Luna martie, luna spitalului nostru.
În anul 2024 celebrăm 13 ani de activitate, iar cu aceasta ocazie pacienții pot beneficia de campanii special create împreună cu medicii noștri, prevenția fiind o prioritate în jurul căreia ne îndreptăm eforturile.
În cei peste 13 ani de activitate Spitalul Sf. Constantin, au fost internați peste 130.000 de pacienți în regim spitalizare continua și de zi, au fost efectuate mai mult de 660.000 de servicii în regim ambulatoriu și peste 28.000 de intervenții chirurgicale. Spitalul privat a reușit să se poziționeze în topul medicinei românești prin intervențiile chirurgicale complexe efectuate (multe din ele în premieră județeană sau chiar națională), prin echipa medicală multidisciplinară și prin recunoașterea la nivel internațional a standardelor de igienă spitalicească implementate.
Cancerul colorectal reprezintă cea mai frecventă formă de cancer la nivel Mondial, colonoscopia fiind una dintre recomandările medicilor în ceea ce privește prevenția sau depistarea precoce a cancerului, de aceea am venit în ajutorul pacienților noștri cu reduceri și pentru acest tip de procedură, iar în luna martie oferim o reducere de 15% pentru această procedură.
Mamografia digitală cu tomosinteză (mamografie 3D sau tomosinteza sânului) este metoda ultraperformantă de investigație imagistică cu ajutorul căreia se pot depista în timp util primele semne ale cancerului mamar sau se pot diagnostica diverse afecțiuni ale sânului, motiv pentru care în acest moment derulăm a nouă campanie dedicată femeilor, iar tehnologia pe care o deține spitalul nostru, poate identifica un nodul și cu 3 ani înainte ca acesta să devină palpabil. În luna femeilor, oferim o reducere de 30% pentru această investigație tuturor pacientelor noastre.
Începută în iunie 2011, chirurgia bariatrică de la Spitalul Sf. Constantin a ajuns la 1000 de intervenții. Diferențierea față de alte centre bariatrice este dată de cazurile complexe de superobezitate morbidă cu comorbidități severe, apnee, disfuncție respiratorie hipoxemică, cardiopatii cu afectarea fracției de ejecție cardiacă, pacienții cu stent coronarian, care se adresează unor centre cu experiență, așa cum este Centrul Bariatric al Spitalului Sf. Constantin Brașov. Luna această pacienții beneficiază de cel mai mic preț al intervenției Gastric Sleeve, doar 3500 euro.
Ne dorim ca serviciile medicale pe care le oferim, să fie cât mai apropriate de așteptările pe care le au pacienții. Calitatea actului medical, o comunicare transparentă, eficientă și empatică organizație-pacient, servicii medicale integrate, tratamente personalizate, disponibilitate pentru o programare rapidă, aparatură de ultimă generație care să întregească expertiza echipei medicale. Datorită accesului facil la informații, considerăm că trebuie ca pacienții să poată beneficia de o a doua opinie medicală, pentru a le oferi siguranța diagnosticului și tratamentului propus.
Echipă de renume, dedicată pacienților
Spitalul s-a dezvoltat într-un ritm alert în ultimul an, alăturându-se echipei peste 20 de medici colaboratori atât în sfera specialităților medicale, cât și chirurgicale. Ne bucurăm de asemenea de succesul pe care îl are Centrul de Boli Cardiovasculare Adulți și Copii din cadrul Spitalului Sf. Constantin, unde pacienții beneficiază de opțiuni de tratament riguros stabilite, putând beneficia de servicii de cardiologie intervențională și/sau chirurgie cardiovasculară. Am acordat o atenție deosebită promovării campaniilor de coronarografie, aceasta fiind o procedură medicală de diagnostic cu importanță majoră în evaluarea pacienților cu afecțiuni sau simptome cardio-vasculare, până la proceduri complexe de tip EVAR, TEVAR, TAVI etc. În continuare pacienții beneficiază de coronarografie GRATUITĂ în cadrul spitalului nostru.
Endoprotezele pentru tehnica EVAR (Endovascular Aneurysm Repair) sunt decontate în totalitate de C.N.A.S. în cadrul Centrului de Boli Cardiovasculare al Spitalului Sf. Constantin prin Programul Național de Tratament al anevrismelor aortice prin tehnici hibride. În lipsa unui tratament adecvat prompt, printr-o procedură endovasculară de reconstrucție a aortei toracice și abdominale, riscul de complicații majore (ruptură sau fisurare cu hemoragie fatală) depășește ca incidență 70%. Începând cu luna septembrie vom derula un program gratuit de screening al anevrismului de aorta abdominală, pentru a depista anevrismele din timp, pentru a le monitoriza și trata.
Echipamente de ultimă generație pentru o îngrijire desăvârșită
Printre noutățile anului 2023 din cadrul Spitalului Sf. Constantin se regăsește și aparatul de ultimă generație SUDOSCAN. O modalitate rapidă, simplă și non-invazivă pentru prevenția și controlul complicațiilor Diabetului Zaharat și identificarea neuropatiei periferice autonome. Acest serviciu este decontat prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Neuropatia de fibre mici este o afecțiune frecventă ce poate afecta milioane de oameni și poate cauza dizabilitate importantă.
Ne dorim ca fiecare experiență pe care pacienții o trăiesc în cadrul ambulatoriilor sau a spitalului să fie una plăcută, iar revenirea ulterioară a acestora să fie bazată pe gradul de satisfacție resimțit încă de la primul contact cu serviciile noastre. Totodată, eforturile noastre în acest an au fost îndreptate către campanile de prevenție.
Spitalul Sf. Constantin a introdus de curând un nou tip de investigație, care ajută în diagnosticarea cancerului de prostată. Biopsia prostatică prin fuziune cu imaginele de la rezonanța magnetică este cea mai precisă și exactă modalitate de diagnostic în cancerul de prostată la momentul actual, iar echipa noastră de urologie are experiență cu această tehnică.
Biopsia de prostată ghidată prin fuziune reprezintă suprapunerea în timp real a imaginilor de IRM cu ecografia endorectală pentru a ghida cât mai exact acul de biopsie pentru prelevarea fragmentelor de țesut din nodulii suspecți. Biopsia de prostată reprezintă un pas obligatoriu, fără alternativă pentru diagnosticul cancerului de prostată.
Încercam în permanență să ne dezvoltăm, în încercarea de a răspunde la solicitările tot mai înalte ale forței de muncă și evident corelate cu misiunea și valorile noastre.
Misiunea spitalului nostru este prestarea unui act medical de calitate, într-un mediu sigur si confortabil, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune îngrijiri.
O echipă pregătită să ofere servicii medicale de excelență
Oferirea unui serviciu ireproșabil nu se poate efectua decât prin competențe profesionale deosebite și tehnologii de ultimă generație, de aici și preocuparea noastră pentru instruirea constantă a personalului și dezvoltarea fiecărui angajat, întrucât suntem conștienți că instruirea, aprecierea și motivarea resurselor umane este cheia performanței.
Ne bucurăm că putem face cunoscut proiectul educațional de comunicare în domeniul sănătății dedicat echipei interne a Spitalului Sf. Constantin, proiectul special conceput pentru a sprijini personalul medical să îmbunătățească, să învețe, să practice și să își dezvolte abilitățile de comunicare cu pacienții, familiile acestora și cu echipa. Abilitățile de comunicare sunt o prioritate de vârf pentru lucrătorii din domeniul sănătății, iar buna comunicare reprezintă sub toate formele sale un pilon indispensabil și aliatul prin care se formează echipa solidă, capabilă să înfrunte obstacolul suferinței și al bolii.
Persoanele care lucrează în domeniul medical reprezintă o verigă importantă în transmiterea mesajelor ce privesc sănătatea oamenilor. Nevoia și cererea de informații corecte și relevante legate de starea de sănătate sunt în continuă creștere, iar comunicarea cere anumite abilități care pot fi obținute prin învățare.
Succesul sau eșecul Spitalului Sf. Constantin sunt intrinsec legate de modul în care acționează angajații acestuia, de calitatea personalului medical, de nivelul de instruire, de calitatea serviciului medical prestat, implicit de satisfacția angajatului la locul de muncă.
Suntem o echipă, în care colaborările/prieteniile de lungă durată se nasc din pasiuni comune, împărtășind aceleași valori: etica profesională, competența, loialitatea, încrederea, dăruirea, echilibrul între viața personală și cea profesională.
Implicarea în comunitate
Ne-am apropiat de nevoile reale ale pacienților, de aceea am crescut numărul specialităților în contract CNAS, astfel încât serviciile medicale ale spitalului nostru să fie accesibile tuturor pacienților pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist. De asemenea, acordăm o importanță deosebită acțiunilor de prevenție, motiv pentru care pacienții pot beneficia de analize medicale gratuite cu decontare CNAS pe tot parcursul lunii.
Prin comunitate, înțelegem și apropierea față de medicii trimițători, care sunt și transmițători ai informațiilor despre serviciile noastre către pacienții pe care îi monitorizează. Astfel, a luat naștere un proiect extrem de important “Programul Educațional Timp pentru Sănătate”, organizat alături de Asociația Medicilor de Familie din Brașov. Primul atelier din cele trei programate, a avut ca tematică Chirurgie-Nefrologie-ATI și le mulțumim celor care au participat în calitate de speakeri. Aceste evenimente sunt creditate EMC și au fost special concepute pentru o contribuție adusă medicilor de familie sau specialiști cu care spitalul nostru colaborează.
“Programul Educațional Timp pentru Sănătate” reprezintă o modalitate valoroasă de a dezvolta proiecte educaționale de îmbunătățire a calității serviciilor medicale în domeniul sănătății precum și a relațiilor interumane, dar și un bun prilej pentru medicii de familie de a avea acces la dezbateri/discuții de înaltă calitate și profesionalism, pe subiecte inspirate de cazuistică/expertiza specialiștilor de la Spitalul Sf. Constantin.
Avem o comunitate construită în jurul pacienților noștri, de aceea în prima parte a anului am organizat două întâlniri memorabile. Am avut alături pacienți care au trecut prin intervenția de tip HIPEC în cadrul Spitalului Sf. Constantin, pacienți care au primit a doua șansă la viață datorită acestei intervenții, marcând împlinirea a 10 ani de la realizarea primului HIPEC efectuat la Spitalul Sf. Constantin din Brașov. Avem astăzi pacienți în viață și fără recidivă la 8 ani de la procedura HIPEC, cazuri cu potențial de vindecare reintegrate socio-profesional care în lipsa acestei proceduri nu ar fi obținut aceleași rezultate. Din anul 2019 au fost introduse și alte proceduri de chimioterapie loco-regională: HITOC, PIPAC, ILP. Spitalul Sf. Constantin fiind singurul din țară și Europa de est care oferă pacienților toate aceste proceduri.
O altă întâlnire importantă pentru activitatea noastră, a fost a II-a ediție a Zilei Transplantului Renal din cadrul Spitalului Sf. Constantin, un bun prilej de a reaminti cât de important este transplantul renal pentru pacienții diagnosticați cu insuficiență renală terminală sau chiar cu boală cronică de rinichi. Manifestarea din acest an a reunit echipa de transplant de la Spitalul Sf. Constantin, cuplurile de transplant operate la noi în spital, medici nefrologi din Brașov și Regiunea Centru, medici urologi, pacienți cu boală cronică de rinichi, invitați din partea Asociației Transplantaților din România, pentru a afla ce înseamnă transplantul și viața după transplant, precum și cum au reușit pacienții să răspundă provocărilor pentru a duce o viață activă, cum au ales o viață normală prin transplant. În cei peste 6 ani de funcționare au fost transplantați un număr de 28 de pacienți cu rinichi de la donator viu, familial, toți pacienții transplantați și donatorii lor având funcții renale normale.
Anul 2023 a fost dedicat apropierii de pacienți, s-a acordat o atenție deosebită comunicării cu pacienții și aparținătorii, dar și mesajelor transmise comunității create în jurul Spitalului Sf. Constantin.
În cei 13 ani de activitate, Spitalul Sf. Constantin s-a remarcat la nivel local, național și internațional prin toate acțiunile întreprinse, fapt care a dus la dezvoltarea unor servicii medicale de excelență.