Odată cu debutul pandemiei Covid-19, celelalte probleme de sănătate ale populației au fost mutate în plan secundar din cauza restricțiilor impuse de carantină și de noua organizare a sistemului de sănătate, dar și din cauza temerilor fiecăruia dintre noi. Este normal să resimțim în această perioadă un anumit grad de anxietate privind accesul la servicii medicale, să ne facem griji ce s-ar putea întâmpla în cazul în care avem nevoie urgentă de servicii medicale, însă facem apel către toți pacienții să nu amâne problemele medicale urgente, întrucât amânarea determină de regulă agravarea afecțiunilor, apariția complicațiilor și îngreunează tratamentul ulterior. Anumite probleme de sănătate nu pot și nu trebuie să fie amânate!
Medicii și instituțiile medicale care înțeleg acest lucru și-au adaptat de asemenea activitatea, încearcă să asigure consultațiile, fie prin telefon, fie vă pot primi de asemenea la cabinet sau la spital, fără a vă pune starea de sănătate în pericol, respectând anumite reguli de prevenție.
Ce pot face pacienții cu afecțiuni ortopedice urgente în această perioadă?
Serviciul de ortopedie al Spitalului Sf. Constantin poate prelua pacienți non-covid cu urgențe ortopedice de tipul fracturilor, luxațiilor sau entorselor între orele 8-18, de luni până vineri, fiind de asemenea disponibile serviciile performante de radiologie-imagistică necesare diagnosticării corecte a afecțiunilor ortopedice. Pacienții se pot adresa Call Centerului 0268300300 în acest interval orar, urmând a fi direcționați către medicii ortopezi, Dr. Marius Nica, Dr. George Muntean și Dr. Tudor Dumitrescu.
Spitalul Sf. Constantin este un spital non-covid, iar pentru a asigura desfășurarea activității medicale în condiții de maximă siguranță, implementează cu rigurozitate următoarele măsuri:
- Odată cu deschiderea laboratorului de biologie moleculară, testarea RT PCR pentru SARS-COV-2 este efectuată atât personalului, cât și pacienților, preoperator
- Accesul în spital al vizitatorilor, al aparținătorilor și al altor persoane cu excepția pacienților și personalului este restricționat
- Se efectuează triajul epidemiologic la intrarea în spital și se aplică măsurile de protecție
- Se efectuează, la intervale de timp bine stabilite, igienizarea și dezinfecția tuturor spațiilor și suprafețelor
- Personalul respectă cu strictețe toate măsurile de igienă și protecție impuse (igiena mâinilor, a spațiilor și suprafețelor, purtarea echipamentului de protecție)
- Spitalul are spații special amenajate pentru fiecare secție/ departament în cazul în care este necesară izolarea unui caz
- În cazul unui caz confirmat, se urmează procedura stabilită de autorități.