie, o colonoscopie la indicație și un set de analize de sânge. Pacienții aflați în grupele de risc se pot programa la Call-Center 0268300300.
Premiere medicale la Brașov
În cadrul acestui spital se efectuează în mod curent intervenţii chirurgicale cu grad ridicat de complexitate, cum ar fi Chimioterapia Hipertermică Intraperitoneală – HIPEC, chirurgie hepatică, neurochirurgie spinală și cranio-cerebrală, intervenții ortopedice complexe și proceduri moderne cu caracter minim-invaziv: chirurgia LESS/ SILS „fără cicatrici”, prin incizie unică ombilicală, intervenții minim-invazive spinale sau artroscopii ale articulațiilor.
La Spitalul Sf. Constantin s-au realizat, în premieră în România, mai multe intervenții prin metoda SILS/ LESS, prin ombilic, fără cicatrici: chirurgia obezității, rezecție hepatică, splenectomie, histerectomie, hernii, amputații de rect etc. De asemenea, Spitalul privat Sf. Constantin este singurul centru din țară care tratează chirurgical sindromul de apnee obstructivă de somn la persoanele ce suferă de obezitate într-o singură operație combinată chirurgie – ORL. Intervenția BTE (Baloon Eustachian Tuboplasty), ce presupune dilatarea trompei lui Eustachio, utilă celor care suferă de hipoacuzie prin transmisie, se realizează în exclusivitate la aceeaşi unitate.
Programe de instruire pentru personalul medical
Spitalul Sf. Constantin a desfășurat în această perioadă o serie de cursuri de formare și simpozioane medicale, cu participare națională sau internațională, pe teme cum ar fi igiena intraspitalicească, proceduri minim-invazive în chirurgia ORL (Coblația), Chimioterapia hipertermică intraperitoneală sau tehnici de îngrijire a pacienților dedicate asistenților medicali (montarea și utilizarea camerelor implantabile), intenționând pe viitor să devină un centru regional pentru formarea personalului medical.
Planuri de viitor: extinderea spitalului și transplantul renal
Pentru perioada următoare, Spitalul Sf. Constantin își propune dezvoltarea unor noi arii de activitate cum ar fi transplantul renal, precum și extinderea într-o nouă locație.
Situat în centrul civic al orașului Brașov, Spitalul privat Sf. Constantin are 200 de angajaţi, 3 săli de operație multifuncționale, 92 de paturi în 12 secţii cu saloane pentru spitalizare continuă şi de zi, o secţie ATI (Anestezie-Terapie Intensivă) cu 13 paturi, un ambulatoriu de specialitate și un laborator de analize. Calitatea actului medical este prioritatea echipei medicale, formată din 50 de medici și 65 de asistente. Aparatura utilizată în această unitate este de top, produsă de lideri mondiali în domeniu: Karl Storz, Zeiss, Draeger, General Electric, ValleyLab, Getinge, Stryker sau Coblation.
Comments are closed.